Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Medionilta monsterikoneita

Medionin pelimerkki Erazer tuo kauppoihin ennennäkemättömän tehokkaita kannettavia.

/ 03.02.2023 - 13:40
Medionilta monsterikoneita

Tiedotteita niistä on luettu ja jopa viime kuun CES-messuilla niitä pääsi näkemäänkin. Mutta kaupoissa ei Nvidia RTX 4000 -sarjan näytönohjaimilla ja Intelin 13. sukupolven prosessoreilla varustettuja kannettavia ei vielä ole. Aina, kun kysymme PR-toimistoilta tai maahantuojilta koneiden saatavuudesta, on vastaus ”emme vielä osaa sanoa”. Mutta nyt ensimmäiset ovat pian saapumassa – ja aivan odottamattomasta suunnasta!

PC-valmistaja Medion, alkujaan saksalainen mutta nykyään osa Lenovoa, on juuri esitellyt uuden pelikannettavien mallistonsa, jossa on hyödynetty Nvidian ja Intelin tuoreimpia herkkuja. Lehdistötilaisuus järjestettiin Pariisissa, ja näimme Seinen-jokiristeilyillä aikamoisen kiinnostavia uutuuksia.

ECOM MEDION ERAZER BEAST X40 Mood V02 ECOM
Erazer Beast X40. Kuva: Medion

Huippumalli Medion Erazer Beast X40 on nimensä veroinen monsteri: 17-tuumaisen kannettavan paras konfiguraatio käsittää 24-ytimisen Intel Core i9-13900HX-prosessorin, 5,8 GHz:n turbonopeuden ja Nvidia GeForce RTX 4090 -näytönohjaimen. Kokonaisuus on siis järjettömän tehokas.

Tässä luokassa 32 GB:n RAM-muisti on itsestäänselvyys ja 2 TB:n tallennustila asiaankuuluva muttei liioiteltu, mutta näppäimistö yllättää: kyseessä on nimittäin oikea mekaaninen näppäimistö Cherry-kytkimin. Mekaanisesta näppäimistöstä on vain saatu aikaiseksi erityisen matala versio, joka muistuttaa ulkonäöltään tavallista kannettavan näppäimistöä – mutta tuntuu miellyttävästi aivan erilaiselta!

Vesijäähdytetty kannettava

Esittelykoneessa oli ”sivuvaunu”, johon oli sijoitettu tuulettimia ja RGB-valot. Se ei ole, kuten ensisilmäyksellä luulisi, ulkoinen grafiikkakiihdytin Asus ROG Flow X13 -kannettavan tapaan, vaan vesijäähdytin koneen viilennykseen!

Erazer Beast X40 pärjää ilmankin sitä, mutta kun pelit tai työt vaativat kovaa hönkää, voi koneeseen liittää jäähdytysyksikön muutaman letkun avulla. Autonomistajat tuntevat olonsa kotoisaksi, sillä jäähdytintä voi täyttää samaan tapaan kuin autoissa. Vesijäähdytysyksikkö myydään erikseen.

PXL 20230130 195136120
Medion Erazer Beast X40 on kunnon monsteri: se tarjoaa RTX 4090 -näytönohjaimen ja erillisen vesijäähdytysyksikön! Kuva: John Alex Hvidlykke

Medionilla oli pitkään halpaketjumaine, mutta pyrkii selvästi nyt karistamaan moisen lupaavan oloisella mallistollaan – joka ei todellakaan edusta budjettiluokkaa. Huippumallin hinta on noin 4 700 euroa, kun se saapuu kauppoihin helmikuun puolivälissä. Vesijäähdytysyksikkö ei kuulu hintaan, vaan siitä saa pulittaa vielä 250 euroa.

PXL 20230130 173406932
Pienempi Major X20 -pelikannettava. Kuva: John Alex Hvidlykke, L&B

Pienempi malli Medion Erazer Major X20 tarjoaa samat prosessorivaihtoehdot, mutta näytönohjaimessa tyytyy GeForce RTX 4070:aan. Sen hinta on noin 2 500 euroa. Medion Erazer-uutuusmallisto tulee myyntiin ainakin Proshopiin.

Olemme Euroopan ensimmäisinä medioina saaneet käsiimme yhden uusista Erazer-koneista, ja palaamme pian aiheeseen testin muodossa!

PXL 20230130 200230745
Kuva: John Alex Hvidlykke
John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vihdoin uusi Raspberry Pi

Logitechin odotettu käsikonsoli on täällä!

Maailman littein!

Ensimmäiset GeForce RTX 4000 -kannettavat pian kaupoissa

LG:n tv taipuu kaarevaksi pelinäytöksi

Leveitä näyttöjä kohtuuhintaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top