Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

LG:n taipuva pelinäyttö saatavilla Suomessa

LG:n uusi OLED-televisio on räätälöity pelaamiseen, ja ilmettä voi vaihtaa kaarevasta suoraksi napinpainalluksella. Hinta kylläkin on suolainen!

/ 27.01.2023 - 08:30
LG:n taipuva pelinäyttö saatavilla Suomessa

LG esitteli vuoden 2022 IFA-messuilla Berliinissä OLED Flex -näyttönsä, joka toimii myös tavallisena televisiona. Nyt näyttö/televisio on saatavilla myös Pohjoismaissa.

“Olemme ylpeitä, että voimme esitellä OLED Flexin niille, jotka ovat toivoneet löytävänsä sekä suoran että kaarevan näytön hyödyt yhdestä paketista. Vaikka tiedämme, että kaareva näyttö mahdollistaa suoraan verrattuna aivan eri tasoisen uppoutumisen pelimaailmaan, on myös tilanteita, joissa kaarevuus ei ole paras vaihtoehto, kuten silloin kun televisiota katsoo tai pelaa useampi samanaikaisesti. LG OLED Flexillä lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla”, kertoo LG Electronics Nordicin tuoteasiantuntija Erik Svalberg.

LG Flex – taipuva, motorisoitu all-in-one-näyttö

LG Flex on 42-tuumainen, perinteisen 16:9-kuvasuhteen 4K-näyttö. Se on suunnattu omistautuneille pelaajille, jotka kaipaavat myös laatutelevisiota pienempään huoneeseen.

Flex-nimi viittaa television joustavuuteen ja taipuisuuteen – näyttö nimittäin todella taipuu moneen! Moottoroitua näyttöä voi taivuttaa niin sanotun R-käyrän mukaan suorasta kaarevaksi 20-portaisella säätimellä.

Säätö tapahtuu televisiossa olevasta napista tai kaukosäätimellä, joka muistuttaa LG:n tuttua Magic Remote -kaukosäädintä. Kaukosäädintä käyttäen ruudun kaarevuuden saa optimoitua katseluetäisyyden mukaan. Tavalliseen televisionkatseluun sopinee useimmiten suora ruutu, kun taas pelatessa kaarevuus tuo pelimaailman lähemmäs.

LG Flex toimitetaan korkeussäädettävän jalustan kanssa, jota voi myös kallistaa. Kaarevaksi taipuva näyttö on tarkoitettu vain tasolle, joten se ei ole yhteensopiva VESA-standardin mukaisten seinäkiinnikkeiden kanssa.

LG OLED Flex Product 01 e1661761613837

LG OLED Flex

Kunnon tv samassa paketissa

LG Flex muistuttaa hyvin paljon LG OLED42C2 -mallia. Siinä on sisäänrakennettu tv-vastaanotin ja Evo-tyypin OLED-paneeli. Kuvankäsittelystä huolehtii LG:n paras A9-videoprosessori. LG korostaa, että Flex on mattapintainen eikä sen siis pitäisi heijastella pahasti ympäristöään.

Televisio pyörii WebOS-käyttöliittymällä, joka tarjoaa runsaasti juuri niitä sovelluksia ja suoratoistopalveluita, joita nykypäivän televisiolta odottaisikin.

Luonnollisesti tv tukee Dolby Visionin kaltaisia HDR-formaatteja. Virkistystaajuus on 120 Hz, ja G-Sync- ja FreeSync VRR -tuen ansiosta peligrafiikoiden pitäisi toistua sulavasti. Liitännätkin ovat hyvät: muun muassa 3 USB:tä ja neljä HDMI 2.1 -sisääntuloa.

 

LG OLED Flex

LG:n mukaan Flex toimii loistavasti pelitietokoneiden ja -konsoleiden kumppanina. Siinä on sisäänrakennettu Wi-FI 6, ja se tukee Google Stadian ja GeForce Now’n tapaisia suoratoistopalveluita. Bluetooth-gamepadin voi kytkeä siihen hetkessä ja päästä pelaamaan alta aikayksikön.

Hinta ja saatavuus

LG Flex on nyt saatavilla Pohjoismaissa. Hinta on 3 000 euroa, mikä on noin tuplasti tavalliseen 42-tuumaiseen OLED-televisioon verrattuna. Esimerkiksi LG OLED42C2:n suositushinta on alle 1 500 euroa – mutta sitä ei toki voi taivuttaa!

Tekniset tiedot LG OLED Flex (42LX3)

Koko 42″
Resoluutio 4K UHD 3 840 x 2 160 px
Virkistystaajuus 120 Hz
Paneelityyppi Kaareva OLED Evo (Super Anti Reflection)
Säde Max. 900R
Kuvaprosessori α9 Gen 5
Sisääntulot 4 × HDMI 2.1
VRR On
ALLM On
Adaptiivinen synkronointi FreeSync Premium, G-SYNC Compatible
Kaiuttimet 2.2-kanavainen, 40 wattia, Dolby Atmos
Suositushinta
2 999 €

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vihdoin uusi Raspberry Pi

Logitechin odotettu käsikonsoli on täällä!

Maailman littein!

Ensimmäiset GeForce RTX 4000 -kannettavat pian kaupoissa

LG:n tv taipuu kaarevaksi pelinäytöksi

Leveitä näyttöjä kohtuuhintaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top