Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Logitechilta minimalistisia pelinäppäimistöjä

Pelatessa mekaanista näppäimistöä ei voita mikään. Logitech G413 SE on saatavilla kahtena versiona, joista kumpikin on kompakti ja edullinen.

forfatter
Julkaistu 04.06.2022 - 06:53

Useimmissa kannettavissa on kalvonäppäimistöt, jotka ovat edullisia, kompakteja ja melko hiljaisia. Sähköpostit ja kirjoittelu onnistuvat sellaisella näppärästi. Pelatessa tarkkuus on kuitenkin keskiössä, ja silloin ei mikään voita vanhaa kunnon mekaanista näppäimistöä. Valitettavasti vain niiden valmistaminen on kalliimpaa.

Lue myös: 5 pelinäppäimistöä – Sormi liipaisimella

Logitech G413 SE ja jutun pääkuvassa komeileva Logitech G413 TKL SE ovat Logitechin uudet mekaaniset gaming-näppäimistöt. Niiden ero on siinä, että G413 TKL SE on ”tenkeyless”, eli siitä puuttuu numeronäppäimistö. Sen ansiosta pöydälle jää enemmän tilaa hiirelle.

G413 SE

Logitech G413 SE (tässä numeronäppäimistöllä) on muotoilultaan varsin riisuttu. Kuva: Logitech”Korkeatasoisista ja kestävistä materiaaleista valmistetut näppäimistöt tarjoavat suorituskykyä heille, jotka haluavat mekaanisen pelinäppäimistön edulliseen hintaan”, kertoo Logitech Gamingin varatoimitusjohtaja Ujesh Desai.

G413 SE:n mekaaniset näppäimet ovat mustaa alumiinia ja valaistu valkoisin ledvaloin. Sekä G413 SE- että G413 TKL SE -mallissa on kuusi anti-ghosting näppäintä, eli kuutta näppäintä voi painaa samanaikaisesti, kun pelissä tarvitaan jotain monimutkaista toimintoa.

Hinnat ja saatavuus

Näppäimistöt ovat nyt saatavilla: Logitech G413 SE maksaa noin 80 euroa ja Logitech G413 TKL SE noin 70 euroa.

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Leuat loksauttava pelinäyttö Asusin suuri ja mattapintainen OLED-paneeli tarjoaa täydellistä mustaa ja parhaan näkemämme pelikokemuksen.
Tervetuloa hybridielämään Koronapandemia hellitti vihdoin – mutta kotikonttorit jäivät. Vuodesta 2022 tuli vuosi, jolloin viimeistään opimme työskentelemään ja pelaamaan kaikkialla.
Nopein netti kotiin Kalliiksihan se tulee, mutta jos haluaa nopeimman ja vakaimman mesh-verkon, on Asus kukkulan uusi kuningas.
Tilaa luovuudelle MSI ei ole säästellyt luodessaan Creator Z17 -kannettavaansa – ja sen kyllä huomaa hinnassakin.
Edullisia pelinäppäimistöjä Logitechilta Pelatessa mekaanista näppäimistöä ei voita mikään. Logitech G413 SE on saatavilla kahtena versiona, joista kumpikin on kompakti ja edullinen.
4K-näyttö pelaamiseen ja töihin MSI:n pelinäyttö yhdistää Ultra HD -resoluution esimerkilliseen kontrastiin ja upeaan värintoistoon.