Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Uusi kannettava UE-kaiutin: Epicboom

Logitechin omistama UE laajentaa suosittua Boom-sarjaansa keskikokoisen Epicboom-mallin muodossa.

/ 13.09.2023 - 08:40
Uusi kannettava UE-kaiutin: Epicboom

Kannettavien Bluetooth-kaiutinten UE Boom -perhe on vuosien varrella saanut kiitosta mainiosta äänenlaadustaan. Nyt Logitechin omistama Ultimate Ears kasvattaa kaiutinmallistoaan.

Perheeseen kuuluvat jo Hyperboom, Megaboom ja Wonderboom, joista joistakin on ehtinyt tulla jo useita versioitakin. Uutuusmalli on saanut malliston tähän mennessä optimistisimman nimen: UE Epicboom. Hauskan nimen lisäksi kaiutin on varustettu kahdella 1,5-tuumaisella diskantti- ja 4,6-tuumaisella bassoelementillä. Hieman alle parikiloinen kaiutin on 23,5 cm korkea. Kaiutin soittaa monona, mutta ääni levittäytyy 360 astetta sen ympärille. Taajuusalueeksi ilmoitetaan 50–20 000 Hz. Sointitasapainoa säädetään kuulemma tilan mukaan sisäänrakennettua mikrofonia käyttämällä.

EPICBOOM ENVR Swimming Pool
UE Epicboom ei ole vain vedenkestävä – se myös kelluu. Kuva: UE

UE Epicboom tuottaa 94 dB:n äänenpaineen tavallisella asetuksella ja ulkotilatoiminnolla 96 dB (C-painotettu). Ulkona äänentoisto vaimentaa bassoa ja diskanttia – joka ei pihalla muutenkaan toistu kunnolla – ja korostaa niiden sijaan soinnin selkeyttä.

Kestävyys on kannettavalle kaiuttimelle tärkeää, ja siihen on Epicboomin kohdalla panostettu. Valmistajan mukaan akunkesto on jopa 17 tuntia (tosin ei täydellä volyymilla). IP67-suojausluokiteltu kaiutin on paitsi vedenkestävä, myös kelluva, ja soittaa siis musiikkia vaikkapa uima-altaassakin!

EPICBOOM LIFE PartyUp
Erilaisten UE Boom-kaiuttimien omistajat voivat osallistua bileisiin. Kuva: UE

Jos bileisiin tulee muita Boom-sarjan kaiuttimien omistajia, voi mallit (ainakin useimmat niistä) yhdistää langattomasti soittamaan samaa musiikkia Boom-sovelluksen kautta.

UE Epicboom on saatavilla nyt 380 euron hintaan.

EPICBOOM ENVR
Kaiuttimen saa yhdistettyä puhelimeen sekä NFC:n että Bluetoothin kautta. Kuva: UE
John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttäjät raivoissaan uudesta Sonos-sovelluksesta

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Ääni & Kuva
Scroll to Top