Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

True wireless -kuulokkeita Jabralta

Elite-malliston uusimmista malleista pitäisi löytyä jokaiselle jotakin.

forfatter
Julkaistu 06.09.2021 - 16:20

Malliston kuulokkeet on jaettu kolmeen käyttäjäryhmään: Pro, Active ja Core.

Olemme enemmän yhteydessä toisiimme kuin koskaan. Nykyään pitää voida liikkua vapaasti ja samalla pystyä vastaamaan puheluihin ja kuuntelemaan musiikkia, ja sen vuoksi olemme kehittäneet täysin langattomiin kuulokkeisiin uusia innovaatioita, jotka varmistavat erinomaisen äänenlaadun ja puhelut paikasta ja tekemisestä riippumatta, kertoo Jabran toimitusjohtaja René Svendsen-Tune.

Jabra Elite 7 Pro
Elite 7 Pro edustaa Jabran mukaan kaikkein parasta laatua. Kuva: Jabra

Kolmikon lippulaivamalli on Elite 7 Pro, jonka kohderyhmäksi kerrotaan kaikkein parasta äänenlaatua ja puheuiden laatua vaativat ihmiset. Luujohdinsensori, neljä mikrofonia ja Jabran algoritmit muodostavat ominaisuuden, jota Jabra kutsuu nimellä MultiSensor Voice. Luujohdinsensori tunnustelee leukaluun värähtelyjä käyttäjän puhuessa, ja kuulokkeet sekoittavat puheääneen ympäristön ääniä, jotka mikrofonit nappaavat. Näin puheluiden pitäisi onnistua hyvin ja selkeästi myös tuulisella säällä ulkona sekä hälyisissä paikoissa, kuten kahvilassa tai junassa.

Kuulokkeissa on myös aktiivinen vastamelu, ja Jabra Sound+ -sovelluksen Hear Through -toiminnolla voi säätää, kuinka paljon ympäristön ääniä haluaa päästää läpi. Sovelluksessa voi tehdä myös kuulotestin, jonka perusteelle Jabra MySound räätälöi musiikin omille korville sopivaksi.

Elite 7 Pro on valmistajan mukaan 16 prosenttia pienempi kuin Jabra Elite 75t eli yrityksen tähän asti pienin malli, jonka arvioimme erinomaiseksi. Kuulokkeet soittavat vastamelu päällä yhdeksän tuntia, ja latauskotelosta soittoaikaa saa yhteensä 35 tuntia. Elite 7 Pro tottelee puheohjausta Alexa, Sirin ja Androidilla Google Assistantin muodossa.

Elite 7 Pro -kuulokkeiden suojausluokka on IP57.

Elite 7 Active – liikkujan valinta

Kun lähtee ylös, ulos ja lenkille, on Jabran ShakeGrip paikallaan. Nimi viittaa kuulokkeiden siivekkeettömään muotoiluun, jonka nestemäinen silikonikumi pitää kuulokenapit paikoillaan myös rankemmalla hikilenkillä.

Myös Elite Active 7 on täysin langaton malli, jonka äänenlaatu on samanlainen kuin Elite 7 Prossakin. Säädettävän vastamelun ansiosta salitreeniin on helpompi keskittyä.

Akunkesto, vedenkestävyys ja puheohjaustuki on niin ikään spekseiltään samat kuin lippulaivamallissa. Alkaa vaikuttaa siltä, että nämä on saatava testiin vielä syksyn sateiden aikana!

Elite 3

Elite 3 tarjoaa Jabran mukaan paljon vastinetta rahalle. Malli on saatavilla väreissä Dark Grey, Light Beige, Lilac ja Navy. Kuva: Jabra.

Hyvän hinta-laatusuhteen Elite 3

Jabra haluaa tarjota hyvää ääntä myös edullisempaan hintaan, ja on kehittänyt tähän tarkoitukseen Elite 3 -mallin. Neljän mikrofonin ansiosta kolmikon viimeinen lupaa parempaa laatua puheluihin kuin muut saman hintaluokan kuulokkeet. 6-milliset elementit lupailevat vahvaa ääntä. Vastamelua ei ole, mutta passiivista melunvaimennusta tarjoavissa kuulokkeissa on HearThrough-toiminto, ja + -sovelluksesta voi säätää ääntä erikseen sekä puheluihin että musiikin kuunteluun.

Jabra näkee Elite 3 -mallin monen ensimmäisinä kuulokkeina ja pyrkii ehkä siksi houkuttelemaan mahdollisimman monia tarjoamalla neljä värivaihtoehtoa: Dark Grey, Light Beige, Lilac ja Navy.

Elite 3 -kuulokkeilla on seitsemän tunnin akunkesto ja yhteensä latauskotelon kanssa soittoaikaa on 28 tuntia. Suojausluokitus on IP55.

 

Hinnat ja saatavuus:

Elite 3 on saatavilla nyt suositushintaan 89,90€, ja 1.10. lähtien saatavilla ovat myös Elite 7 Pro, 199 €, ja Elite 7 Active, 179,99 €.

www.jabra.fi

Åsa Warme

(s. 1972): Åsa päätyi vuonna 1995 vähän vahingossa töihin Elektronikvärlden-lehteen, joka sai sittemmin Ruotsissa LB-perheen nimen Ljud & Bild. 2013 Åsa päätti kokeilla siipiään toisaalla, työskenneltyään LB-toimituksessa projektinjohtajana, toimittajana ja toimituspäällikkönä. Alkuvuodesta 2021 hän palasi LB Ääni & Kuvaan freelance-kirjoittajana, joka keskittyy etenkin erilaisten hauskojen ja hyödyllisten vempaimien testaamiseen hieman eri vinkkelistä kuin kollegansa.
...Maksoi mitä maksoi Mark Levinson ei ole ennenkään tehnyt halpistavaraa eikä aloita nytkään. Mutta kuinka hyvät ovatkaan valmistajan ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet?
Toisenlaiset treenikuulokkeet Yamaha TW-ES5A on hyvin istuva ja hyvältä kuulostava, joskin melko painava ja suuri, täyslangaton kuulokemalli treenaamiseen.
Voittajaresepti Focalilta Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.
Pro-pelikuulokkeet luksusluokassa Steelseriesin huippumallissa on ihan kaikki, mitä voi toivoa.
Musikaalista taikuutta Saksalaisen T+A:n edullisin kuulokemalli ei todellakaan ole halpa, mutta ai että, miten ihanasti se soi.
Vuoden parhaat kuulokkeet 2022-2023 Näin valitset omaan tarpeeseen ja budjettiin sopivimmat sankakuulokkeet tai täyslangattomat nappikuulokkeet.