Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Roccat Torch

Haluaisitko huippulaadukkaan pelimikrofonin tai tehdä podcasteja 24-bittisellä äänellä - tai vain laatumikronin etätyöhön?

/ 16.07.2021 - 08:09
Roccat Torch

Moni on viettänyt viime vuoden videopalavereissa, joita leimaavat tökkivä kuva ja rahiseva ääni. Videon katkeaminen ei ole katastrofi, mutta keskittyminen vaikeutuu kyllä äärimmilleen, kun ei kuule, mitä muut osallistujat yrittävät sanoa.

Kuten olemme aiemminkin todenneet, hyvä webkamera ja laadukas mikrofoni ovat todella tärkeässä roolissa, jos haluaa oikeasti saada jotain irti etätapaamisista.

Yhä useamman yrityksen salliessa pysyvän, ainakin osittaisen etätyön, tulee monella tarve hankkia laadukkaampia etätyövälineitä. Tässä Roccatin Torch astuu kuvaan.

Torch on kondensaattorimikrofoni, joka on suunnattu etenkin pelaajille, podcastaajille ja videoeditoijille (voice over), mutta se sopii varsin mainiosti myös kotitoimistokäyttöön. Torch tukee 24-bittistä audiota 48 kHz näytteenottotaajuudella (20 hz–20 kHz), mikä on huikeasti parempi kuin nykypäivän kannettavien sisäänrakennetuissa mikrofoneissa.

Mikrofoni toimitetaan ohjausyksikön kanssa, josta voi säätää vahvistusta, volyymia ja kolmen äänityskuvion väliltä (cardoid, stereo ja whisper). Äänen saa vaimennettua yksinkertaisella käsieleellä.

Mikrofonin saa kiinnitettyä toki varteenkin, ja siinä oleva ledvalo vaihtaa väriä asetuksen ja mikrofonikuvion mukaan.

Roccat Torch tulee myyntiin 16.8. noin 100 euron hintaan ja on jo ennakkotilattavissa.

Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yamahan vastaanottimille Roon-tuki

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Pink Floydia pyörimään!

Striimaa vinyylejä häviöttömästi

Vihdoin parempaa Spotify-ääntä?

Hyvästit MQA:lle?

Ääni & Kuva
Scroll to Top