Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Bloomberg: Spotifyn hifi-versio saadaan pian

Spotifyn hifi-versiota on odoteltu jo pitkään, mutta nyt vaikuttaa siltä, että parempaa äänenlaatua on lähiaikoina tulossa palveluun.

/ 22.06.2023 - 10:43
Bloomberg: Spotifyn hifi-versio saadaan pian

Spotify suunnittelee uuden premium-tilauksen julkaisemista, ja siihen pitäisi muiden muassa Bloombergin ja Reutersin mukaan kuulua myös korkearesoluutioinen ääni. Jos tämä kuulostaa tutulta, niin ei ihme: Spotify ilmoitti kaksi ja puoli vuotta sitten julkaisevansa hifi-version palvelustaan ”pian”.

 

Kalliimpi hifi-versio

Uutta tilauspalvelua kutsutaan Spotifylla sisäisesti nimellä Supremium, ja lähteiden mukaan siitä tulee kalliimpi kuin nykyisestä Premium-tilauksesta. Bloomberg kertoo, että palvelu julkaistaisiin tänä vuonna ensin Euroopassa ja muualla maailmassa, ja myöhemmin Yhdysvalloissa. Bloombergin lähteinä ovat ”asiaa tuntevat henkilöt”, mutta Spotify ei ole virallisesti kommentoinut huhuja.

Matkaa varsinaiseen julkaisuun siis taitaa vielä olla, eikä palvelun Suomen-hinnoista ole vielä tietoa. Eikä edes sitä, mitä häviötöntä formaattia palvelu käyttäisi. Kärsivällisyyttä siis vaaditaan, mutta ainakin Spotifyn käyttäjät voivat nyt uskoa siihen, ettei suunnitelmia ole hylätty. Mikä onkin viisasta, sillä moni audiofiili on jo ehtinyt vaihtaa Tidaliin, Qobuziin, Amazoniin tai Apple Musiciin, vaikka todella monikin arvostaa edelleen Spotifyn helppoa käyttöliittymää, podcasteja ja henkilökohtaisia suosituksia.

Desktop-soittimen uusi versio

Parempaa äänenlaatua odotellessa voi tutustua Spotifyn julkaisemaan uuteen desktop-versioon. Se on kokenut kasvojenkohotuksen ja valikoiden luvataan olevan helpommin navigoitavia. Uusi versio on nyt ladattavissa PC:lle, Macille ja nettiselaimille. Alla olevalla videolla esitellään tarkemmin uuden soittimen ominaisuuksia.

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yamahan vastaanottimille Roon-tuki

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Pink Floydia pyörimään!

Striimaa vinyylejä häviöttömästi

Vihdoin parempaa Spotify-ääntä?

Hyvästit MQA:lle?

Ääni & Kuva
Scroll to Top