Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Pikkukaiuttimesta parempaa ääntä Wi-Fillä

JBL Boombox 3 ja Charge 5 saivat Wi-Fi-yhteyden.

/ 07.05.2023 - 09:41
Pikkukaiuttimesta parempaa ääntä Wi-Fillä

JBL:n matkakaiuttimet ovat suosikkejamme kannettavien kaiuttimien joukosta, ja pieni Charge 5 on pitkään ollut referenssimallimme oman hintaluokkansa Bluetooth-kaiuttimista.

Nyt Charge 5 ja huomattavasti suurempi Boombox 3 ovat päivittyneet Wi-Fi-aikaan. Kaiuttimissa on yhä Bluetooth, mutta Wi-Fi-yhteys mahdollistaa kaksi äänen kannalta tärkeää asiaa.

Dolby Atmos

479994 JBL BoomBox 3 Wi Fi Side 71711a original 1682947406 scaled
Boombox 3 Wi-Fi. Kuva: JBL

Wi-Fin tärkeimpänä etuna on mahdollisuus suoratoistaa korkearesoluutioista musiikkia. Kaiuttimet tukevat 24 bittiä/96 kHz -laadun toistoa, ja niissä on AirPlay 2 ja Chromecast. Näin ne näkyvät kotiverkossa, jolloin voi striimata parempilaatuista musiikkia. Myös useammassa huoneessa.

Boombox 3 Wi-Fi tukee myös Dolby Atmos -surroundia Tidalin kautta soitettuna. Dolby Atmos valitaan JBL One -sovelluksessa, jolla voi myös ohjata kaiutinta ja tehdä säätöjä sointiin. Kaiutin on IP67-luokiteltu, joten se kestää vettä ja hiekkaa ollen siten mainiota rantaseuraa. Boombox 3 Wi-Fi jaksaa soittaa yhdellä latauksella 24 tuntia, ja siinä on USB-lataus puhelinta varten.

Lue myös: 5 langatonta matkakaiutinta – Kevättä kaiuttimessa

479991 JBL Charge 5 Wi Fi Front 1bbc40 original 1682947239 scaled
JBL Charge 5 Wi-Fi. Kuva: JBL

 

Pienempi Charge 5 Wi-Fi ei kätke sisäänsä yhtä paljon kaiutinelementtejä kuin Boombox 3 Wi-Fi, joten se ei pysty toistamaan Dolby Atmos -ääntä. Siinä on kuitenkin samat 24 bittiä/96 kHz -tuki, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6 -tuki, AirPlay 2, Chromecast ja Alexa-ohjattava monihuonesoittomahdollisuus. Akku kestää 20 tuntia.

Hinnat ja saatavuus

JBL Boombox 3 Wi-Fin hinta on 600 € ja JBL Charge 5 Wi-Fin 250 €. Kaiuttimet tulevat myyntiin toukokuun aikana.

 

Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top