Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Bose QuietComfort 45 – tätä on luvassa

Huhut kiihtyvät - Bosen uusia vastamelukuulokkeita voitaneen odottaa pian kauppoihin.

forfatter
Julkaistu 22.08.2021 - 18:05

Bose on ollut vastamelukuulokkeiden markkinajohtaja, mutta asema ei ole taattu. Yhä useampi kilpailija haluaa osansa tästä varsin tuotteliaasta kakusta, ja kilpailu siitä, kenen ääni, vastamelu ja istuvuus ovat parhaita, käy kuumana. Tässä kisassa onkin tärkeää uudistua jatkuvasti, mikäli haluaa pysyä mukana muiden vauhdissa.

Ja juuri niin Bose näyttää tekevän: huhujen mukaan valmistajalta on pian tulossa seuraaja valtavan suositulle QuietComfort 35 II -mallille.

 

QuietComfort 35 Black
(Kuva: Bose)

Bose QuietComfort 45

Ensimmäiset kuvat QC45-kuulokkeista ovat vuotaneet julkisuuteen, ja mallista tihkuu enemmän tietojakin. Toimistotarvikeketju Staples julkaisi vahingossa uuden kuulokkeen tekniset tiedot sivuillaan, kuten saksalainen tekniikkasivusto Winfuture huomasi.

Tietojen mukaan Bose QC 45 on varustettu vastamelulla ja käyttäjä voi säätää ääntä oman mielen mukaiseksi Bose Active EQ -sovelluksella. Bose QC 45 -mallissa pitäisi myös olla Aware Mode, joka päästää osan ympäristön äänistä läpi, mikä on turvallista esimerkiksi vilkasliikenteisissä ympäristöissä kävellessä.

Akunkeston sanotaan kasvaneen 24 tuntiin, kun taas QC 35 II akku on kestänyt 20 tuntia. USB-C-laturilla varustetun kuulokemallin tulisi saada viiden minuutin latauksella 2,5 tuntia soittoaikaa. QC45-mallin akku vaikuttaisi myös olevan aiempaa pienempi (460 mAh vs. QC 35 II -mallin 495 mAh), mikä voi tehdä kuulokkeista kevyemmät.

Winfuturen julkaisemien kuvien mukaan QC 45 muistuttaa ulkonäöltään edeltäjäänsä.

Hinta ja saatavuus

Bose ei vielä ole vahvistanut huhuja, mutta moni asia viittaa siihen, että QC 45 olisi tulossa kauppoihin vielä tämän syksyn aikana. Staplesin sivuilla vilahtanut suositushinta oli 329 dollaria eli verojen kanssa noin 400 euroa. Samaa hintaluokkaa oli myös QC 35 II ilmestyessään.

Voittaako Bosen uusi kuulokemalli vastameluvaltiuden takaisin – se jää nähtäväksi!

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Minkään ei pitäisi kuulostaa tältä Ei bassoa, ei langatonta latausta, ei vastamelua. ”Ei minkään” äänikään ei vakuuta.
...Maksoi mitä maksoi Mark Levinson ei ole ennenkään tehnyt halpistavaraa eikä aloita nytkään. Mutta kuinka hyvät ovatkaan valmistajan ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet?
Toisenlaiset treenikuulokkeet Yamaha TW-ES5A on hyvin istuva ja hyvältä kuulostava, joskin melko painava ja suuri, täyslangaton kuulokemalli treenaamiseen.
Voittajaresepti Focalilta Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.
Pro-pelikuulokkeet luksusluokassa Steelseriesin huippumallissa on ihan kaikki, mitä voi toivoa.
Musikaalista taikuutta Saksalaisen T+A:n edullisin kuulokemalli ei todellakaan ole halpa, mutta ai että, miten ihanasti se soi.