Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Beats Fit Pro: 3D-ääntä urheiluun

Beats Fit Pro lupaa tarjota sekä vastamelua että pään liikkeitä mukailevaa 3D-ääntä.

/ 07.11.2021 - 09:00
Beats Fit Pro: 3D-ääntä urheiluun

Beats Fit Pro -treenikuulokkeet muistuttavat ulkonäöltään Studio Buds -mallia, mutta niissä on siivekkeet, joiden tarkoitus on pitää napit tukevammin paikoillaan urheillessa. Hiukan kuin Powerbeats Prossa siis, mutta siinä missä Powerbeatsin siivet kiertävät korvan taakse, asettuvat Fit Pro -mallin siivet korvalehden sisäkaareen. Siipiä voi taivutella niin, että ne myötäilevät korvan muotoa mahdollisimman tarkasti.

Applen omistama Beats kertoo aktiivisille käyttäjille suunnatun Fit Pron olevan malliston edistyksellisin nappikuuloke.

Beats fit pro movement Beats fit pro movement(2)
<
>
Beats Fit Pro on varustettu tukevilla siivillä. Kuva: Beats

Applen H1-prosessori

Beats Fit Pro hyödyntää Applen valmistamaa H1-piiriä, jollainen löytyy myös Powerbeats Pro- ja uusimmasta AirPods 3 -mallista. Niinpä kuulokkeet yhdistyvät iPhoneen vain pitämällä niitä puhelimen lähellä. Puhelimesta voi myös tarkistaa, onko käytössä sopivimmat sovitteet vai tarvitseeko ne vaihtaa isompiin tai pienempiin. Eri iCloud-laitteiden välillä vaihtaminen sujuu automaattisesti ja musiikin voi jakaa lähellä oleville Apple-käyttäjille.  ”Hei Siri” aktivoi puheavustajan, ja kuulokkeet voi tuttuun tapaan etsiä Applen hakutoiminnolla.

Lue myös: Beats Powerbeats Pro – Edelleen suosikkejamme

Fit Pro on varustettu uudella ajurilla, jonka luvataan tarjoavan vahvaa ääntä pienestä koosta huolimatta. Kuulokenapit on ilmastoitu diskantin säröilyn vähentämiseksi ja musiikin dynamiikan parantamiseksi.

Beats Fit Pro 3 lifestyle-L&B scaled
Kuva: Beats

Vastamelua ja 3D-ääntä

Vastamelu on nykykuulokkeissa hyvin yleinen ominaisuus, eivätkö Beatsin uutuudetkaan ole jättäneet suosikkitoimintoa välistä. AirPodsien tapaan vastamelu säätyy 200 kertaa sekunnissa suojellakseen käyttäjää äkillisiltä kovilta ääniltä. Vastapuolena voi myös päästää ympäristön äänet sisään – Applella tämän toiminnon nimi on Sound Enhancement.

Applen Spatial Audio toimii toki Beatsilläkin: kuulokkeet seuraavat pään liikkeitä dynaamisesti niin, että ääni tuntuu aina tulevan tietystä suunnasta, vaikka päätä kääntäisikin.

Beats Fit Pro in case-L&B scaled
Kuva: Beats

Akunkesto

Valmistajan mukaan Beats Fit Pro soittaa yhtä menoa vastamelu päällä kuusi tuntia ja seitsemän ilman vastamelua. Kotelosta napit saa ladattua 2,5 kertaa, eli kokonaisuutena akku kestää 27–30 tuntia.

Entä Android-käyttäjät?

Luonnollisestikin Beats Fit Pro toimii myös Android-puhelinten kanssa. Silloin puheavustaja, automaattinen vaihtaminen laitteiden välillä, musiikin jakaminen ja kadonneiden kuulokkeiden etsintä jäävät pois.

Beats Fit Pro 3 lifestyle(3)-L&B scaled Beats Fit Pro 3 lifestyle(2)-L&B scaled Beats Fit Pro lifestyle(5)-L&B scaled Beats Fit Pro in case-L&B scaled Beats Fit Pro purple-L&B scaled Beats Fit Pro black-L&B scaled Beats Fit Pro grey-L&B scaled Beats fit pro green background-L&B scaled
<
>
Kuva: Beats

Beats Fit Pro: hinta ja saatavuus

Yhdysvalloissa Beats Fit Pro on jo tilattavissa 199,99 dollarin (vajaan 200 euron) hintaan, mutta meillä päin Beatsin uutuuskuulokkeita saadaan odottaa vuodenvaihteeseen saakka.

beatsbydre.com

Åsa Warme
(s. 1972): Åsa päätyi vuonna 1995 vähän vahingossa töihin Elektronikvärlden-lehteen, joka sai sittemmin Ruotsissa LB-perheen nimen Ljud & Bild. 2013 Åsa päätti kokeilla siipiään toisaalla, työskenneltyään LB-toimituksessa projektinjohtajana, toimittajana ja toimituspäällikkönä. Alkuvuodesta 2021 hän palasi LB Ääni & Kuvaan freelance-kirjoittajana, joka keskittyy etenkin erilaisten hauskojen ja hyödyllisten vempaimien testaamiseen hieman eri vinkkelistä kuin kollegansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edullista vastamelua

Nothingin uusi sukupolvi

Edulliset vastamelunapit

Audio-Technica panostaa täyslangattomaan äänenlaatuun

Uusi vastamelukuuloke Yamahalta

James Bond -erikoisversio B&W:ltä

Scroll to Top