: Philips 55PUS7502

Jouluvalot televisiossa

Värikäs Ambilight-valaistus vie Philipsin television kuvan uuteen ulottuvuuteen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä katselukulma, pehmeät liikkeet ja tarkat yksityiskohdat.
Parhaimpiin verrattuna kontrastia on vähemmän.

Philips 55PUS7502

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android

Sisääntulot: 4 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10

Erityistä: Ambilight kolmella reunalla

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 1 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Philips teki todellisen comebackin televisiorintamalle tänä vuonna, johtotähtenään OLED-malli 55POS9002, joka sai vaikuttavat tulokset testeissä. Nyt testissä oleva 7502-sarja on edullisempi mutta silti kiinnostava LCD-malli. Siinä on kaiken lisäksi sama edistyksellinen P5-videoprosessori kuin huippumallissa. Ja tietenkin myös Ambilight-valaistus!

Philips-telkkarissa on niukka ja tyylikäs kehys harmaata metallia. Kromattua jalkaa kääntämällä tv:n saa eri asentoihin. Takaosa ei ole kovin ihmeellinen eikä johtoja saa piiloon.

Käyttö ja ominaisuudet

Philips on valinnut käyttöjärjestelmäkseen Androidin. Se tarjoaa laajan valikoiman tunnettuja sovelluksia ja ominaisuuksia, kuten YouTuben ja sisäänrakennetun Chromecastin, joten televisiota on helppo ohjata kännykästä ja jakaa sisältöä ruutujen välillä. Toisaalta mukana tulevat myös Androidin ärsyttävät puolet, kuten automaattiset Google Play -elokuvavuokrausmainokset. Kaukosäädin on helppokäyttöinen ja takapuolella on näppäimistö, joka helpottaa käyttäjätunnuksien ja salasanojen syöttöä.

Kuva_ Philips

 

Kuvanlaatu

LG:n tapaan 55PUS7502:ssa on IPS LCD -paneeli, joka keskittyy katselukulman leventämiseen kontrastin kustannuksella. IPS-paneelien haittana on usein epätasainen valon jakautuminen, mutta Philipsin tapauksessa epätasaisuudesta ei tarvitse huolehtia, ainakin sitä on vähemmän kuin LG:llä.

Kuten LG, myös Philips säilyttää värit paremmin laajemmassa kulmassa kuin kilpailijat. Philipsin kanssa voi huoletta istua pitkän sohvan reunalla ilman että värit vääristyvät. Samalla huomasimme, että Philipsin kontrasti on valjumpi ja musta taittuu harmaaseen. Philips-näyttökään ei siis onnistu samaan dynamiikkaan HDR-videolla kuin parhaimmat.

55PUS7502:ssa on kuitenkin ominaisuuksia, jotka parantavat kokonaisvaikutelmaa. Tehokas kuvankäsittely saa suurimman osan televisiosisällöistä näyttämään veitsenteräviltä, pehmeiltä ja kohinattomilta. Ambilight-valaistus parantaa katselukokemusta myös. Se valaisee television taustaseinän samalla värillä kuin televisiossa kulloinkin näkyvä kohtaus, mikä tekee katselusta miellyttävää ja parantaa kontrastia. Kolmella reunalla valaiseva Ambilight toimii nopeammin 7502-mallissa kuin aiemmissa sukupolvissa sulautuu kuvaan saumattomammin. Vaikuttavaa!

mainos
Kuva: Philips

 

mainos

Äänenlaatu

Philips on panostanut ääneenkin eteenpäin suuntaavilla kaiuttimillaan, lisäbassollaan ja 45 watin vahvistintehollaan. Soundi on täyteläinen, kirkas, avoin ja tasapainoinen. Basso osoittautuu hyväksi. Ei tämä erillistä soundbaria korvaa, mutta äänijärjestelmän kanssa voi elää.

Johtopäätökset

Philips 55PUS7502 suoriutuu yleisesti hyvin, mutta ei yllä parhaimpien tasolle kontrastin ja kirkkauden suhteen. Se on hyvä televisio hintaansa nähden, mutta parempiakin vaihtoehtoja on.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös