Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG OLED B3 vs. Philips OLED708

Edullisten OLED-televisioiden kaksintaistelu

Kumpi tv tarjoaa parasta hinta-laatusuhdetta edullisemman pään OLED-mallillaan – Philips vai LG?

Julkaistu 04.03.2024 - 12:30
LG OLED B3 vs. Philips OLED708
Audun Hage

Tämän testin tuotteet

OLED-tekniikka on kehittynyt harppauksin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Aluksi vain kalleimmissa highend-malleissa käytetystä eksoottisesta tekniikasta on tullut valtavirtaa. Ylivoimaisesta kontrastistaan ja syvästä mustastaan tunnetut OLED-paneelit ovat lähestulkoon syrjäyttäneet LCD-paneelit paremmissa televisioissa. Jopa lujasti LCD-tekniikkaan luottanut Samsung on alkanut laajentaa OLED-tekniikan puolelle.

Tämä ei tarkoita sitä, että OLED olisi joka tilanteessa paras valinta, mutta tekniikalla on monia etuja, joiden ansiosta kuva on tasalaatuisen hyvää.

Eivätkään tietenkään kaikki OLED-televisiot ole yhtä hyviä. Monet OLED-paneelit tosin tulevat samasta paikasta – LG Displayn tehtaalta – mutta sukupolvia ja erilaisia alalajeja piisaa. Valikoiman laajuus näkyy myös markkinoiden tarjonnassa, sillä OLED-televisioita löytyy nykyään joka lähtöön.

Mainos
Philips vs LG OLED 3 scaled 1
LG OLED B3 ja Philips OLED708 testihuoneessamme. Kuva: Audun Hage

Philips vs. LG

Tällä kertaa vertaamme edullisemman pään OLED-malleja tutkiaksemme, millaisia eroja OLED-televisioiden kesken voikaan löytyä.

Testimallimme LG OLED B3 ja Philips OLED708 ovat vuoden 2023 malleja, joten niitä myydään nyt alennettuun hintaan 2024-mallivuoden uutuuksien tieltä. LG OLED B3 -sarjassa kokovaihtoehdot ovat 55”, 65” ja 77”, kun taas Philips OLED708 on saatavilla 48-, 55- ja 65-tuumaisena.

Korealainen LG on tässä kisassa kotikentällään, sillä sen sisaryritys LG Display valmistaa lähes kaikkien valmistajien käyttämät OLED-paneelit.

Philips taas on tunnetusti hyvä tiristämään suorituskyvyn viimeisetkin rippeet OLED-paneeleista maustaen tv-elämyksen tunnelmallisella Ambilight-taustavalaistuksella ja tehokkaalla kuvankäsittelyllä.

Testistä

Testilaitteet olivat 55-tuumaiset LG OLED55B36LA sekä Philips 55OLED708/12.

Televisioita verrattiin tarkkaan hallituissa valaistusolosuhteissa. Silmämääräisen arvostelun lisäksi kuvanlaatua on mitattu kontrastin, kirkkauden, värintoiston ja viiveen osalta. Televisiota on arvioitu myös helppokäyttöisyyden ja liitäntöjen kannalta.

Kumpi kisaajista on siis parempi ostos? Vai kannattaako kumpaakaan ostaa vai olisiko järkevämpää panostaa kalliimpaan malliin? OLED-kaksintaistelu alkakoon!

 

Tämän testin tuotteet

LG OLED B3 (OLED55B36LA)

Halpa ja hyvä OLED-tv

LG OLED B3 on huomattavasti C3- ja G3-sarjoja riisutumpi malli, mutta tarjoaa hyvää kuvanlaatua edulliseen hintaan.

LG B3 tarjoaa tyylikästä ja kontrastiltaan vahvaa OLED-kuvaa. Nopea ja helppokäyttöinen käyttöliittymä.
Kuvanlaatu ja liitännät eivät yllä C3-sarjan tasolle.
Lue koko testi

Philips OLED708 (55OLED708/12)

Ei kummoinen hinta-laatusuhde

Yleensä OLED-paneelin ja Ambilight-valaistuksen yhdistelmä on lyömätön, mutta tällä kertaa Philips ei ole yltänyt ihan parhaimpaansa.

Philips OLED708 tarjoaa hyvää kuvanlaatua, kontrastia ja Ambilight-valot.
Kirkkaus on rajoittunut, mikä heikentää kontrastia valoisassa. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 2.1-standardia.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top