: LG 55SJ850V

Harmaata mustan joukossa

Laaja katselukulma ja hienot värit tekevät LG 55SJ850 on hintaluokkansa kiinnostavimpia malleja – vaikka ei ylläkään LG:n OLED-näyttöjen tasolle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava smart-tv-alusta ja laaja katselukulma.
Kontrasti ja musta ovat rajoittuneet.

LG 55SJ850

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: WebOS 3.5

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 HDMI

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10, Dolby Vision

Verkkosivusto: lg.com

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

LG:llä on meneillään menestyksekäs matka OLED-näyttöjensä parissa, ja testimallimme 55SJ850 muistuttaa paljon OLED:ia. LG-telkkarin design on minimalistinen ja tyylikäs, ja hakee muotoa ”Picture on Glass” -versiosta, joka on tuttu kalliista malleista, kuten OLED65E7V:sta. Takaosa on valkoista muovia, ja sen taa piilotetut johdot voi vetää esiin pienestä rasiasta.

Käyttö ja ominaisuudet

55SJ850 käyttää LG:n omaa WebOS-käyttöjärjestelmää, joka on meidän mielestämme markkinoiden paras (huomattavasti Androidia parempi ja televisioystävällisempi). Ohjaus hoituu Magic Remote -kosketuskaukosäätimellä, jonka voi ohjelmoida ohjaamaan muita televisioon kytkettyjä laitteita, kuten Blu-ray-soitinta. .LG:n järjestelmä on grafiikoiltaan onnistunut, nopea ja helppokäyttöinen. Sovellusvalikoima on hyvä ja paikallisia palveluita on hyvin saatavilla.

Kuva: LG

 

Kuvanlaatu

LG:n paras LCD-näyttö hyödyntää Nano Cell -tekniikkaa – kevyitä hiukkasia, jotka reagoivat valoon ja tarjoavat vahvempia ja vivahteikkaampia värejä. Värit näyttävät upeilta, ja voimakkaan kirkkauden kanssa 55SJ850 tarjoaa itse asiassa erittäin edullisen kuvan.

LG:n televisiolla on vielä yksi ässä hihassaan: aivan kuten OLED-näyttöjen tapaan sekin tukee HDR-formaatti Dolby Visionia, joka antaa kuvalle paljon dynaamisemman kontrastin kuin tavallinen HDR10. Netflix-sarjat, kuten Stranger Things (toinen kausi) näyttävät upeilta ja vivahteikkailta niin tummissa kuin valoisissakin kohtauksissa. Kaikki viittaa siihen, että Dolby Vision pystyy hyödyntämään näytön kapasiteetin optimaalisesti.

55SJ850:ssa on IPS-tyypin LCD-paneeli, joka tunnetaan paremmasta katselukulmastaan. Käytännössä huomasimme LG:n pitävän värintoiston hallittuna laajemmalla kulmalla kuin muut. Tämä on seikka, joka kannattaa ottaa huomioon, jos sattuu omistamaan leveän sohvan, johon mahtuu monta katsojaa.

Laaja katselukulma syö hieman kontrastia ja mustaa. 55SJ850 ei yllä Sonyn tai TCL:n kontrastin tasolle, eikä tule lähellekään LG:n omia OLED-näyttöjä. Havaitsimme pientä clouding-efektiä eli paneelin reunoille ilmestyviä kirkkaita pisteitä, mikä heikentää kokonaisvaikutelmaa.

mainos
Kuva: LG

 

mainos

Äänenlaatu

LG-television audiojärjestelmä on kuulemma Harman/Kardonin hienosäätämä, ja soundi on täyteläinen, kirkas ja vakaa. Niinpä ääni on hyvä yleiseen televisionkatseluun, mutta luonnollisesti tässäkin kannattaa harkita erillisen soundbarin hankkimista.

Johtopäätökset

LG 55SJ850:n kuva on hieno, ja HDR-laatuinen sisältö näyttää upealta Dolby Visionin ansiosta. Kontrasti on kuitenkin sen verran heikoilla testin parhaisiin verrattuna, että LG:n oma OLED55B7V näyttäytyy parempana valintana.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös