: LG 55SJ850V

Harmaata mustan joukossa

Laaja katselukulma ja hienot värit tekevät LG 55SJ850 on hintaluokkansa kiinnostavimpia malleja – vaikka ei ylläkään LG:n OLED-näyttöjen tasolle.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava smart-tv-alusta ja laaja katselukulma.
Kontrasti ja musta ovat rajoittuneet.

LG 55SJ850

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: WebOS 3.5

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 HDMI

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10, Dolby Vision

Verkkosivusto: lg.com

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

LG:llä on meneillään menestyksekäs matka OLED-näyttöjensä parissa, ja testimallimme 55SJ850 muistuttaa paljon OLED:ia. LG-telkkarin design on minimalistinen ja tyylikäs, ja hakee muotoa ”Picture on Glass” -versiosta, joka on tuttu kalliista malleista, kuten OLED65E7V:sta. Takaosa on valkoista muovia, ja sen taa piilotetut johdot voi vetää esiin pienestä rasiasta.

Käyttö ja ominaisuudet

55SJ850 käyttää LG:n omaa WebOS-käyttöjärjestelmää, joka on meidän mielestämme markkinoiden paras (huomattavasti Androidia parempi ja televisioystävällisempi). Ohjaus hoituu Magic Remote -kosketuskaukosäätimellä, jonka voi ohjelmoida ohjaamaan muita televisioon kytkettyjä laitteita, kuten Blu-ray-soitinta. .LG:n järjestelmä on grafiikoiltaan onnistunut, nopea ja helppokäyttöinen. Sovellusvalikoima on hyvä ja paikallisia palveluita on hyvin saatavilla.

Kuva: LG

 

Kuvanlaatu

LG:n paras LCD-näyttö hyödyntää Nano Cell -tekniikkaa – kevyitä hiukkasia, jotka reagoivat valoon ja tarjoavat vahvempia ja vivahteikkaampia värejä. Värit näyttävät upeilta, ja voimakkaan kirkkauden kanssa 55SJ850 tarjoaa itse asiassa erittäin edullisen kuvan.

LG:n televisiolla on vielä yksi ässä hihassaan: aivan kuten OLED-näyttöjen tapaan sekin tukee HDR-formaatti Dolby Visionia, joka antaa kuvalle paljon dynaamisemman kontrastin kuin tavallinen HDR10. Netflix-sarjat, kuten Stranger Things (toinen kausi) näyttävät upeilta ja vivahteikkailta niin tummissa kuin valoisissakin kohtauksissa. Kaikki viittaa siihen, että Dolby Vision pystyy hyödyntämään näytön kapasiteetin optimaalisesti.

55SJ850:ssa on IPS-tyypin LCD-paneeli, joka tunnetaan paremmasta katselukulmastaan. Käytännössä huomasimme LG:n pitävän värintoiston hallittuna laajemmalla kulmalla kuin muut. Tämä on seikka, joka kannattaa ottaa huomioon, jos sattuu omistamaan leveän sohvan, johon mahtuu monta katsojaa.

Laaja katselukulma syö hieman kontrastia ja mustaa. 55SJ850 ei yllä Sonyn tai TCL:n kontrastin tasolle, eikä tule lähellekään LG:n omia OLED-näyttöjä. Havaitsimme pientä clouding-efektiä eli paneelin reunoille ilmestyviä kirkkaita pisteitä, mikä heikentää kokonaisvaikutelmaa.

mainos
Kuva: LG

 

mainos

Äänenlaatu

LG-television audiojärjestelmä on kuulemma Harman/Kardonin hienosäätämä, ja soundi on täyteläinen, kirkas ja vakaa. Niinpä ääni on hyvä yleiseen televisionkatseluun, mutta luonnollisesti tässäkin kannattaa harkita erillisen soundbarin hankkimista.

Johtopäätökset

LG 55SJ850:n kuva on hieno, ja HDR-laatuinen sisältö näyttää upealta Dolby Visionin ansiosta. Kontrasti on kuitenkin sen verran heikoilla testin parhaisiin verrattuna, että LG:n oma OLED55B7V näyttäytyy parempana valintana.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös