Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Bang & Olufsen Beoconnect Core

Beoconnect Core antaa uuden elämän vanhoille B&O-tuotteille wifin ja HDMI:n avulla.

/ 05.04.2024 - 07:41
Bang & Olufsen Beoconnect Core

Bang & Olufsen on viime aikoina keskittynyt erityisesti kestävyyteen ja vastuullisuuteen, mistä kertoo myös Beoconnect Core -liitäntälaatikon lanseeraaminen.

Kyseessä on langaton vastaanotin, jossa on sisäänrakennettu wifi ja Bluetooth sekä liuta fyysisiä liitäntöjä, kuten HDMI-sisääntulo, optinen digitaalinen, USB, linjasisääntulo sekä tietysti Powerlink-ulostuloja, joiden avulla laatikko kytketään olemassa olevaan Bang & Olufsenin aktiivikaiuttimeen.

Beoconnect Core 0013

Beoconnect Core: puhaltaa B&O-klassikoihin uutta elämää

Bang & Olufsenin kaiuttimet, kuten Beolab 8000 tunnetaan ikonisesta ja aikaa kestävästä designistaan. Beoconnect Core päivittää vanhat Powerlink-liitännällä varustetut Beolab-kaiuttimet tähän päivään. Klassikkokaiuttimesta saa näin ”langatonta” ääntä irti, sillä Beoconnect Core tukee muiden muassa Apple Airplayta, Chromecastia, Spotify Connectia ja Tidal Connectia. Johdoista ei toki pääse eroon, mutta nykypäivän musiikkipalvelut saa kuitenkin helpsoti käyttöön.

Beoconnect Coressa on myös USB- ja linjasisääntulo, joten siihen saa kytkettyä myös levysoittimen, ja tottahan toki pikkuboksin saa liitettyä myös B&O:n monihuonejärjestelmään. Core-laatikkoa voi ohjata B&O-sovelluksen kautta.

HDMI-sisääntulon ansiosta vanhoja kaiuttimia voi käyttää myös television kaiuttimina, sillä laatikon aARC-liitännän kautta tv:n ääni siirtyy kaiuttimiin. Surroundille, kuten Dolby Atmos -äänelle, ei kuitenkaan ole tukea, vaan ääni on perinteistä stereota.

Beoconnect_Core_0003 Beoconnect_Core_0004
<
>
Kuva: Bang & Olufsen

Beoconnect Core: Hinta ja saatavuus

Bang & Olufsenin lisävaruste ei tietenkään ole ihan ilmainen – hintaa on 1 099 euroa – mutta se pidentää suosikkikaiuttimien elinikää taas vuosilla ja voi siten olla varsin fiksu investointi. Ja ainakin se on paljon edullisempi kuin uudet Beolab 8- tai Beolab 18 -kaiuttimet. Enpä muuten hämmästyisi, jos vanhojen Beolab-kaiuttimien jälleenmyyntiarvokin ampaisisi nousuun nyt saataville tulleen Beoconnect Coren myötä…

Beoconnect Core 0012
Kuva: Bang & Olufsen
Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top