Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: LG 55SJ850V

Harmaata mustan joukossa

Laaja katselukulma ja hienot värit tekevät LG 55SJ850 on hintaluokkansa kiinnostavimpia malleja – vaikka ei ylläkään LG:n OLED-näyttöjen tasolle.

Julkaistu 21.11.2017 - 16:53
LG 55SJ850V
Audun Hage

LG:llä on meneillään menestyksekäs matka OLED-näyttöjensä parissa, ja testimallimme 55SJ850 muistuttaa paljon OLED:ia. LG-telkkarin design on minimalistinen ja tyylikäs, ja hakee muotoa ”Picture on Glass” -versiosta, joka on tuttu kalliista malleista, kuten OLED65E7V:sta. Takaosa on valkoista muovia, ja sen taa piilotetut johdot voi vetää esiin pienestä rasiasta.

Käyttö ja ominaisuudet

55SJ850 käyttää LG:n omaa WebOS-käyttöjärjestelmää, joka on meidän mielestämme markkinoiden paras (huomattavasti Androidia parempi ja televisioystävällisempi). Ohjaus hoituu Magic Remote -kosketuskaukosäätimellä, jonka voi ohjelmoida ohjaamaan muita televisioon kytkettyjä laitteita, kuten Blu-ray-soitinta. .LG:n järjestelmä on grafiikoiltaan onnistunut, nopea ja helppokäyttöinen. Sovellusvalikoima on hyvä ja paikallisia palveluita on hyvin saatavilla.

LG 55SJ850V oppslag 23941
Kuva: LG

 

Mainos

Kuvanlaatu

LG:n paras LCD-näyttö hyödyntää Nano Cell -tekniikkaa – kevyitä hiukkasia, jotka reagoivat valoon ja tarjoavat vahvempia ja vivahteikkaampia värejä. Värit näyttävät upeilta, ja voimakkaan kirkkauden kanssa 55SJ850 tarjoaa itse asiassa erittäin edullisen kuvan.

LG:n televisiolla on vielä yksi ässä hihassaan: aivan kuten OLED-näyttöjen tapaan sekin tukee HDR-formaatti Dolby Visionia, joka antaa kuvalle paljon dynaamisemman kontrastin kuin tavallinen HDR10. Netflix-sarjat, kuten Stranger Things (toinen kausi) näyttävät upeilta ja vivahteikkailta niin tummissa kuin valoisissakin kohtauksissa. Kaikki viittaa siihen, että Dolby Vision pystyy hyödyntämään näytön kapasiteetin optimaalisesti.

55SJ850:ssa on IPS-tyypin LCD-paneeli, joka tunnetaan paremmasta katselukulmastaan. Käytännössä huomasimme LG:n pitävän värintoiston hallittuna laajemmalla kulmalla kuin muut. Tämä on seikka, joka kannattaa ottaa huomioon, jos sattuu omistamaan leveän sohvan, johon mahtuu monta katsojaa.

Laaja katselukulma syö hieman kontrastia ja mustaa. 55SJ850 ei yllä Sonyn tai TCL:n kontrastin tasolle, eikä tule lähellekään LG:n omia OLED-näyttöjä. Havaitsimme pientä clouding-efektiä eli paneelin reunoille ilmestyviä kirkkaita pisteitä, mikä heikentää kokonaisvaikutelmaa.

LGSJ850V 3 23943
Kuva: LG

 

Äänenlaatu

LG-television audiojärjestelmä on kuulemma Harman/Kardonin hienosäätämä, ja soundi on täyteläinen, kirkas ja vakaa. Niinpä ääni on hyvä yleiseen televisionkatseluun, mutta luonnollisesti tässäkin kannattaa harkita erillisen soundbarin hankkimista.

Johtopäätökset

LG 55SJ850:n kuva on hieno, ja HDR-laatuinen sisältö näyttää upealta Dolby Visionin ansiosta. Kontrasti on kuitenkin sen verran heikoilla testin parhaisiin verrattuna, että LG:n oma OLED55B7V näyttäytyy parempana valintana.

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava smart-tv-alusta ja laaja katselukulma. Kontrasti ja musta ovat rajoittuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top