Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: LG OLED65B8PLA

LG OLED65B8PLA
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Mahtava kontrasti ja syvä musta tekevät tästä LG:n tv:stä täydellisen nykyaikaisten sarjojen ja elokuvien katseluun.
Vaatii soundbarin, jotta äänenlaatu yltää kuvanlaadun tasolle.

Ei epäilystäkään: OLED-televisioiden kehitys on sujunut vaiheikkaasti. Suurelle yleisölle tuntemattomasta high-tech-ihmeestä se on nopeasti siirtynyt high-end-luokassa vallitsevaksi normiksi. Vaikka huipputelevisioissakin käytetään yhä LCD-paneeleja, ovat OLED:n edut lyömättömät: kontrasti, mustan syvyys ja värien loisto ovat omaa luokkaansa.

OLED yleistyy hitaasti mutta varmasti myös edullisemman luokan televisioissa, ja B8 edustaa LG:n OLED-malliston halvinta päätä. Vaikka suositun B7-mallin voisikin saada poistomyynnistä hyvään hintaan, edustaa B8 kuitenkin korealaisvalmistajan viimeistä huutoa. Edeltäjän suosio on ollut sitä luokkaa, että uutuudella on kovat paineet vakuuttaakseen!

OLED B8: Design

Paperilla uusi ja vanha B-malli eivät eroa suuresti, mutta televisio on nyt entistä kauniimpi. B-sarjan mallit ovat olleet tähän asti simppelimpiä kuin kalliimmat, mutta B8 mikään ei näytä halvalta. Edeltäjä oli verhottu hieman tylsään harmaaseen, mutta uutuudessa on linjakas musta metallikehys, joka muistuttaa kovasti viime vuoden C7-mallia. Televisio on herkkä ja taipuisa, joten se pitää asettaa paikoilleen varovasti.

Keskelle sijoitetun jalan ansiosta tv:n saa aseteltua useimpien tasojen päälle helposti. Takaa löytyy kaksi luukkua, joiden taakse on kätketty kaikki liitännät. Johtojen piilottamiseen ei tosin ole erityisemmin kiinnitetty huomiota.

Kaikissa HDMI-liitännät ovat tyyppiä HDMI 2.0b/HDCP 2.2, joten 4K Blu-ray -soittimen, Apple TV:n ja pelikonsoleiden kytkeminen sujuu ongelmitta. LG:llä on myös tuki useimmille HDR-formaateille, kuten Dolby Visionille, joka tarjoaa optimaalista kontrastia. B8 on varustettu lisäksi salamannopealla peliasetuksella: mittasimme viiveeksi 18 millisekuntia.

Käyttö ja ominaisuudet

B8 on tosiaan LG:n tämän vuoden edullisin 4K OLED -malli, ja erot tämän ja LG:n muiden mallien välillä ovat lähinnä kosmeettisia. C8, E8 ja W8 hyödyntävät valmistajan aivan uutta Alpha 9 -prosessoria, kun taas B8 saa tyytyä viime vuoden Alpha 7:ään, jossa on hieman vähemmän suoritustehoa vaativimpiin kuvankäsittelyihin.

Kun kerran tottuu käyttämään LG:n kaukosäädintä, voi olla vaikea luopua siitä. Hiiren osoittimella on helppo selata valikoita ja käytetyimmät sovellukset ovat heti käsillä valikon pikavalintojen avulla.

Käyttäjäystävällisyydessä ei ole juurikaan eroa LG:n mallien välillä. B8 on varustettu LG:n WebOS-käyttöjärjestelmän uusimmalla versiolla (4.0), samoin Magic Remote edustaa uusinta mallia. Siinä on tietenkin oma nappinsa Netflixille ja näppärä mikrofoni, jonka avulla voi kommunikoida televisionsa kanssa vaikkapa Google Assistantin avulla, kunhan se saadaan käyttöön Pohjoismaissa.

Kuvanlaatu

Muistamme yhä ihmetyksen, jota tunsimme testatessamme OLED-televisiota ensimmäistä kertaa. Kontrasti ja mustan tason olisivat saaneet Nalle Luppakorvankin näyttämään tajunnanräjäyttävältä! Muutamassa vuodessa suurin ihastus ehti haalistua mutta olemme silti vaikuttuneita joka kerta nähdessämme 4K OLED -television kuvaa. Pikimustassa taustassa ja pikselintarkassa terävyydessä on vain jotain, joka saa tavallisen LCD-telkkarin näyttämään surkean vajavaiselta.

LG OLED B8 toistaa Altered Carbon -scifitrillerin täydessä futuristisessa loistossaan. Netflixin sarja tarjoillaan upealla Dolby Vision HDR-laadulla ja Atmos-äänimaailmalla. Sarjan tekijät ovat ottaneet tekniikasta kaiken ilon irti ja luoneet pelottavan todentuntuisen vaikkakin ilkeän kuvan tulevaisuudesta. LG:n televisio suoriutuu vaativasta kuvamateriaalista esimerkillisesti ja tarjoaa televisiokokemuksen, joka ei ihan heti unohdu. Lähikuvat Joel Kinnamanista (Snabba Cash) eivät ole koskaan näyttäneet näin tarkoilta ja ensimmäisen jakson ammuntakohtauksen alkaessa tekee melkein mieli syöksyä turvaan lattialle. LG B8 sopii täydellisesti sarjojen ja elokuvien nautiskeluun – sen kun himmentää valot olohuoneesta ja antautuu mahtavan kontrastisen kuvan vietäväksi.

Liikkeiden toistamisessa B8 on sulavampia näkemiämme. Urheilu ja pelit näyttävät pehmeän sulavilta ilman kohinaa ja tökkimistä. Vaikka astetta kalliimmassa OLED65C8-mallissa on enemmän tehoja A9-prosessorin muodossa, ei käytännössä ero näy juurikaan. Näiden kahden mallin kuvankäsittely on lähes identtistä, minkä myös mittauksemme todistavat. A7 vaikuttaa enemmän kuin riittävältä tämän päivän materiaalin käsittelyyn.

B8:lla on toki kilpailijoitakin. Samsungin samassa hintaluokassa pyörivä Q8D on LCD-malli suoralla LED-taustavalaistuksella. Siinä on etunsa ja haittansa. OLED on ehdottomasti paras mustan syvyydessä, mikä tekee LG:n tv:stä lyömättömän pimeässä huoneessa katseluun. Valoisammassa tilassa puolestaan Samsungin kirkkaus (joka on lähes kaksinkertainen LG:n malliin verrattuna!) pääsee enemmän edukseen. Samsungilla on myös fiksummat äly-tv:n ominaisuudet ja peliasetus.

(Kuva: LG)

Äänenlaatu

B8 on varustettu samoilla alle kiinnitetyillä stereokaiuttimilla kuin C8, mutta jalustasta puuttuu kisko, jonka avulla C8 suuntaa äänen eteenpäin. Ääni on melko täyteläinen ja selkeä mutta ei tee kuvalle oikeutta. Suosittelemme soundbaria, mielellään Atmos-yhteensopivaa mallia kuten LG SK10Y. B8:ssa on nimittäin valmiiksi Dolby Atmos -äänenkäsittely, jota moni Blu-ray-, Apple TV- ja Netflix-sisältö käyttää.

Johtopäätökset

Paperilla LG:n edullisin 4K OLED on hieman vaatimattomampi kuin merkin huippumallit, mutta todellisuudessa B8 on erinomainen televisio, jossa on vähän puutteita. Kuvanlaadullisesti erot jäävät melko merkityksettömiksi verrattuna kalliimpiin C8- ja E8-malleihin, mutta designissa ja äänenlaadussa erot näkyvät selkeämmin. Niinpä OLED65B8 vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan LG:n paras vaihtoehto, ja se on luultavasti vuoden parhaita televisioita premium-luokassa.

Bästa pris på LG OLED65B8PLA

Koko/tyyppi: 65” 4K OLED

Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: WebOS 4.0

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen ääniulostulo

HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor

Erityistä: Dolby Atmos -yhteensopiva

Verkkosivusto: lg.com

Hinta: 2 799 €

LG OLED65B8PLA produktside

Lisää

Keskustelu
Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

Mainos
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Mainos
Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.