TESTISSÄ Shure Aonic Free

Melkein studioääntä

Kun Shure mahduttaa osaamistaan nappikuulokkeisiin, tarvitaan selvästi paljon tilaa.

Shure Aonic Free SPREAD 2 scaled 1

Shure Aonic Free SPREAD 2 scaled 1

Shure on etenkin muusikoiden ja ääniteknikoiden suosima merkki, ja valmistajan mikrofonit ovat maailman käytetyimpiä. Shuren on-ear- ja in-ear-monitorit ovat varsin laadukkaita, ja meillä onkin kovat odotukset Aonic Free -nappikuulokkeiden suhteen.

Shure Aonic Free on kookas kuulokemalli. Kuva: Shure

Kyseessä on todella isot kuulokkeet. Napit ovat painavat ja kotelo valtava. Turha kuvitella sujauttavansa koteloa tyylikkäästi puvuntaskuun. Olen kuullut muiden kehuvan Shuren istuvuutta, mutta omat korvani hiukan hylkivät niitä. Aina hetken kuuntelun jälkeen napit löystyvät niin, että bassontoisto latistuu, ja joudun tunkemaan niitä syvemmälle korviin.

Kuulokkeiden mukana tulee memory foam -sovitteet koossa S, M ja L. Niistä M istuu minulle parhaiten, mutta olisin kaivannut vielä siivekkeitä tai muuta muotoiluratkaisua, joka olisi auttanut nappeja istumaan jämäkämmin. Napit eivät onneksi paina niin paljon kuin pelkäsin. Vaikka aktiivista vastamelua ei olekaan, kuulokkeet vaimentavat hyvin melua – kunhan ne siis ensin saa istumaan tiukasti.

Mainos

Aonic Free tarjoaa aptX-koodekin, joka parantaa Androidin äänenlaatua, sekä lähes yhtä hyvää ääntä Apple-laitteille tuovan AAC-koodekin.

Shure Aonic Free on saatavana myös punaisena. Kuva: Shure

Shure Aonic Freen äänenlaatu

Aonic Freen ääni muistuttaa studiomonitoreja, joista mikään taajuusalue ei korostu. Ääni on hyvin neutraali ja tummat ja kevyet lauluäänet ja soittimet saavat saman painoarvon. Jos on tottunut basso- ja diskanttivoittoiseen sointiin, voi Aonic Free tuntua aika keskirekisteripainotteiselta. Ääni on kuitenkin korrekti ja Billie Eilishin laulu Your Power -kappaleessa soi puhtaana ja kitara neutraalisti ja dynaamisesti.

Basso puolestaan on hiukan turhan ohut. Se on toki tarkka ja nopea, mutta treenisoittolistaa kuunnellessa basso tuntuu tylsältä. Olen kuullut Tiëston svengaavan kovempaakin. Sovelluksen esiasetuksista löytyy Bass Boost -niminen toiminto apuun. Sovelluksessa on myös taajuuskorjain, jota saa säätää manuaalisesti (se on parametrinen ja aivan loistava!). Halutessaan voi vaikka vaimentaa hiukan 1 kHz:n kohdalta, jolloin keskirekisteri erottuu vähemmän.

Ainoa äänestä keksimäni miinus on se, ettei volyymiä saa omaan makuuni riittävän kovalle.

<
>
Shure Aonic Freen isot kuulokenapit liukuvat helposti Gråbeinin korvista, jolloin niitä tarvitsee vähän väliä työntää takaisin. Kuva: Audun Hage
Jatka lukemista
Exit mobile version