Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Sumiko S.10

Tyylikäs lihaskimppu

Subwooferin valinnassa täytyy usein tehdä kompromissi tehon ja tarkkuuden välillä, mutta Sumiko onnistuu molemmissa

Julkaistu 06.03.2018 - 17:01
Sumiko S.10
Geir Gråbein Nordby

Sumiko on suhteellisen uusi merkki subwoofer-maailmassa, mutta sen taustalla on vahva McIntosh-konserni, jota ei voi pitää minään autotallivalmistajana: tämä subwoofer on itse asiassa saman tiimin käsialaa kuin Sonus Farberin. Odotukset ulkonäön ja soundin suhteen ovat siis korkealla.

S10 on Sumikon suurin subwoofer, ja varsin tyylikäs pianolakattuine pintoineen. Nimen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että kyseessä olisi 10-tuumainen basso, mutta ehei – se on 12-tuumainen, ja niitä on itse asiassa kaksi! Näiden lisäksi varustuksiin kuuluu passiivinen kalvo, joka auttaa kaikkein matalimpien taajuuksien kanssa. Ratkaisu on tyylikkäämpi ja kalliimpi kuin perinteinen bassorefleksiportti, mutta toimii.

Äänenlaatu

Aloitimme testauksen musiikilla, eikä ole epäilystäkään, etteikö Sumiko soisi erittäin tarkasti. Se seurailee Maria Menan I Was Made For Loving You -coverin bassoa tiukasti ja erottelee eri sävyt kauniisti. Basso on mehukas ja voimakas samanaikaisesti, ja kuulemme pieniä vivahteita, jotka ovat muilla testilaitteilla jääneet huomaamatta. Passiivisille slave-elementeille on tyypillistä hitaampi transienttivaste kuin painekammiorakenteissa, mutta emme havaitse tästä merkkiäkään.

Mainos

Samalla huomamme jonkin tökkivän. Soittaessamme vauhdikkaita elektrorytmejä (Deadmau5 – SeeYa), käy selväksi, että osa subwooferin viehätyksestä perustuu etukaiuttimiin. Epäilemme sen johtuvan siitä, että kytkimme suoraan vahvistimeen korkeatasoisella liittimellä varustetun kaiutinjohdon, ja epäilys osoittautuu oikeaksi. Liitäntä on varmasti hyvä stereoympäristössä, mutta kotiteatterivahvistimessa, kuten Marantz 8012, näyttää olevan parempi käyttää tavallista johtoa ja antaa tilakorjauksen huolehtia viiveestä ja etäisyydestä. Johdon vaihto korjasi viiveongelman ja tarjosi erittäin tiukkaa ja hyvin kontrolloitua bassoa, joka oli täydellisessä synkassa kaiutinten kanssa.

Sumiko S10 pystyy todella puskemaan, kun on tarvis. ARYn The Sea -kappaleen syvät sävyt tarjoillaan massiivisella paineella, ja sama pätee Alien: Covenant -elokuvan mataliin ääniin. S10 läpäisi stressitestimme kunnialla eikä sillä ollut vaikeuksia toistaa kuuluvaa (ja tuntuvaa!) vastetta 20 Hz:iin asti.

Johtopäätökset

Sumiko S10 on testin kallein, mutta sen muita ylellisempi design sekä monipuoliset liitännät ja säätömahdollisuudet toisaalta perustelevat hintaa. Äänen puolesta tämä subwoofer on suunnattu audiofiileille, jotka haluavat saada kaiken. Basso on tiukka ja erittäin vivahteikas, mutta samalla voimakas. S10 tarjoaa erinomaisen yhdistelmän voimaa ja ketteryyttä yhdessä paketissa!

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja mehevä syväbasso, jollainen subwooferissa tuleekin olla. Pääsylippu bassobileisiin maksaa enemmän kuin muilla testilaitteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top