Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: M&K Sound V12

Nopea ja tarkka

Syvälle sukeltavaa ja voimakasta bassoa sekä helposti paikkansa löytävää subwooferia kaipaavalle M&K:n V12 on parhaita vaihtoehtoja.

Julkaistu 06.03.2018 - 16:31
M&K Sound V12
Audun Hage

M&K Sound ei ole mikään aloittelija, mitä tulee bassoon. Miller & Kreisel oli 70-luvulla subwoofereiden pioneereja, ja on lanseerannut monia loistavia bassokaiuttimia vuosien varrella. Korviamme kutittelee muistellessamme X-12:n, valmistajansa suurimman ja tehokkaimman mallin testiä.

Uusi V-sarja on sen edullisempi vaihtoehto. X-12:ssa on kaksi 12-tuumaista bassoelementtiä ja V12:ssa vain yksi suljetussa kaapissa. Subwoofer näyttää tyylikkäältä pyöristettyine kulmineen ja silkinhimmeine pintoineen. Testikappaleemme oli valkoinen, mutta ei hätää: V12 on saatavana myös mustana. Yksi haittapuoli huomattiin heti: mukana tulevat kumijalat on tarkoitus liimata kaappiin itse, mutta meistä ne istuivat todella huonosti.

MKSound 250814 86880 30404
Kuva: M&K

 

Mainos

Äänenlaatu

V12 on testin pienimpiä malleja. Niinpä sille on helppo löytää paikka olohuoneesta. V12 tarjoilee voimakasta, syvää bassoa, joka pysyy hyvin hanskassa. M&K tunnistettava tiukka ja iskevä basso on paikoillaan. Bassontoisto tuntuu harmoniselta ja tarkalta Maria Menan kontrabasson soidessa, ja se toimii saumattomasti etukaiuttimien kanssa. Soitimme James Blaken Limit To Your Loven superkovalla volyymilla, mutta särkymisestä ei ollut tietoakaan. Siinä missä Yamahan subwoofer kuulostaa hieman epäkoherentilta ja kovalla volyymilla paineistetulta, onnistuu M&K Sound pitämään päänsä kylmänä ja reagoimaan nopeasti sekä erottelemaan sävyt painokkaasti.

Kun Blu-ray-soittimessa pyörii Alien: Covenant, painaa V12 uuden vaihteen silmään. Se on häkellyttävä yhdistelmä iskuvoimaa ja tarkkuutta, joka tarjoaa vakaan pohjan musiikille ja ääniefekteille. Kun räjähdykset jylisevät kovimmillaan, erotamme silti taustan dramaattiset syntikat selvästi.

M&K Sound ei kuitenkaan ole testin matalimmalta soiva tai tehokkain laite. 20, 30 ja 40 Hz:n sinikäyrät todistavat, että subwoofer soi varsin lineaarisesti 25 Hz:iin asti eikä särje kovallakaan volyymillä. Yhtäkkiä raja tulee kuitenkin vastaan, eikä laite nosta enää volyymiä, vaikka nuppia vääntäisi kuinka. Näyttää siltä, että M&K Sound on estänyt subwooferin poistumisen mukavuusalueeltaan ja asettanut ylikuormituksen estävän turvarajan laitteen volyymille.

MKSound 250814 86903 30407
Kuva: M&K

 

Johtopäätökset

M&K Sound V12 on yksinkertainen ja laadukas subwoofer, joka tarttuu niin musiikin kuin elokuvienkin maailmaan eläväisesti. Transienttivasteen ja äänenlaadun puolesta se hakkaa muut testilaitteet. Toiset subwooferit pystyvät soittamaan sekä matalammalta että korkeammalta, mutta jos kaipaa pientä subwooferia keskikokoiseen huoneeseen, on M&K ehdottomasti hyvä valinta.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja kevyt laite. Tiukka ja iskevä basso, josta ei tahdo saada tarpeekseen. Monet haluavat enemmän, ja M&K:n subwooferilta puuttuu painetta pysyäkseen parhaiden kanssa samalla tasolla etenkin suuressa kuunteluhuoneessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top