Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sharp SumoBox CP-LS100

Sumobassoa

Sharp on onnistunut Devialetin avustuksella yhdistämään brutaalin äänenpaineen jopa pieneen vivahteikkuuteen.

Julkaistu 24.10.2023 - 07:01
Sharp SumoBox CP-LS100
Lasse Svendsen

Näyttää kuin roudari olisi raahannut sen lavalle, jotta laulaja voisi nostaa Dr. Martensilla verhotun jalkansa sen päälle. Sharpin SumoBox näyttää myös siltä, että se kestäisi moisen kohtelun. Mutta sellaiseen SumoBox olisi kuitenkin liian hieno, sillä kaiutin osaa soittaa yllättävän vivahteikkaasti. Ei se ehkä ole ykkösvalinta olohuoneen kaiuttimeksi, mutta se soveltuu kuitenkin melko hienostuneeseen työskentelyyn.

Sharp SumoBox CP LS100 stage
Kuva: Sharp

Ajattele sitä nahkaan ja revittyihin farkkuihin pukeutuneena rokkarina, joka yhtäkkiä kajauttaakin Nessun Dorman pianon ääressä. Sharpin kaiuttimen sointi sopii nimittäin rockin ja bilemusiikin lisäksi paljon muuhunkin.

Miten siinä on sitten onnistuttu? Sharp on pyytänyt apuun Devialetin kehitystiimin ja hyödyntänyt Sumo-kaiuttimissaan ranskalaisten Speaker Active Matching -teknologiaa (SAM).

Mainos

Devialet esitteli SAM-teknologian alkujaan omissa highend-malleissaan. Nyt samaa käytetään SumoBox CP-LS100- ja LS200-malleissa, joissa se korjaa kaiutinelementtien toimintaa musiikin soidessa. Näin äänikuvasta saa soinnikkaamman ja ääneen enemmän painetta ilman säröilyä.

Lue myös: 7 langatonta bilekaiutinta – Ulkokaiutin tuo bileet kaikkialle

Biletunnelmaa piisaa

Sumobox muistuttaa enemmän JBL Partybox 710 -kaiutinta kuin JBL Boombox 3 Wi-Fiä, ja ensimmäisen tapaan siinä kaksi sisääntuloa kitaraa ja mikrofonia varten. Takaa löytyy mikseri ja säätimet. Kaiuttimen saa yhdistettyä langattomasti toisen Sumoboxin kanssa, jolloin ne soittavat stereona isommin ja vahvemmin.

Useammankin Sumo-kaiuttimen yhdistäminen onnistuu, mutta silloin on käytettävä kaapeleita.

SumoBox on siis DJ-kaiutin, kitaravahvistin, bilekaiutin ja mini-PA. Kun on näin monta tehtävää hoidettavana, ei kaikkea varmaankaan voi osata yhtä hyvin?

Sharp
Akku on vaihdettavissa. Kuva: Lasse Svendsen

Vaihdettava akku

Näköjään voi. Kymmenen tunnin akunkestossa tosin ei ole kummempaa kehuttavaa. Akun voi kuitenkin helposti irrottaa ja vaihtaa tilalle täyden akun, eikä operaatioon kulu muutamaa sekuntia kauempaa. Kaiuttimen voi myös kytkeä pistorasiaan. Sovelluksella pääsee kaiken lisäksi käsiksi laitteen takana oleviin säätimiin, joten puhelinta voi käyttää kaukosäätimenä.

Volyyminsäädintä tai lähteen valintaa ei ole kaiuttimessa itsessään, vaan ne on tarkoituskin hoitaa Sharp Life -sovellusta käyttäen.

IMG_9942 IMG_9943 IMG_9945 IMG_9944
<
>
Kuva: Lasse Svendsen

IPX-luokittelu puuttuu

Kaiutinta ei ole suojausluokiteltu, mutta se kestää jonkin verran sadetta. Sharp suosittelee ulkokäyttöön isompaa LS200-mallia.

Kotikäyttöön, treenikämpälle tai DJ/PA-kaiuttimeksi LS100 on mainio. Alle kymmenkiloinen kaiutin kulkee helposti paikasta toiseen sivu- ja yläkahvojensa ansiosta.

Sharp SumoBox bak
Takapuolelta löytyy mikseri. Kuva: Lasse Svendsen

Kovaa ja korkealta

SumoBox pistää bileet käyntiin täyttäen huoneen musiikilla. Basso tuntuu vatsassa asti. Jos musiikkia striimaa puhelimesta, sitä ei ikävä kyllä voi säätää mitenkään – Sharp olisi voinut lisätä viisikaistaisen taajuuskorjaimen sovellukseensa. Joskus olisi hyvä voida säätää sointia huoneen mukaan. Sovelluksesta voi vain valita, ollaanko sisällä vai ulkona, ja jälkimmäisessä bassontoisto vahvistuu huomattavasti. Etenkin, jos ulkoasetusta käyttää sisätiloissa!

Sharp SumoBox CP LS100 fitness
Kuva: Sharp

Amanda Bergmanin Docks-albumilta löytyvä Golden jää kitaraltaan ja laulultaan hiukan vaisuksi, joten olisin mielelläni nostanut niitä taajuuskorjaimella. Äänimaisema on kuitenkin iso ja täyteläinen. Bassoa on ehdottoman tarpeeksi, kuten The Nationalin ja Bon Iverin esittämässä Weird Goodbyessa.

Kun volyymia nostaa, erottuu keskirekisteri paremmin, mutta sen sävy jää tummemmaksi. On kuunneltava ikinuoren Kylie Minoguen Tension, jotta saa selville, onko ongelma levytyksessä vai laitteessa. Kyse on jälkimmäisestä, mutta huonoa sointi ei ole, vaikka laitan soimaan Cecilia Bartolin tulkinnan Händelin Rinaldo-oopperan Lascia co’lo pangasta. Bravo!

Sharp SumoBox CP LS100
Kulmasuojat kuuluvat pakettiin. Kuva: Sharp

On kuitenkin selvää, että Sumobox on parhaimmillaan, kun se saa hyödyntää molempia bassoelementtejään. Vaikka se Händelistä suoriutuukin, vasta bilemusiikki herättää sen eloon. Sen kanssa Sharp on jopa parempi kuin kalliimpi JBL Boombox 3 Wi-Fi, ja lähes kaikessa samaa tasoa kuin JBL:n Partybox 710.

Sharp SumoBox liggende
Kuva: Lasse Svendsen

 

Karakter
Sharp SumoBox CP-LS100
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Soittaa kovaa ja korkealta, basso tuntuu sisuskaluissa. Voidaan yhdistää useamman kaiuttimen kanssa. Biletunnelmaa saa enemmän kuin hinta lupaa. 10 tunnin akunkesto. Ei suojausluokitusta. Ei taajuuskorjainta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top