: Audio-Technica AT-LP120 USB

Vankka vinyylisoitin

Ilahduttava hinta, luotettava laatu ja hyvä soundi tekevät Audio-Technican levysoittimesta erinomaisen ostoksen.
Ääni & Kuva kiteyttää
Tarkka ja täyteläinen soundi, vakaa basso. Hyvin varusteltu laite, jota on mahdollista parannella jälkikäteenkin.
Hieman väritön soundi ja rajoittunut dynaaminen kontrasti.
Faktat

Nopeus: 33, 45 kierrosta

Toiminta: Suoraveto

Äänivarsi: Staattinen tasapainotettu J-varsi, jossa irrotettava äänirasiakelkka

Äänirasia: Audio-Technica AT95E MM

Liitännät: USB, RCA

Muuta: Pitch-säätö, Audacity-ohjelmoitava

Väri: Musta tai hopea

Hinta: 290 €

Maahantuoja: bergsala.fi

Mainos
Mainos
forfatter

Audio-Technica ei ole ainoa, joka on kopioinut Technicsin legendaarista SL-1200 -soitinta. Siis designin osalta, teknisesti laitteet eivät juuri muistuta toisiaan, eikä ole tarvekaan. AT-LP120-soittimessa on kuitenkin sama suoravetoinen levylautanen, nopeudensäädin (pitch) ja äänivarsi, jota voi säätää korkeussuunnassa.

Painoa soittimella on yli 10 kiloa, ja se on paljon vakaamman oloinen kuin tämän hintaluokan laitteet yleensä. Soittimesta löytyy myös USB-portti heille, joiden mielestä on tarpeen siirtää LP-levyjen sisältö digitaaliseen muotoon, esimerkiksi arkistointia tai kännykkäkuuntelua varten.

LP-soittimen saa kiinni tavalliseen vahvistimeen analogisen sisääntulon kautta. Siinä on sisäänrakennettu RIAA-korjain, mutta sen voi myös kytkeä erilliseen vahvistimeen äänenlaadun parantamiseksi.

Äänirasia on odotetusti Audio-Technican tunnettu AT95E. Samaa käyttävät monet muutkin valmistajat, ja halvaksi äänirasiaksi se kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan sitä käytetään yhdessä hyvän äänivarren kanssa.

Vinyylisoitinta käytetään täysin manuaalisesti. Laite pitää siis käynnistää itse, nostaa neula levylle ja muistaa pysäyttää levy, kun se on soinut loppuun. Nopeuden valintaa ja säätöä ohjataan elektronisesti.

Annons

Audio-Technican rakenne on erittäin vakaa säädettävine kumijalkoineen ja hyvintehtyine äänivarsineen. Kaikki viittaa siihen, että soitin tarjoaa rahoille erinomaista vastinetta, mutta loppujen lopuksihan kyse on äänenlaadusta.

Kuva: Audio-Technica

 

AT-LP120 ei yllä vivahteikkuudessa saman valmistajan kalliimpaan AT-LP5-mallin tasolle. Tarkkuus on parempi kuin Pioneer PL-30-soittimella, ja äänimaisema on siihen verrattuna vivahteikkaampi. Muutoin suuria eroja laitteiden välillä ei ole.

Dire Straitsin ”Once Upon a Time in The West” soi vivahteikkaammin ja erottelevammin. Basso on vakaa ja tiukka, ja dynaaminen kontrasti hyvä, mutta LP120-soitinkaan ei levitä bassoa laajalle. Audio-Technica onnistuu kuitenkin tempaamaan mukaansa paremmin kuin Pioneer.

Barney Kesselin ja Stephane Grapellin ”Limehouse Blues” soi eläväisesti, ja kitaran ja viulun sointi on lämmintä ja täyteläistä – bassossakin on rytmikästä draivia. Kalliimpien levysoittimien vivahteikkaammasta soundista ja dynaamisesta kontrastista jäädään kuitenkin jälkeen.

Annons

AT-LP120-soittimen äänirasia on parempi kuin Pioneerissa. Audio-Technican soitin on muutenkin paremmin varusteltu ja laadukkaamman oloinen. Soundi on intensiivisempi, vaikka ero ei olekaan huimaava. Edullisemman hintansa ja tarjoamiensa mahdollisuuksien ansiosta LP120 on parempi ostos ja hintaryhmässään erinomainen valinta. Se on siis mainio vaihtoehto USB-porttia, suoravetoa, vankkaa rakennetta ja päivitysmahdollisuuksia arvostavalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Pioneer PL-30 K

Aloittelijan LP-soitin

Pioneerin levysoitin on loistovalinta yksinkertaista laitetta ja hyvää soundia kaipaavalle.

Täysin automaattinen ja maailman helpoin käyttää, täydellinen valinta aloittelijoille. Täyteläinen ja kirkas soundi.
Lällyt dynamiikat ja vivahteiden puuttuminen tekevät soinnista toisinaan tylsää ja vähemmän intensiivistä. Muovisuus heikentää laatuvaikutelmaa.

Vastaa