Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Audio-Technica AT-LP120 USB

Vankka vinyylisoitin

Ilahduttava hinta, luotettava laatu ja hyvä soundi tekevät Audio-Technican levysoittimesta erinomaisen ostoksen.

Julkaistu 31.07.2017 - 14:05
Audio-Technica AT-LP120 USB
Lasse Svendsen

Audio-Technica ei ole ainoa, joka on kopioinut Technicsin legendaarista SL-1200 -soitinta. Siis designin osalta, teknisesti laitteet eivät juuri muistuta toisiaan, eikä ole tarvekaan. AT-LP120-soittimessa on kuitenkin sama suoravetoinen levylautanen, nopeudensäädin (pitch) ja äänivarsi, jota voi säätää korkeussuunnassa.

Painoa soittimella on yli 10 kiloa, ja se on paljon vakaamman oloinen kuin tämän hintaluokan laitteet yleensä. Soittimesta löytyy myös USB-portti heille, joiden mielestä on tarpeen siirtää LP-levyjen sisältö digitaaliseen muotoon, esimerkiksi arkistointia tai kännykkäkuuntelua varten.

LP-soittimen saa kiinni tavalliseen vahvistimeen analogisen sisääntulon kautta. Siinä on sisäänrakennettu RIAA-korjain, mutta sen voi myös kytkeä erilliseen vahvistimeen äänenlaadun parantamiseksi.

Mainos

Äänirasia on odotetusti Audio-Technican tunnettu AT95E. Samaa käyttävät monet muutkin valmistajat, ja halvaksi äänirasiaksi se kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan sitä käytetään yhdessä hyvän äänivarren kanssa.

Vinyylisoitinta käytetään täysin manuaalisesti. Laite pitää siis käynnistää itse, nostaa neula levylle ja muistaa pysäyttää levy, kun se on soinut loppuun. Nopeuden valintaa ja säätöä ohjataan elektronisesti.

Audio-Technican rakenne on erittäin vakaa säädettävine kumijalkoineen ja hyvintehtyine äänivarsineen. Kaikki viittaa siihen, että soitin tarjoaa rahoille erinomaista vastinetta, mutta loppujen lopuksihan kyse on äänenlaadusta.

AT LP120USBC BK 3 17513
Kuva: Audio-Technica

 

AT-LP120 ei yllä vivahteikkuudessa saman valmistajan kalliimpaan AT-LP5-mallin tasolle. Tarkkuus on parempi kuin Pioneer PL-30-soittimella, ja äänimaisema on siihen verrattuna vivahteikkaampi. Muutoin suuria eroja laitteiden välillä ei ole.

Dire Straitsin ”Once Upon a Time in The West” soi vivahteikkaammin ja erottelevammin. Basso on vakaa ja tiukka, ja dynaaminen kontrasti hyvä, mutta LP120-soitinkaan ei levitä bassoa laajalle. Audio-Technica onnistuu kuitenkin tempaamaan mukaansa paremmin kuin Pioneer.

Barney Kesselin ja Stephane Grapellin ”Limehouse Blues” soi eläväisesti, ja kitaran ja viulun sointi on lämmintä ja täyteläistä – bassossakin on rytmikästä draivia. Kalliimpien levysoittimien vivahteikkaammasta soundista ja dynaamisesta kontrastista jäädään kuitenkin jälkeen.

AT-LP120-soittimen äänirasia on parempi kuin Pioneerissa. Audio-Technican soitin on muutenkin paremmin varusteltu ja laadukkaamman oloinen. Soundi on intensiivisempi, vaikka ero ei olekaan huimaava. Edullisemman hintansa ja tarjoamiensa mahdollisuuksien ansiosta LP120 on parempi ostos ja hintaryhmässään erinomainen valinta. Se on siis mainio vaihtoehto USB-porttia, suoravetoa, vankkaa rakennetta ja päivitysmahdollisuuksia arvostavalle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarkka ja täyteläinen soundi, vakaa basso. Hyvin varusteltu laite, jota on mahdollista parannella jälkikäteenkin. Hieman väritön soundi ja rajoittunut dynaaminen kontrasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top