Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Pinell Supersound 901

Langaton kokonaispaketti

Supersound 901:n äänenpaine saa kuulijan melkeinpä lennähtämään selälleen. Pinellin pöytäradiosta puuttuu vain yksi asia.

Julkaistu 19.03.2024 - 09:43
Pinell Supersound 901
Lasse Svendsen

Useimmilla ihmisillä ei ole kovin suuria odotuksia pöytäradion suhteen. Se saisi toimia, kuulostaa asialliselta ja mielellään viedä mahdollisimman vähän tilaa. Ja kiva, jos hintakin olisi edullinen, eikö vain?

Norjalainen Pinell ei tyydy asialliseen. Valmistaja pyrkii aina saamaan laitteisiinsa mahdollisimman hyvän äänenlaadun, olipa kyseessä sitten radio tai pieni mono- tai stereokaiutin.

Lue myös: Pinell North – Reissuradioiden kunkku

Mainos

Tällä kertaa testaamme digitaalisten radioiden lippulaivamallin: Supersound 901 on lähes 80 cm leveä ja muistuttaa ehkä siksi enemmän soundbaria. Ja se on mahduttanut sisäänsä aika lailla kaiken tarvittavan ja vielä liitännät ulkoisille äänilähteille.

Supersound 901 sort
Kuva: Pinell

Moni ei oikeasti tarvitse Supersound 901:n lisäksi muuta: sillä voi striimata musiikkia wifin tai Bluetoothin kautta, siinä on integroitu Spotify, FM/DAB+-radio sekä CD-soitin. Laitteen kahden digitaalisen ja yhden analogisen stereoliitännän ansiosta siihen voi kytkeä levysoittimen, pelikonsolin tai television. Ja musiikkia voi kuunnella USB-tikultakin.

Ikävä kyllä HDMI-sisääntuloa äänenpalautuskanavalla (ARC) ei ole, mikä olisi television kytkemiseen käytännöllisempi tapa kuin optisen sisääntulon käyttäminen. Mutta Supersound 901 kuitenkin toimii myös tv:n kaiuttimena, vaikka Dolby Atmos -surroundia siinä ei olekaan.

Pinell Supersound 901 3
Kuva: Lasse Svendsen

Sovellus

Suurin osa striimaa musiikkia puhelimesta Bluetoothin kautta sen helppouden vuoksi, mutta wifiä käyttäen äänenlaatu on parempi. Ainakin siis Tidalin ja Qobuzin käyttäjien kannattaa käyttää wifiä. Spotify Connectilla äänenlaadussa tuskin huomaa mitään eroa.

Sen sijaan äänenlaadussa on kyllä eroa, jos kuuntelee FM-radion sijaan internetradiota, sillä audiota ei ole pakattu yhtä lailla.

Radioasemia ja podcasteja voi tallentaa ja käynnistää käden käänteessä käyttämällä kaukosäätimen numeronäppäimiä tai uutta Oktiv-sovellusta, joka korvaa Pinellin aiemmin käyttämän Undok-sovelluksen. Sovelluksessa on myös taajuuskorjain, jolla ääntä voi hienosäätää.

Pinell Supersound 901 1 1
Kuva: Lasse Svendsen

Muutoin kaukosäädin toimii arkiseen käyttöön mainiosti, mutta asetuksia sillä ei voi tehdä. Jos klikkaa valikkonappia, pitää muistaa navigoida käyttäen nelisuuntaista nappulaa. Jos yrittää liikkua valikossa volyyminäppäimiä eli plussaa ja miinusta käyttäen, tulee vain säätäneeksi äänenvoimakkuutta. Vaikka olisikin valikossa. Tämä kannattaisi korjata ohjelmistopäivityksen yhteydessä, sillä nyt toiminta on erittäin epäloogista.

Pinell Supersound 901 7
Kuva: Lasse Svendsen

Massiivinen äänikuva

Monikaan pöytäkaiutin ei yllä Pinellin dynamiikkaan ja fyysisyyteen. Naim Mu-So toki, mutta se on paljon kalliimpi eikä siinä ole radiota eikä CD-soitinta.

Lähimmäksi Supersound 901 -kaiutinta pääsee Technicsin mahtava Ottava SC-C70 MK2. Myös siinä on radio, striimaus, CD-soitin ja liitäntöjä ulkoisille äänilähteille. Sen sointi on hivenen lämpimämpi ja siinä on yksinkertainen huonekorjauskin.

Pinell Supersound 901 6
Laitteen sisällä on 2-tiekaiuttimet. Kuva: Lasse Svendsen

Mutta Technicsin bassontoisto ei ole yhtä fyysistä kuin Pinellin, eikä sen äänimaisema yhtä avoin ja lavea. Supersoundin irrotettavan etukankaan takana paljastuu kaksi 10-senttistä keskirekisteri-bassoa sekä kaksi 25-millistä diskanttielementtiä. Elementit on sijoitettu bassorefleksikammioon värinäytön ja näppäimistön molemmin puolin. Mutta laitteen pohjassa piilee fyysisen soinnin salaisuus: 16,5-senttinen subwoofer, jonka saa myös sammutettua, mikäli bassoa tuntuu olevan liikaa.

Pinell Supersound 901 4
6,5-tuumainen subwoofer. Kuva: Lasse Svendsen

Suosittelen kuitenkin jättämään sen päälle ja säätämään soinnin häiritessä bassoa ja diskanttia sovelluksesta tai vallitsemaan jonkin valmiista EQ-asetuksista.

Subwooferin voima tekee bassontoistosta muhkeaa, mutta syventää myös perkussioiden ja bassokitaran sointia. Niinkin paljon, että sen ihan tuntee. Mutta ei kuitenkaan niin paljon, että muu äänikuvasta jäisi jotenkin sen varjoon. Äänikuva on nimittäin yllättävän fokusoitunut ja vivahteikas. Laulu hehkuu lämpöisesti ja kitarat, jouset ja puupuhaltimet loistavat avoimessa äänikuvassa.

Pinell Supersound 901 5
Kuva: Lasse Svendsen

Jopa pianomusiikki kuulostaa täyteläiseltä ja dynaamiselta. Matalimmissa taajuuksissa on mukavaa syvyyttä, ja vaihtamalla wifi-striimauksesta CD-levyyn äänimaisema avautuu ja samalla tiukkenee vielä enemmän.

Yhteenveto: Pinell Supersound 901

Pinell Supersound 901 on todella onnistunut kokonaisuus ja täydellinen ratkaisu sellaiselle, joka haluaa yhden laitteen hoitavan kaiken. Tähän hintaan ei parempaa äänenlaatua löydy! HDMI-sisääntulo olisi ollut kiva lisä, mutta optinen liitäntä toimii, mikäli haluaa käyttää laitetta myös tv:n kaiuttimena. Supersound 901 myös näyttää hyvältä kauniine puuviiluinen ja vaihdettavine etukankaineen.

Pinell Supersound 901 2
Kuva: Lasse Svendsen

Karakter
Pinell Supersound 901
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Iso äänikuva, muhkea basso sekä avoin ja tasapainoinen sointi. Soi riittävän lujaa. Tottelee sovellusta. Kaukosäädin ei ole erityisen intuitiivinen. Ei HDMI-sisääntuloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top