Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ Harman Kardon Citation Amp

Iso vahvistin pienessä paketissa

Citation Amp striimaa lähes mitä tahansa ja soi paremmin ja muhkeammin kuin suurin osa saman hintaluokan suoratoistovahvistimista.

forfatter
Julkaistu 28.04.2022 - 11:00
Karakter
Harman Kardon Citation Amp
Ääni & Kuva kiteyttää
Vahva ja tenhoava sointi, helppo käyttää. Tuki löytyy lähes kaikelle tarvittavalle.
USB-DAC-sisääntulo olisi tehnyt Citation Ampista täydellisen pöytävahvistimen.
Faktat
  • Tehot: 2 x 125 wattia 8 ohmilla, 2 x 200 wattia 4 ohmilla
  • Sisääntulot: 1 linja, 1 optinen, 1 HDMI (ARC), 1 ethernet, 1 IR
  • Ulostulot: Aux (3,5 mm), subwoofer, 12-volttinen ohjaussignaali
  • Verkko: Wi-Fi, ethernet
  • Suoratoisto: Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, Bluetooth (aptX)
  • Mitat: 7,5 x 21,5 x 23 cm
  • Paino: 3,1 kg
  • Väri: Musta
  • Verkkosivusto: harmankardon.com
Hinta: 650Pr. 28.04.2022

Citation on Harman Kardonin suoratoistolaitteiden sarja, johon kuuluu pääosin kaiuttimia ja vahvistimia. Citation Amp on tavallisten kaiuttimien pariksi tarkoitettu suoratoistovahvistin, jonka avulla vanhat kaiuttimet päivittyvät nykypäivän kotiin hetkessä.

Jotkut tuntuvat arastelevan suoratoistovahvistimen käyttöä, mutta ainakin tässä tapauksessa helppokäyttöisempää laitetta saa hakea. Citation Amp laitetaan päälle, ladataan Google Home -sovellus (jos sitä ei jo puhelimesta löydy), etsitään sovelluksen laitelistauksesta vahvistimen nimi ja klikataan sitä. Sitten käydään asennus läpi askel askeleelta ja hups, valmista tuli!

Harman Kardon Citation Amp rear scaled 1
Kaikkea löytyy: analoginen linjasisääntulo, optinen ja digitaalinen koaksiaalisisääntulo sekä HDMI-sisääntulo. Kuva: Harman Kardon

Sisääntulot

Citation Amp on varustettu Bluetooth-yhteydellä ja analogisella linjasisääntulolla, johon saa kiinni esimerkiksi levysoitinvahvistimen (RIAA-korjaimella). Tarjolla on myös optinen ja digitaalinen koaksiaalisisääntulo, mutta kiinnostavin lienee HDMI-sisääntulo. Kun liittää vahvistimen television ARC-merkittyyn HDMI-liitäntään, voi stereoita käyttää television katselussa tv:n sisäänrakennettujen kaiuttimien sijaan.

Harman Kardon Citation Ampin ääni

Voisi olla helppoa kuvitella, että kaikki tämän hintaluokan pienet suoratoistovahvistimet kuulostavat samalta, mutta näin ei todellakaan ole. Ensinnäkään kaikki ei toista ääntä yhtä vahvasti ja toiseksi, osa keskittyy enemmän ilmavuuteen ja ylä-ääniin, kun taas toiset loistavat bassollaan.

Citation Amp tasapainottelee uskottavasti näiden eri ominaisuuksien välillä. Se on sekä eläväinen ja viihdyttävä että bassorekisteriltään sopivan tuhti.

Jos vertaa muihin saman hintaluokan laitteisiin, niin NAD Amp1 tarjoaa täyteläisen ja tyylikkään basson, jonka kontrolli kuitenkin alkaa pettää volyymia nostaessa. Citation Amp pitää basson hallinnassa myös kovalla äänenpaineella. Jos etsisin suoratoistovahvistinta vauhdittamaan bileitä, valitsisin ehdottomasti Harman Kardonin. Citation Amp yltää helposti tanssittavaan äänenvoimakkuuteen pitäen samalla soinnin erinomaisena!

Harman Kardon Citation Amp remote scaled 1

Harman Kardon Citationin mukana tulee kaukosäädin. Kuva: Harman Kardon

Yhteenveto: Harman Kardon Citation Amp

Harman Kardon Citation Amp ei ole järin suuri, monimutkainen tai erityisen kalliskaan. Voisi siis erehtyä luulemaan, että sointikin on niin vaatimaton, että laite hukkuu massaan. Mutta näin ei ole asian laita!

Citation Amp on tarpeeksi tehokas pyörittääkseen kaiuttimista hallittua bassontoistoa, ja se tarjoaa musikaalista ja erottelevaa sointia, jonka ansiosta musiikista on helppo nauttia.

Samasta hintaluokasta löytyy soinniltaan erottelevampiakin laitteita, mutta kokonaisuus on erinomainen eikä laitteen hintaan nähden Citation Ampista keksi mitään moitittavaa.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Upean kuuloinen stereovastaanotin Yamahan vastaanotin pystyy kaikkeen, näyttää upealta ja kuulostaa ilmiömäisen hyvältä.
Mikrofoni ulkoilmaäänityksiin DJI Mic lupaa studiotasoista ääntä langattomasti.
Edullinen levysoitin entistä paremmalla soinnilla Uusi Turn 3 MK2 on varustettu 2M Red -MM-äänirasialla ja sisäänrakennetulla phono-vaiheella.
Stereojärjestelmän sydän Modernissa stereojärjestelmässä vinyylilevyt ja striimaus elävät sulassa sovussa.
Vuoden kunniamaininta 2022 Electrocompanietin lähes 50-vuotisen matkan varrelle mahtuu lukuisia legendaarisia tuotteita.
Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa Vahvistinsetti monihuonekaiuttimen hinnalla? Kyllä vain, Tangent tarjoaa sellaisen.