Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Harman Kardon Citation Amp

Iso vahvistin pienessä paketissa

Citation Amp striimaa lähes mitä tahansa ja soi paremmin ja muhkeammin kuin suurin osa saman hintaluokan suoratoistovahvistimista.

Julkaistu 28.04.2022 - 11:00
Harman Kardon Citation Amp
Geir Gråbein Nordby

Citation on Harman Kardonin suoratoistolaitteiden sarja, johon kuuluu pääosin kaiuttimia ja vahvistimia. Citation Amp on tavallisten kaiuttimien pariksi tarkoitettu suoratoistovahvistin, jonka avulla vanhat kaiuttimet päivittyvät nykypäivän kotiin hetkessä.

Jotkut tuntuvat arastelevan suoratoistovahvistimen käyttöä, mutta ainakin tässä tapauksessa helppokäyttöisempää laitetta saa hakea. Citation Amp laitetaan päälle, ladataan Google Home -sovellus (jos sitä ei jo puhelimesta löydy), etsitään sovelluksen laitelistauksesta vahvistimen nimi ja klikataan sitä. Sitten käydään asennus läpi askel askeleelta ja hups, valmista tuli!

Harman Kardon Citation Amp rear scaled 1
Kaikkea löytyy: analoginen linjasisääntulo, optinen ja digitaalinen koaksiaalisisääntulo sekä HDMI-sisääntulo. Kuva: Harman Kardon

Sisääntulot

Citation Amp on varustettu Bluetooth-yhteydellä ja analogisella linjasisääntulolla, johon saa kiinni esimerkiksi levysoitinvahvistimen (RIAA-korjaimella). Tarjolla on myös optinen ja digitaalinen koaksiaalisisääntulo, mutta kiinnostavin lienee HDMI-sisääntulo. Kun liittää vahvistimen television ARC-merkittyyn HDMI-liitäntään, voi stereoita käyttää television katselussa tv:n sisäänrakennettujen kaiuttimien sijaan.

Mainos

Harman Kardon Citation Ampin ääni

Voisi olla helppoa kuvitella, että kaikki tämän hintaluokan pienet suoratoistovahvistimet kuulostavat samalta, mutta näin ei todellakaan ole. Ensinnäkään kaikki ei toista ääntä yhtä vahvasti ja toiseksi, osa keskittyy enemmän ilmavuuteen ja ylä-ääniin, kun taas toiset loistavat bassollaan.

Citation Amp tasapainottelee uskottavasti näiden eri ominaisuuksien välillä. Se on sekä eläväinen ja viihdyttävä että bassorekisteriltään sopivan tuhti.

Jos vertaa muihin saman hintaluokan laitteisiin, niin NAD Amp1 tarjoaa täyteläisen ja tyylikkään basson, jonka kontrolli kuitenkin alkaa pettää volyymia nostaessa. Citation Amp pitää basson hallinnassa myös kovalla äänenpaineella. Jos etsisin suoratoistovahvistinta vauhdittamaan bileitä, valitsisin ehdottomasti Harman Kardonin. Citation Amp yltää helposti tanssittavaan äänenvoimakkuuteen pitäen samalla soinnin erinomaisena!

Harman Kardon Citation Amp remote scaled 1

Harman Kardon Citationin mukana tulee kaukosäädin. Kuva: Harman Kardon

Yhteenveto: Harman Kardon Citation Amp

Harman Kardon Citation Amp ei ole järin suuri, monimutkainen tai erityisen kalliskaan. Voisi siis erehtyä luulemaan, että sointikin on niin vaatimaton, että laite hukkuu massaan. Mutta näin ei ole asian laita!

Citation Amp on tarpeeksi tehokas pyörittääkseen kaiuttimista hallittua bassontoistoa, ja se tarjoaa musikaalista ja erottelevaa sointia, jonka ansiosta musiikista on helppo nauttia.

Samasta hintaluokasta löytyy soinniltaan erottelevampiakin laitteita, mutta kokonaisuus on erinomainen eikä laitteen hintaan nähden Citation Ampista keksi mitään moitittavaa.

Karakter
Harman Kardon Citation Amp
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja tenhoava sointi, helppo käyttää. Tuki löytyy lähes kaikelle tarvittavalle. USB-DAC-sisääntulo olisi tehnyt Citation Ampista täydellisen pöytävahvistimen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top