Tämän testin tuotteet
Jos kaipaa elämäänsä muutakin kuin pelkkää taustamusiikkia tai bassonjumputusta, tarvitaan kunnon stereolaitteet eli kaiutinpari ja hyvä vahvistin.
Vahvistin on klassisen stereojärjestelmän sydän. Se kokoaa signaalilähteet yhteen ja syöttää signaalin kaiuttimille sopivassa muodossa.
Vuonna 2024 stereovahvistimen ei enää tarvitse merkitä isoa ja painavaa laatikkoa. Nykypäivän elektroniikka, kuten D-luokan vahvistimet ja virtakytkimet ovat kutistuneet niin pieniksi, että kaikkeen – mukaan lukien suoratoistoon ja muuhun digitaaliseen näppäryyteen – pystyvä vahvistin vaatii enää lounasrasian verran tilaa.
Tässä testissä tutustumme moderneihin, kompakteihin suoratoistovahvistimiin, jotka tarjoavat kaiken tarvittavan (kaiuttimia lukuun ottamatta) stereojärjestelmän luomiseen. Vaatimuksena on ollut striimausmahdollisuus verkon kautta, jolloin musiikista on mahdollista nauttia häviöttömästi.
Vahvistimissa on sekä analogisia että digitaalisia sisääntuloja, ja useimmissa on myös HDMI, jonka ansiosta television äänen saa kaiuttimiin tv:n ARC/eARC-liitännän kautta. Levysoitinliitäntä ei ollut vaatimus tässä testissä, mutta siitä saa tietysti plussaa.
Ei enää naimisissa yhden järjestelmän kanssa
Kaikki testin vahvistimet toimivat all-in-one-laitteena ja suoratoistolaitteena mutta kaikissa on myös jonkinlainen monihuonesoittomahdollisuus. Tähän saakka monihuonesoittotoiminto on edellyttänyt johonkin tiettyyn standardiin sitoutumista ja samalla siis vain sitä standardia tukeviin tuotteisiin sitoutumista. Edelleenkään BluOS-laitetta ei voi liittää Sonosin verkkoon eikä toisin päin, mutta enää jako ei ole niin ratkaiseva. Kaikki testin laitteet tukevat Tidal Connectia, joten musiikin voi lähettää eri valmistajien kaiuttimiin Tidalin sovelluksen kautta, kunhan kaikki laitteet vain on yhdistetty sovellukseen. Sama onnistuu Spotify Connectia tai Apple AirPlay 2:a käyttämällä.
Tämän vertailun vahvistimet ovat lähes toistensa näköisiä pieniä ja edullisia pikkulaatikoita. Ne eivät kuitenkaan kuulosta samalta. Itse asiassa erot äänenlaadussa ovat yllättävän isoja!
Tämän testin tuotteet
Argon Audio SA2
Toimintojen runsaudensarvi
Argon Audio tarjoaa paljon vaihtoehtoja ja toimintoja todella houkuttelevaan hintaan.
Bluesound Powernode Edge (N230)
Raaka voima ei ole kaikki kaikessa
Bluesoundin pieni 40-wattinen lyö kilpailijat laudalta äänenlaadullaan.
Harman Kardon Citation Amp
Suurin pienistä
Harman Kardon Citation Amp -vahvistimella on homma hanskassa.
Sonos Amp
Käyttäjäystävällisin valinta
Sonos Amp oli ensimmäisiä suoratoistolla varustettuja minivahvistimia. Ja edelleen Sonos on monihuonesoiton mestari.
WiiM Amp
Naurettavan edullinen
Sisäänrakennettu striimaus ja hyvä ääni tekevät Wiimin vahvistimesta todellisen löydön.