Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Tivoli Audio Music System Home Gen 2

Kätevä stereokaiutin

Tivoli Audio on päivittänyt kirjahyllyyn mahtuvan kaiuttimensa – mutta unohtanut samalla jotakin tärkeää.

Julkaistu 19.01.2022 - 13:15
Tivoli Audio Music System Home Gen 2
Lasse Svendsen

Keittiössä tai makuuhuoneessa pieni pöytäradio on vallan mainio soitin, mutta olohuoneessa tarvitaan isompaa ja parempaa ääntä. Ja sitä tarjoaa Tivoli Audion retrohenkinen stereokaiutin.

Olemme testanneet Music Home Systemin ensimmäisen sukupolven mallin, mutta nyt soittimesta on saatu toinen sukupolvi, johon on tehty joitakin parannuksia.

Laite muistuttaa entisaikojen pöytäradioita söpösti harottavine jalkoineen, mutta tekniikka on tätä päivää: soittimessa on sisäänrakennettuina sekä AirPlay 2 että Chromecast. Musiikin striimaaminen onnistuu siis kätevästi kotiverkosta käyttämällä iPhonea, iPadiä tai Android-mobiililaitetta, joko suoraan tai sovelluksen kautta.

Mainos

Soittimessa on myös FM-, AM- ja DAB+ -radio sekä toki Bluetooth. Laitteesta on olemassa myös versio, joka on varustettu CD-soittimella ja jossa ei ole AirPlay 2:a tai Chromecastia. Sitä ohjataan vanhalla Tivoli Audio Wireless -sovelluksella.

Tivoli Audio Music System DAB scaled 1
Tivoli Audio Music System Home täyttää olohuoneen helposti musiikilla. Kuva: Lasse Svendsen

Tämä uusimman sukupolven stereokaiutin tukee suoratoistoa Spotifysta, Tidalista, Apple Musicista ja muista palveluista, sekä luonnollisesti TuneIn-nettiradiota.

AirPlay 2:n ja Chromecastin ansiosta Music System Homen voi yhdistää useisiin kodin laitteisiin ja käyttää sitä osana monihuonesoittoa, olipa käytössä sitten Applen tai Googlen älyjärjestelmä.

Käyttö ja äänenlaatu

Tivoli Audion soittimen mukana tulee halpa muovinen kaukosäädin, mutta laitetta voi ohjata myös etupaneelista. Siitä löytyy volyyminsäätö, lähteen valinta, soiton ohjaus, radiokanavat ja yksinkertaisemmat asetukset, kuten herätyskello.

Tivoli Audio Music System front scaled 1
Näytön ympärillä oleva kehys toimii painallusta tottelevana säätörenkaana. Kuva: Lasse Svendsen

Radiosta Bluetoothiin vaihtaminen onnistuu painamalla kevyesti sisääntulon valintaa, mutta kännykän kautta pääsee käsiksi koko järjestelmään. Sovelluksesta voi valita oman suosikkisuoratoistopalvelunsa, striimata Wi-Fin kautta parempilaatuista musiikkia ja valita, mistä yhdistetystä laitteesta haluaa toistaa ääntä.

Soittimen takana on analoginen ja optinen sisääntulo, joten laitteeseen saa liitettyä ulkoisen äänilähteen – kuten levysoittimen – ja käytettyä Music System Homea television kaiuttimena soundbarin tai tv:n omien kaiuttimien sijaan. Ethernet-liitännän avulla laitteen saa yhdistettyä kotiverkkoon verkkokaapelilla.

Tivoli Audio Music System bak scaled 1
Soittimessa on useimmat tarvittavat liitännät HDMI:tä lukuun ottamatta. Kuva: Lasse Svendsen

Tivolin soittimen saa yhdistettyä langattomasti Tivoli Model Subiin, joka on valmistajan litteä ja pieni – vaikkapa sohvan alle mahtuva – subwoofer.

Monen kohdalla Music System Home täyttää kaikki tarpeet, kun hakusessa on kompakti pöytäsoitin. Äänikään ei ole pöllömpi, vaan varsin täyteläinen ja vahva. Kaiutin täyttää olohuoneen vaivatta riittävän kovalla musiikilla tai elokuvien äänellä.

Kaiutin on varustettu kahdella 20-wattisella ja 3,5-tuumaisella bassoelementillä sekä kahdella 0,75-tuumaisella diskanttielementillä, jotka tekevät parhaansa. Vivahteita soinnista jää kuitenkin kaipaamaan. Äänikuvasta jää puuttumaan yksityiskohtia, eivätkä diskanttielementit vaikuta järin eläväisiltä, vaan äänimaailma jää tummaksi ja hieman epätarkaksi.

Soittimet ja laulu eivät ole vivahteikkaammasta päästä, ja vaikka bassossa riittää potkua, ei äänikuvan dynaaminen kontrasti ole kovin vaikuttava. Saman hintaluokan Pinell Supersound 701 -soittimeen verrattuna ääni on vähemmän ilmava ja tarkka.

Tivoli Audio Music System remote scaled 1
Soitin näyttää todella hyvältä, mutta kaukosäädin ei vakuuta. Kuva: Lasse Svendsen

Yhteenveto: Tivoli Audio Music System Home Gen 2

Toisen sukupolven Tivoli Audio Music System Home on paljon käyttökelpoisempi kuin edeltäjänsä. Se toimii sekä olohuoneen stereoina, radiona, television kaiuttimena ja musiikin striimaamiseen kännykästä. Laite on tyylikäs näky kirjahyllyssä tai lipastolla ja niin kompakti, että mahtuu helposti mihin vain.

Karakter
Tivoli Audio Music System Home Gen 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri ja täyteläinen ääni. Sisääntulo television äänelle ja suoratoistomahdollisuus Wi-Fin, AirPlay 2:n ja Chromecastin kautta. Tumma äänikuva, hiukan epäselvä sointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top