Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Pinell North

Reissuradioiden kunkku

Pinellin uusi matkaradio tekee vaikutuksen lähes kaikin tavoin.

Julkaistu 11.07.2021 - 07:00
Pinell North
Lasse Svendsen

Pinell kutsuu North-tuotettaan Bluetooth-kaiuttimeksi sisäänrakennetulla radiolla, mikä on toki totta. Mutta voisihan Northia kutsua myös matkaradioksi, sillä sellainen se on erittäin kätevä: akku kestää jopa 15 tuntia, joten pienikokoinen Pinell North kulkee näppärästi reissussa mukana.

Suuntautuipa reissu sitten parvekkeelle tai ihan rannalle asti.

Sitä voi käyttää musiikin kuunteluun kännykästä Bluetooth-kaiuttimen tapaan tai kuunnella radiosta urheilua, uutisia tai musiikkia – kuten matkaradioilla.

Mainos

North on Pinellin ensimmäinen matkaradio sen jälkeen, kun palkittu Go-malli poistui markkinoilta 2015, ja ne jotka muistavat Go-radion, tunnistavat samaa muotokieltä myös uudesta North-mallista.

Esimerkiksi mustavalkoinen näyttö ja päällä olevat ohjausnapit ovat tuttuja aiemmasta mallista. Ja värivaihtoehdot: arctic blue, sunset red, ice white ja night black, kuten saamamme testikappale.

Pinell north topp scaled 1
Kyllä vain, North toimii myös tavallisena Bluetooth-kaiuttimena. Kuva: Lasse Svendsen

Podcastkaiutin

Pinellin uutuus on edistyksellisempi kuin useimmat testaamamme kannettavat radiot. Yleensä radioissa on Bluetooth-yhteys ja FM/DAB+, ja se on siinä. Northissa on myös Wi-Fi, joten sen saa yhdistettyä internetiin ja kuunneltua nettiradiota sitä kautta.

Toinen hienous on sisäänrakennettu podcastsoitin, jota selataan pienellä ohjausrullalla. Podcasteja voi selata myös Undok-sovelluksesta, jota kautta onnistuu myös Spotifyn striimaaminen radion Bluetooth-vastaanottimeen.

Radioasemia ja suosikki-podcasteja voi tallentaa eri lähteistä ja käyttää kaiuttimen esiasetettuja pikanäppäimiä niiden soittamiseksi. Tai Undok-sovelluksen valikosta, johon saa tallennettua 10 esiasetusta.

Enemmän elementtejä, kirkkaampi ääni

Pinell North on 16 cm korkeana hieman suurempi kuin edeltäjänsä Go. Suuremman koon ansiosta siihen mahtuu kolme kaiutinelementtiä, kun yllensä näin pienissä kaiuttimissa käytetään vain yhtä. Northissa on kaksi 4,5-senttistä täysrekisterielementtiä ja kaksi passiivisäteilijää kooltaan 6,6 x 3,5 cm, mitkä tekevät äänestä poikkeuksellisen täyteläisen ja soinnikkaan.

Kuuntelemani jazz-podcastin musiikki soi suuremmalla äänimaisemmalla kuin yleensä tämänkokoisista matkaradioista. Kaiutin seuraili musiikin rytmejä tarkkaan, ja minun tarvitsi vain tehdä sovelluksessa pientä hienosäätöä bassoon ja diskanttiin, jotta sain mielestäni akustiseen jazziin parhaiten sopivan äänitasapainon.

Pinell north side scaled 1
Northissa on kaksi aktiivista kaiutinelementtiä kaiuttimen kummallakin sivulla ja kaksi passiivista bassoelementtiä. Kuva: Lasse Svendsen

Taajuuskorjain toimii kaikille äänilähteille, myös Bluetoothille, joten jos haluaa säätää striimaamansa podcastin ääntä tai kokee nurkkaan sijoitettuna radiosta lähtevän liikaa bassoa, voi kaikkea hallita sovelluksesta.

Kaiuttimen takana on muuten tarjolla myös kuulokeliitäntä, heti teleskooppiantennin alapuolella.

IMG_6904 IMG_6905
<
>
Kuva: Lasse Svendsen

Ääni on kaikkein vakuuttavin radion kanssa. Pinell on pitkään ollut radion äänenlaadun kohdalla kilpailijoitaan parempi, eikä uutuuskaan tee tästä poikkeusta. Pinell North ei yllä yhtä kovaan volyymiin kuin jotkut Bluetooth-kaiuttimet, kuten KEF Muo tai JBL Charge, mutta se on parempi kuin muut testaamamme pienet matkaradiot.

Kaiuttimen kaksi aktiivielementtiä saavat kaivettua äänikuvasta paljon yksityiskohtia, ja jopa diskantti kuulostaa kirkkaalta ja hyvältä tehdasasetuksillaan, kun taas passiiviset bassoelementit tuovat bassontoistoon mukavaa täyteläisyyttä. Tavallisesti tällaiset pienet radiot toistavat bassoa kivasti, unohtavat diskantin melkein kokonaan ja saavat aikaan melko suttuisen äänikuvan.

Tällä kertaa tätä ongelmaa ei ole, ja North palauttaakin Pinellin jälleen markkinoiden parhaan pikkuradion valmistajaksi.

Pinell North plugs
Kuulokeliitäntä ja portti mukana tulevalle latausjohdolle. Kuva: Lasse Svendsen

Yhteenveto

Tumma näyttö on toimiva ja näkyy hyvin jopa pienen matkan päähän, mutta vain sisätiloissa. Ulkona terassilla aurinko häikäisee kaiken informaation näytöltä, jolloin on käytettävä sovellusta radion ohjaamiseen. Ääni on kuitenkin loistava, laite vaikuttaa laadukkaalta ja toimii erinomaisesti niin Bluetooth-kaiuttimena kuin matkaradionakin.

Karakter
Pinell North
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Pienten matkaradioiden parhaimmistoa äänenlaatunsa puolesta. Hyvä akunkesto ja liitäntävalikoima. Rakenne vaikuttaa laadukkaalta. Ulkona auringonvalossa näytön tekstit eivät erotu. Ei ole vedenkestävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top