: Pioneer PL-30 K

Aloittelijan LP-soitin

Pioneerin levysoitin on loistovalinta yksinkertaista laitetta ja hyvää soundia kaipaavalle.
Ääni & Kuva kiteyttää
Täysin automaattinen ja maailman helpoin käyttää, täydellinen valinta aloittelijoille. Täyteläinen ja kirkas soundi.
Lällyt dynamiikat ja vivahteiden puuttuminen tekevät soinnista toisinaan tylsää ja vähemmän intensiivistä. Muovisuus heikentää laatuvaikutelmaa.
Faktat

Nopeus: 33, 45 kierrosta

Toiminta: Vetohihna, täysautomaattinen

Äänivarsi: Staattinen tasapainotettu, irrotettava äänirasiakelkka

Äänirasia: Audio-Technica AT3600 MM

Liitännät: RCA, jossa linja/phono-kytkin

Väri: Musta

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: pioneer.fi

Mainos
Mainos
forfatter

Olipa kerran Pioneer, joka myi erittäin hyvin tehtyjä LP-soittimia. Siihen maailmanaikaan parhaat soittimet tulivat Japanista, mutta CD-vallankumouksen jälkeen suurin osa valikoimasta katosi. Nyt Pioneerilla on jälleen kiinnostavia malleja tarjolla. Ne eivät ehkä yllä LP-levyjen kultakauden loistoon, mutta ovat silti varsin hyviä.

Litteä ja melko kevyt PL-30 on tehty ajatellen aloittelijoita, joilla ei ole kokemusta vinyylisoittimista. Niinpä soitin on täysin automaattinen, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitsee vain painaa nappia saadakseen levyn soimaan. LP alkaa pyöriä itsekseen ja neula liikkuu itsekseen levyn päälle. Kun levy loppuu, se pysähtyy ja neula nousee automaattisesti ja menee takaisin paikoilleen. Tämän helpommaksi ei LP-levyjen kuunteleminen voi mennä!

Pioneerin vinyylisoitin on rakenteeltaan yksinkertainen. Suurimmaksi osaksi muovista tehty kevyt alusta lepää muovijalkojen päällä ilman vaimentavaa kerrosta. Metallinen levylautanen pyörii vetohihnan avulla, ja paksu kumimatto antaa lautaselle painoa, joka vakauttaa sen pyörimistä.

Äänirasia on Audio-Technican yksinkertainen malli, jonka neula on vaihdettavissa. Soittimessa on sisäänrakennettu levysoitinvahvistin. Sen ansiosta erillistä vahvistinta ei tarvita.

 

Annons
Kuva: Pioneer

 

Kuuntelutestissä soitin pärjää hyvin. Äänimaisema on suuri ja täyteläinen, ja bassoa riittää intensiivisen vaikutelman luomiseksi. Dire Straitsin ”Once Upon a Time in The West” on tavallisesti vivahteiltaan rikas ja etenkin rummut dynaamiset ja eläväiset. Mutta ei tällä kertaa. Soitin kadottaa monet yksityiskohdat ja dynamiikka jää rajoittuneeksi. PL-30 K ei varsinaisesti päräytä tässä suhteessa.

Stereokuva erottuu melko hyvin. Barney Kesselin ja Stephanie Grapellin ”Limehouse Blues” saa hyvää laajuutta, ja kitaran ja viulun soinnit erottuvat kivasti. Bassokin soi erottelevasti, mutta tunnelmaa latistaa lattea äänimaisema.

Parempi äänirasia antaisi Pioneerin soittimelle varmasti vangitsevamman soundin. Äänirasian vaihtaminen kuitenkin nostaa hintaa sen verran, että mieluummin valitsisimme Rega Planar 2 -levysoittimen, jonka soundi on mukaansatempaavampi. Hieman vaisusta soundistaan huolimatta PL-30 K on hyvä vaihtoehto automaattisen levysoittimen helppoutta arvostavalle.

 

Annons
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Audio-Technica AT-LP120 USB

Vankka vinyylisoitin

Ilahduttava hinta, luotettava laatu ja hyvä soundi tekevät Audio-Technican levysoittimesta erinomaisen ostoksen.

Tarkka ja täyteläinen soundi, vakaa basso. Hyvin varusteltu laite, jota on mahdollista parannella jälkikäteenkin.
Hieman väritön soundi ja rajoittunut dynaaminen kontrasti.

Vastaa