Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Pioneer PL-30 K

Aloittelijan LP-soitin

Pioneerin levysoitin on loistovalinta yksinkertaista laitetta ja hyvää soundia kaipaavalle.

Julkaistu 31.07.2017 - 13:41
Pioneer PL-30 K
Lasse Svendsen

Olipa kerran Pioneer, joka myi erittäin hyvin tehtyjä LP-soittimia. Siihen maailmanaikaan parhaat soittimet tulivat Japanista, mutta CD-vallankumouksen jälkeen suurin osa valikoimasta katosi. Nyt Pioneerilla on jälleen kiinnostavia malleja tarjolla. Ne eivät ehkä yllä LP-levyjen kultakauden loistoon, mutta ovat silti varsin hyviä.

Litteä ja melko kevyt PL-30 on tehty ajatellen aloittelijoita, joilla ei ole kokemusta vinyylisoittimista. Niinpä soitin on täysin automaattinen, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitsee vain painaa nappia saadakseen levyn soimaan. LP alkaa pyöriä itsekseen ja neula liikkuu itsekseen levyn päälle. Kun levy loppuu, se pysähtyy ja neula nousee automaattisesti ja menee takaisin paikoilleen. Tämän helpommaksi ei LP-levyjen kuunteleminen voi mennä!

Pioneerin vinyylisoitin on rakenteeltaan yksinkertainen. Suurimmaksi osaksi muovista tehty kevyt alusta lepää muovijalkojen päällä ilman vaimentavaa kerrosta. Metallinen levylautanen pyörii vetohihnan avulla, ja paksu kumimatto antaa lautaselle painoa, joka vakauttaa sen pyörimistä.

Mainos

Äänirasia on Audio-Technican yksinkertainen malli, jonka neula on vaihdettavissa. Soittimessa on sisäänrakennettu levysoitinvahvistin. Sen ansiosta erillistä vahvistinta ei tarvita.

 

Pioneer PL30 startstopp1
Kuva: Pioneer

 

Kuuntelutestissä soitin pärjää hyvin. Äänimaisema on suuri ja täyteläinen, ja bassoa riittää intensiivisen vaikutelman luomiseksi. Dire Straitsin ”Once Upon a Time in The West” on tavallisesti vivahteiltaan rikas ja etenkin rummut dynaamiset ja eläväiset. Mutta ei tällä kertaa. Soitin kadottaa monet yksityiskohdat ja dynamiikka jää rajoittuneeksi. PL-30 K ei varsinaisesti päräytä tässä suhteessa.

Stereokuva erottuu melko hyvin. Barney Kesselin ja Stephanie Grapellin ”Limehouse Blues” saa hyvää laajuutta, ja kitaran ja viulun soinnit erottuvat kivasti. Bassokin soi erottelevasti, mutta tunnelmaa latistaa lattea äänimaisema.

Parempi äänirasia antaisi Pioneerin soittimelle varmasti vangitsevamman soundin. Äänirasian vaihtaminen kuitenkin nostaa hintaa sen verran, että mieluummin valitsisimme Rega Planar 2 -levysoittimen, jonka soundi on mukaansatempaavampi. Hieman vaisusta soundistaan huolimatta PL-30 K on hyvä vaihtoehto automaattisen levysoittimen helppoutta arvostavalle.

 

Ääni & Kuva kiteyttää

Täysin automaattinen ja maailman helpoin käyttää, täydellinen valinta aloittelijoille. Täyteläinen ja kirkas soundi. Lällyt dynamiikat ja vivahteiden puuttuminen tekevät soinnista toisinaan tylsää ja vähemmän intensiivistä. Muovisuus heikentää laatuvaikutelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top