Testissä Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Platespillere 47109

(Foto: Produsenten)

Hyvä musiikki voi olla hypnoottista, kahdellakin tapaa. Kun 33 ja 1/3 -tuumainen pyörii lautasella, on helppo jäädä koukkuun.

Ehkäpä salaisuus on analoginen ääni, tai se pieni rituaali, kun riisuu levyn kuorestaan ja asettaa sen lautaselle – joka tapauksessa monia on vinyylikärpänen puraissut, eikä sen jälkeen ole muuta mahdollisuutta kuin hankkia oma soitin.

Soittimen hankinnan ei tarvitse olla kova investointi. Edullisimmat maksavat satasen, hyvät vähän enemmän.

Mainos

Edullista mutta hyvää

Kokemuksemme mukaan kaikkein halvimpia soittimia kannattaa välttää. Koska levysoitin on herkkä mekaaninen laite, on hyvä panostaa siihen hieman rahallisesti.

Tämän testin viidessä laitteessa on sisäänrakennettu vahvistin, joko RIAA-esivahvistin tai phonovahvistin. Kaikissa äänirasia on valmiiksi asennettuna ja joissain valmiiksi säädettynä. Toisissa vastapaino, hihna ja lautanen on asennettava itse, mutta se onnistuu helposti muutamassa minuutissa.

Plug’n Play

Sisäänrakennetun phonovahvistimen avulla kaikki tämän testin soittimet voi yhdistää mihin tahansa vahvistimeen riippumatta siitä onko vahvistimessa phonovahvistinta vai ei.

Monissa langattomissa ja aktiivikaiuttimissa on analoginen audiosisääntulo – Sonos, Sony, Geneva, Dynaudio ja Klipsch muutamia mainitakseni – jota voi käyttää yhden levysoittimen kanssa testin viidestä soittimesta.

Kotona ei tarvita kuvan kaltaista kokoonpanoa hyvän äänen saamiseksi.

Vinkit parempaan soundiin

Kun ostaa levysoittimen, kannattaa samalla hankkia levyharja. Sillä saa pidettyä pölyt pois levyiltä. Neulan varrelle on myös omia harjojaan, mutta niiden kanssa on syytä olla varovainen. On olemassa myös erityisiä levypesureita, joille voi olla käyttöä, jos omistaa paljon vanhoja LP-levyjä.

Oikeastaan kaikki levysoittimet saa soimaan paremmin hankkimalla laadukkaan äänirasian. Valmiiksi kootut äänirasiat ovat hyvä lähtökohta aloittelijalle, mutta parempaa soundia hakevan kannattaa panostaa kunnolliseen äänirasiaan. Jo satasella tai parilla saa huomattavasti parempaa äänenlaatua.

Rega, Audio-Technica, Ortofon ja Sumiko tekevät erinomaisia äänirasioita, jotka sopivat niiden omien soitinten lisäksi muihinkin.

Jatka lukemista
Exit mobile version