Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ MSi PRO MP271QP

Krumeluureista viis, keskitytään oleelliseen

MSi:n 27-tuumainen toimistonäyttö ei koreile hienouksilla, mutta siinä on kaikki, mitä hyvältä työnäytöltä vaaditaan.

forfatter
Julkaistu 27.08.2021 - 16:03
Karakter
MSi PRO MP271QP
Ääni & Kuva kiteyttää
Säädettävissä ja kierrettävissä joka suunnassa. Todella ohut kehys on tyylikäs.
Ei 4K-resoluutiota. Kaamea äänenlaatu.
Faktat
 • Koko: 27 tuumaa
 • Paneelin tyyppi: IPS
 • Resoluutio: WQHD (2560 x 1440)
 • Vasteaika: 5 ms
 • Virkistystaajuus: 60 Hz
 • Kontrasti/kirkkaus: 1 000:1/300 nitiä
 • Ääni: 2 x 2 watin kaiutin, kuulokkeet
 • Säätövaihtoehdot: Korkeussuunnassa, kääntyvä, taittuva
 • Liitännät: 2 x HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • Mitat/paino: 61,2 x 49,0 x 22,9 cm/6 kg
 • Verkkosivusto: msi.com
Hinta: 340Pr. 27.08.2021

Tunnemme MSi:n pelilaitteistaan ja etenkin raskaan sarjan kannettavistaan, joissa valmistaja onkin suurimpia valmistajia. Mutta mitä on tarjolla niihin hetkiin päivästä, kun ei voi omistautua pisteiden keräilyyn? Siis kun pitäisi keskittyä työhön…

Olemme jo testanneet MSi:n uuden malliston työkannettavaa ja all-in-one-konetta, ja nyt on aika tutustua PRO MP271QP -näyttöön.

Kuten jokin näppärä voi ehkä päätellä tästä koodinimirimpsusta (miksi tuotenimien pitää aina olla mahdottomia numerosarjoja!?), on kyseessä 27-tuumainen näyttö ammattikäyttöön. Pro viittaa tässä siis etenkin kotitoimistoihin. Graafikot, valokuvaajat ja muut sellaiset ammattilaiset sen sijaan tarvitsevat tarkkaa värintoistoa, mikä edellyttää paljon kalliimpia näyttöjä.

 

msi PRO MP271QP product photo 3D4 02
Näytön kehys on todella kapea: vain 1,5 mm! Kuva: MSi

Kehyksen koko on yksi kisailun aihe tietokonemaailmassa, ja 1,5-millisellä kehyksellään MSi on selvästi voittajien joukossa. Vaikka kuva itsessään alkaakin vasta puoli senttiä paneelin reunasta.

WQHD-resoluutio

Näytön resoluutio on WQHD (2560 x 1440 pikseliä), mikä on hyvä ja ainakin paljon parempi kuin Full HD. Se tuntuu kuitenkin jokseenkin rakeiselta ja Windows-työpöydän tila tuntuu ahtaalta, sillä olen tottunut työskentelemään samankokoisella 4K-näytöllä.

4K-resoluution saadakseen ei tarvitsisi maksaa edes kovin paljoa enempää, jos vertaa vaikkapa Philips 288E2A -näyttöön.

Näytössä on asetukset kirkkaudelle, kontrastille ja sinisen valon rajoittamiselle, ja ohjaus sujuu melko loogisesti. Liitäntöjä edustavat kaksi HDMI-sisääntuloa ja DisplayPort.

Äänenlaatu ei vakuuta

Näytössä on sisäänrakennetut kaiuttimet, ja olen kieltämättä kuullut huonompaakin ääntä näytöstä. Mutta en paljoa – ääni on vaimea ja heikko, ja jos suunnittelee kuuntelevansa mitään muuta kuin Windowsin notifikaatioplimpsahduksia, kannattaa hankkia ulkoiset kaiuttimet.msi PRO MP271QP product photo 3D10

MSi PRO MP271QP on etenkin kotitoimistoihin suunnattu näyttö. Ergonomian kannalta on hyvä, että sitä voi käännellä ja säätää mihin asentoon vain. Kuva: MSi

Ergonominen ihme

Yhdessä asiassa MSi PRO MP271QP eroaa hintaluokkansa kilpailijoista: näyttöä voi käännellä ja säädellä mihin asentoon vain, joten sopivan kulman löytäminen sujuu helposti. Näyttöä voi nostaa ja laskea, kallistaa taakse ja kääntää sivulta toiselle – ja kirsikkana kakun päällä sen saa myös pystyasentoon. Harmillista kyllä näytön kuvaa ei saa automaattisesti kääntymään pystyasentoon, vaan se täytyy tehdä asetuksista – mielellään ennen kuin kääntää näytön.

msi PRO MP271QP product photo 2D1 vertical
Näytön saa myös pystyyn, mutta kuva ei seuraa automaattisesti mukana. Kuva: MSi

Yhteenveto

MSi PRO MP271QP on 27-tuumainen työnäyttö kotitoimistoon. Se on muotoilunsa, hintansa ja toimintojensa puolesta miellyttävä ja vailla suurempia puutteita. Sen resoluution, nopeus tai liitännät eivät ole edistyksellisimmästä päästä, mutta sitä voi käännellä mihin asentoon vain, mikä tekee työskentelystä ergonomisesti mukavaa. 4K-resoluutio olisi ollut plussaa, mutta kunhan ei työstä tai katso UHD-videoita, ei pikselimäärä ole mikään ongelma.

MSi PRO MP271QP eye
MSi PRO MP271QP ei ole erityisen edistyksellinen millään saralla, mutta melko edullinen näyttö, josta löytyy kaikki tarvittava. Kuva: MSi

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Leuat loksauttava pelinäyttö Asusin suuri ja mattapintainen OLED-paneeli tarjoaa täydellistä mustaa ja parhaan näkemämme pelikokemuksen.
Tervetuloa hybridielämään Koronapandemia hellitti vihdoin – mutta kotikonttorit jäivät. Vuodesta 2022 tuli vuosi, jolloin viimeistään opimme työskentelemään ja pelaamaan kaikkialla.
Nopein netti kotiin Kalliiksihan se tulee, mutta jos haluaa nopeimman ja vakaimman mesh-verkon, on Asus kukkulan uusi kuningas.
Tilaa luovuudelle MSI ei ole säästellyt luodessaan Creator Z17 -kannettavaansa – ja sen kyllä huomaa hinnassakin.
Edullisia pelinäppäimistöjä Logitechilta Pelatessa mekaanista näppäimistöä ei voita mikään. Logitech G413 SE on saatavilla kahtena versiona, joista kumpikin on kompakti ja edullinen.
4K-näyttö pelaamiseen ja töihin MSI:n pelinäyttö yhdistää Ultra HD -resoluution esimerkilliseen kontrastiin ja upeaan värintoistoon.