Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: MSi Modern AM271P (MS-AF81)

Halpa ja huomaamaton tietokone kotitoimistoon

MSi:n edullinen all-in-one-PC kattaa kotona työskentelyn tarpeet hyvin, mutta hinnalla on myös kääntöpuolensa.

Julkaistu 29.05.2021 - 13:58
MSi Modern AM271P (MS-AF81)
John Hvidlykke

Kannettava tietokone on näppärä valinta silloin, kun on liikkeellä, ja muutenkin on kätevää, että kaikki tarvittava on yhdessä laitteessa. Kannettava ei kuitenkaan ole paras ratkaisu koko päivän työskentelyyn.

Toimistokäytössä – olipa sitten kotona tai työpaikalla – ovat uudenlaiset all-in-one-koneet kiinnostava vaihtoehto. Näyttö on erillisnäytön kokoinen, mutta työpöydälle ei tarvitse kasata erillisiä laitteita, kun kaikki on integroitu näyttöön.

MSi Modern AM271P-11M on 27-tuumainen all-in-one-PC, jossa on siis näyttö ja tietokone samassa paketissa. Se on erittäin tyylikäs ja muistuttaa lähinnä tavallista PC-näyttöä. Alareunastaan se on vain hieman paksumpi, ja siinä on enemmän liitäntöjä.

Mainos

Näytön voi joko asettaa pöydälle jalustan varaan tai kiinnittää seinälle VESA-kiinnikkeellä. Jalkaa voi säätää korkeussuunnassa, ja näyttöä voi kallistaa pari astetta taaksepäin hyvän työskentelyasennon saamiseksi.

Jalka on muovi kuten kuorikin. Metallia on ilmeisesti käytetty vain ruuveissa. Ymmärrettävä ratkaisu, sillä tähän hintaan ei luksusta voi vaatiakaan. Kokonaisuus on kuitenkin hiukan heppoinen, ja kun näytön ruuvasi jalustaan, oli lopputuloksen vino näyttö.

580c3372 Modern AM271P 11M 3
MSi Modern AM271P:n voi kiinnittää seinälle VESA-kiinnikkeellä tai ruuvata jalustaan ja laittaa pöydälle. Kuva: MSi

HDMI-sisääntulot

Liitäntävaihtoehdoista löytyy tavalliseen tapaan eri kokoisia USB-portteja sekä HDMI-ulostulo. Epätavallisempi valinta on HDMI-sisääntulo, jonka avulla näyttöön saa kiinni vaikkapa Blu-ray-soittimen, jos halutaan tietokoneen toimivan myös televisiona vaikkapa teinin huoneessa. DisplayPort-ulostuloa tai Thunderboltia ei ole tarjolla, mutta näin edullisessa ratkaisussa se ei ole ihmekään.

Hieman yllättävä valinta on se, ettei laitteen mukana toimiteta näppäimistöä ja hiirtä – myydäänhän konetta kokonaisratkaisuna. Ainakin näin on toisaalta hyvin valinnanvaraa.

9a9cf67d Modern AM271P 11M 7
Kaikki tekniikka on kätketty näyttöön, joka näyttää lukuisia sisään- ja ulostuloja lukuun ottamatta aivan tavalliselta PC-näytöltä. Kuva: MSi

Laitteessa ei ole sisäänrakennettua webkameraa, mutta irrotettava kamera löytyy kiinnitettynä näytön yläreunaan. Ratkaisu on hiukan kömpelö, mutta sentään kamerassa on Full HD -resoluutio toisin kuin useimmissa integroiduissa kameroissa. Jos yksityisyys huolettaa, saa linssin päälle liu’utettua hivenen lärpättävän tuntuisen muovisulkimen.

Koneen oikealta puolelta takaosasta löytyy pieni luukku, joka kätkee kovalevyn (512 GB SSD). Tarvittaessa sen voi siis vaihtaa helposti. SSD-levyt tuppaavat olemaan kestävämpiä kuin fyysiset kovalevyt, mutta joka on koskaan yrittänyt purkaa all-in-one-konetta vaihtaakseen kovalevyn, ymmärtää, miten erinomainen ratkaisu on kyseessä.

Näytön resoluutio on melko matala

Näyttö on riittävän kirkas peruskäyttöön, eikä terävyydessäkään ole moittimista. Resoluutiossa sen sijaan on: 27-tuumaisella näytöllä Full HD (1920 x 1080 pikseliä) tarkoittaa sitä, että pikselit erottuvat selkeästi. Pelinäytöissä, joissa nopeus menee kuvan tarkkuuden ohi, tällainen resoluutio on ymmärrettävä, mutta kun pitää useampia ohjelmia samanaikaisesti päällä, ei pikselihöttö uta työskentelyä. Kun näin MSi Modern AM271P:n ensi kertaa, ajattelin itse asiassa, että siinä olisi kosketusnäyttö, sillä sellainen kävisi järkeen all-in-one-koneen kohdalla. Nähdessäni hintalapun ymmärsin, ettei sellaista ole luvassa.

Hyvät suoritustehot hintaan nähden

Jos AM271P:n ulkopuoli ei niin säväytäkään, niin sisäpuolelta kone on vakuuttavampi. Prosessorina on 11. sukupolven Intel Core i7-1165G7. Kyseessä on 2,8 GHz:n neliydinprosessori kahdeksalla säikeellä. Muistia on 16 GB RAM ja tallennustilaa 512 GB SSD. Näytönohjain on uusimman sukupolven Intel Iris Xe Graphics.

Kyseessä on siis lähes sama konfiguraatio kuin Razer Book 13 -kannettavassa, jossa tosin on isompiresoluutioinen 13-tuumainen kosketusnäyttö – ja hintaakin tuplasti.

MSi Modern AM271P: Benchmarkit

GeekBench 5 -prosessoritestissä MSi Modern AM271P sai 1 566 (singlecore) ja 5 283 (multicore) pistettä. PCMark 10 -ohjelmistotestistä pisteitä tuli 5 138. Tulos on – ei lainkaan yllättäen – lähestulkoon sama kuin edellä mainitulla Razer Book 13 -kannettavalla. Suorituskykynsä puolesta laite on keskitasoa parempi toimistokone.

Intelin aiempien sukupolvien emolevynäytönohjaimet ovat olleet varsin mälsiä, mutta Iris Xe on tarpeeksi hyvä kaikkeen paitsi raskaimpiin grafiikoihin. Jopa kevyemmän pään 3D-pelit luonnistuvat, kunhan madaltaa hiukan grafiikka-asetuksia.

3D-grafiikkatestissä 3DMark Time Spy sai Modern AM271P tulokseksi 1 619 pistettä ja vanhemmasta Fire Strike -testistä 4 312 pistettä. Pisteet eivät ole samaa luokkaa edes viime vuosien pienimpien Nvidia GeForce -näytönohjainten kanssa, mutta tehot riittävät hyvin tavallisiin toimistotöihin.

13bb9004 Modern AM271P 11M 6
Koneen kuori on muovia ja näytön resoluutio melko matala. Sisällä kuitenkin hyrisee hyvä moottori, ja hintakin on kohdillaan. Kuva: MSi

Designkannettavia nopeampi

All-in-one-kannettava on pöytäkonekäytössä mainio, mutta kannettavien valikoima on paljon suurempi. Kaikki kilpailijat, joita keksimme tähän luokkaan, ovat kannettavia. Esimerkiksi erittäin litteä Asus ZenBook 14 painaa vain reilun kilon, mutta on graafiselta suorituskyvyltään hitaampi.  Huawei MateBook 14 on designiltaan terävälinjaisempi ja siinä on hyvä näyttö – sekin jää kuitenkin tehoissa MSi:n jalkoihin. Kannettavuus syö aina tehoja.

Johtopäätökset

MSi Modern AM271P on tyylikäs ja vähän tilaa vievä pöytäkoneen ja näytön yhdistelmä. Hintaan nähden suoritustehoja on runsaasti ja iso 27-tuumainen näyttö tekee työskentelystä helppoa. Toisaalta koneen laatu on vain kohtalainen, ja näytön resoluutio ei riitä peruskäyttöä kummempaan. Olisin myös kaivannut kosketusnäyttö all-in-one-koneeseen – sellaisiakin on tarjolla, mutta toki kovempaan hintaan.

Karakter
MSi Modern AM271P (MS-AF81)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Iso, mukava 27-tuumainen näyttö järkevillä sisuksilla kohtuuhintaan. Kokonainen tietokone tavallisen näytön koossa. Muovinen tuntuma. Full HD ei ole riittävä resoluutio näin isolle näytölle. Ei kosketusnäyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top