TESTISSÄ: MSI Modern 15 A11M-007NE

Halpa mutta hienostunut

MSI Modern 15 A11 on edullisuudestaan huolimatta erittäin tyylikäs ja varteenotettava PC, joka suoriutuu tavallisista opiskelu- ja kotitoimistohommista erinomaisesti.

MSI Modern 15 A11M-007NE
forfatter
Julkaistu 09.09.2021 - 16:14
Ääni & Kuva kiteyttää
Vankanoloinen ja hienostunut kuori saa koneen näyttämään todellista kalliimmalta. Nopea prosessori. Fiksun hintainen ostos!
Näyttö ei ole järin kirkas tai värikylläinen. Grafiikkapuoleltaan hidas.
Faktat
  • Prosessori: 2,4 GHz Intel Core i5-1135g7 (4 ydintä, 8 säiettä)
  • Näyttö: 15-tuumainen IPS, Full-HD (1920 x 1080), 60 Hz
  • Muisti: 8 GB DDR4
  • Näytönohjain: Intel Iris Xe Graphics
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen
  • Kovalevy: 512 GB SSD
  • Mitat/paino: 35,7 x 1,7 x 23,4 cm/1,6 kg
  • Ominaisuudet: HD-webkamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, 1 x USB-C (jossa DisplayPort 1.4 ja Thunderbolt 4), 3 x USB 3.2, HDMI, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, microSD-kortinlukija
  • Verkkosivusto: msi.com
Suorituskyky

Hinta: 900 Verkkosivusto

Testasimme hiljattain MSI Summit E14 -yrityskannettavaa, joka tarjosi paljon tehoja hintaansa nähden. Jos sen hinta kuitenkin tuntuu liian korkealta, on MSi:llä tarjota Modern-niminen mallisto, joissa tehoja ja ominaisuuksia on hieman hillitymmin ja hintaakin on vastaavasti vähemmän. Aiemmin tänä vuonna testasimme jo mallistosta Modern AM271P -al-in-one-koneen.

MSI Modern 15 on 15-tuumainen kannettava, jonka laatu vakuuttaa edullisuuteensa nähden. Kuori on joko hopeanväristä tai titaaninharmaata hiekkapuhallettua alumiini, ja kokonaisuus näyttää varsin tyylikkäältä ja uskottavan bisneshenkiseltä.

MSI Modern 15 A11 on tyylikkään hillitty kannettava. Kuva: MSI

Tämänkokoisessa kannettavassa 16:9-kuvasuhteen näyttö on fiksu valinta, sillä 16:10 tekisi koneesta tarpeettoman syvän. Resoluutio on harmiksemme vain Full-HD (1920 x 1080 pikseliä), mikä on tämänkokoiselle näytölle aivan minimi. Kompromissi resoluution suhteen lienee tarpeen, sillä hinnan huomioiden näyttö on ihan hyvä vaikkei millään olekaan verrattavissa MSi Summitin kirkkaaseen, värikylläiseen ja tarkkaan kuvaan.

Tilaa sormille

Näppäimistö on suuri ja miellyttävä ja kaikki näppäimet kunnon kokoisia. MSi ei lähtenyt tunkemaan erillistä numeronäppäimistöä kannettavaansa, mutta erikoisnäppäimet löytyvät. Näppäimistö on hinnan huomioiden hyvää laatua, mutta todettakoon kuitenkin, että liikkeet tuntuvat hieman pehmeiltä ja epävakailta. Tällaisen huomaa lähinnä, jos kirjoittaa sivukaupalla päivittäin – ja jos kalliimpi näppäimistö, johon verrata. Modern 15 A11:n näppäimistöllä on valkoinen taustavalaistus – vaikka kannettava onkin MSi:n valmistama, ei tällä kertaa kyseessä ole pelikone.

Näppäimistölle on hyvin tilaa. Kuva: MSI

Siinä missä MSi Summit 14 joutui tyytymään USB-C-porttiin integroituun ulkoisen näytön liitäntään, on Modern 15 -mallissa ehta HDMI-ulostulo. DisplayPort löytyy edelleen USB-C-portista, mutta se johtunee siitä, että Intelin 11. sukupolven i5-prosessoreissa ominaisuus on sisäänrakennettuna. Useimmat käyttäjät lienevät tyytyväisiä kannettavan omaan näyttöön tai HDMI:n kautta liitettyyn ulkoiseen näyttöön kotitoimistolla työskennellessään.

Benchmarkit

MSI Modern 15 A11 on edullinen kannettava, joten raudalta on turha odottaa erityistä ylellisyyttä. Prosessori on arkijärkinen 2,4 GHz:n Intel Core i5 neljällä ytimellä ja kahdeksalla säikeellä. Vaikka i5:n päällä leijuu halpuuden leima, on Modern 15 käytännössä yhtä nopea kuin edellisen sukupolven Intel Core i7.

Koneessa on 8 GB:n RAM ja 512 GB:n SSD-tallennustilaa. Ei mitään ihmeellistä siis, mutta kevyeen toimistotyöhön aivan riittävää. Näytönohjain on Intel Iris Xe eli Intelin uusi prosessoriin integroitu näytönohjain.

GeekBench 5 -testin pisteet 1 277 (singlecore) ja 4 214 (multicore) ei ole lainkaan huono. PCMark 10 -toimisto-ohjelmatestistä pisteitä tulee 4 123, mikä kertoo kannettavan tehojen riittävän mainiosti tavalliseen toimistotyöhön ja etäkokousteluun.

MSI tunnetaan pelikoneistaan, mutta nyt valmistaja tähtää myös yrityskäyttöön. Kuva: MSI

Keskinkertaiset grafiikat

Kuten mainittua, on prosessorissa itsessään Intel Iris Xe Graphics, ja se käyttää koneen yleistä Ram-muistia oman grafiikkamuistin sijaan. Grafiikoiden nopeuden suhteen ratkaisu ei ole hyvä, mutta aiemmissa testeissä Iris Xe on osoittautunut nopeudeltaan kelvolliseksi.

3DMark-grafiikkatestit eivät säväytä. TimeSpy-pisteiden (1 002) ja Fire Strike -tuloksen (2 242 pistettä) perusteella voi varmuudella todeta, että MSI Modern A11 on tehty Windows-ohjelmille eikä todellakaan 3D-grafiikoille tai videoeditointiin.

MSI Summit E14:n tapaan Modern 15 A11 yllättää melko lyhyellä akunkestollaan. PCMark 8 -akkutesti tiristi koneen tyhjäksi ajassa 2 tuntia 52 minuuttia. Akku riittää kuitenkin päivän työskentelyyn tai opiskeluun, ilman että tarvitsee pitää laturia luennoilla mukana. Ja tämä onkin tärkeä huomio, sillä laturia ei hätätilanteessa voi lainata muilta – MSi on nimittäin päätynyt erikoiseen DC-liittimellä varustettuun laturiin tavallisen USB-C:n sijaan.

MSI Modern 15: yhteenveto

MSI Modern 15 A11 on budjettikannettava, joka varmasti vauhdittaa MSi:n aluevaltausta toimistokoneiden puolella. Ulkonäöltään laite vastaa nimeään ja linjakas alumiinikuori antaa koneesta hintaansa kalliimman vaikutelman. Koneen sisus sopii erinomaisesti tavalliseen päivittäiseen käyttöön, oltiinpa sitten toimistolla, koulussa tai kotikonttorilla. Kilpailua tässä luokassa riittää muun muassa hiukan kalliimman Acer Swift 3X:n muodossa, joka on suorituskyvyltään vastaava mutta vähemmän vankkarakenteisessa kuoressa. Näytönohjain ei ole parhaasta päästä, mutta eipä Modern 15 A11 -kannettavaa olekaan tarkoitettu pelaamiseen ja raskaiden grafiikoiden pyörittämiseen – toisin kuin MSi:n pelikoneet.

Koneen kuori on hiekkapuhallettua alumiinia, joka on saatavana joko hopean- tai titaaninharmaana. Kuva: MSI
Mainos

Päivän tarjoukset

Jätä kommentti Peruuta vastaus

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Send this to a friend