Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech Zone True Wireless

Nappikuulokkeet konttorille

Jos isot sankakuulokkeet eivät ole juttusi, tarjoaa Logitech Zone True Wireless hillityn vaihtoehdon videopalavereihin.

Julkaistu 25.08.2022 - 13:07
Logitech Zone True Wireless
John Hvidlykke

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta ei ole sitä: vaikka kannettavassa ja kännykässä on kaikki sisäänrakennettuna, voi videotapaamisissa sillä olla vaikeuksia tulla ymmärretyksi. Hyvä webkamera auttaa, mutta entäs sitten ääni? Kannettavasta tai puhelimesta riippumatta mikrofonien ja kaiuttimien äänenlaatu ei vain riitä kovin pitkälle.

Logitech Zone True Wireless pyrkii parantamaan videokokousten äänenlaatua. Käytännössä kyseessä on täyslangaton vastamelukuuloke, mutta tavallisesta poiketen malli on myös suunniteltu erityisesti Zoomin ja Teamsin tapaisten ohjelmien saumattomaan käyttöön.

Zone True Wireless näyttää samalta kuin monet kotikäyttöön tarkoitetut täysin langattomat kuulokkeet. Tummanharmaat, melko pienet ja huomaamattomat. Epätavallinen yksityiskohta on ulkopuolen kangasverhoilu.

Mainos

 

Logitech Zone True Wireless Earbuds
Logitech Zone True Wireless näyttää samalta kuin useimmat täyslangattomat, mutta on suunniteltu erityisesti etäkokouksia silmällä pitäen. Kuva: Logitech

Kompakti latauskotelo mahtuu useimpiin taskuihin ja tarjoaa kaksi täyttä latauskertaa. Kotelon itsensä saa ladattua langattomasti tai USB-C-kaapelia käyttäen.

Kaksi tapaa yhdistää

Muiden kuulokkeiden tapaan Logitech Zone True Wireless yhdistetään Bluetoothin kautta käytettävään laitteeseen. Se hoituu kotelossa olevaa nappia painamalla ja toimii ongelmitta. Bluetooth ei aina kuitenkaan ole tarpeeksi vakaa ainakaan ammattikäyttöön ja siinä voi esiintyä viivettä, joten vaihtoehtoisesti kuulokkeet voi liittää mukana tulevan USB-dongelin avulla kannettavaan tai puhelimeen – kuten olemme nähneet usein langattomien pelikuulokkeiden kohdalla. Näin yhteydestä saa vakaamman ja nopeamman.

Logitech Zone True Wireless Graphite Box Content Eartip
Pakkaukseen kuuluu kuulokkeiden ja latauskotelon lisäksi lisäsovitteita, latausjohdot, USB-ääniadapteri ja oma kotelonsa kaikille lisävarusteille. Kuva: Logitech

Toimistolle tehty

Logitech Zone True Wireless on sertifioitu Microsoft Teamsille, Zoomille, Google Meetille ja Google Voicelle. Logitech lupaa kuulokkeiden toimivan myös muiden digitaalisten tapaamisalustojen kanssa. Videokokouksissa voi toki käyttää ihan tavallisiakin kuulokkeita ilman integraatiota.

Kokonsa ja kulmikkaan ”business-designinsa” ansiosta Logitech Zone True Wireless kuitenkin herättää vähemmän huomiota videokokouksissa kuin esimerkiksi valtavat pelikuulokkeet – jotka voivat vaikuttaa siltä, että lainasit ne teiniltäsi (kuten ehkä teitkin).

Logitech Zone True Wireless Woman on video screen
Pienet langattomat nappikuulokkeet eivät herätä huomiota asiallisissa työtilanteissa. Kuva:
Logitech

Ongelmattomat etäkokoukset

Logitech tekee työnsä hyvin. Kuulokkeet on yhtä helppo yhdistää niin Bluetoothin kuin USB-adapterinkin kanssa.

Logitech Zone True Wireless -testikappale istui melko tiukasti ja mukavasti omiin korviini, jotka yleensä vähän hylkivät nappikuulokkeita. Käytin niitä tuntikausia putkeen ilman mainittavaa epämukavuutta, vaikka testijaksolle sattui helleaaltokin.

Ja äänikin on hyvä. Millään hifi-kriteereillä ei edes kannata arvioida videokokouksiin suunniteltuja kuulokkeita, sillä tässä on kyse vain puheentoiston selkeydestä – haaveilun tiukasta ja matalasta bassosta ja ilmavasta diskantista voi jättää muihin tilanteisiin. Siitä huolimatta Zone True Wireless onnistuu selkeän puheen lisäksi luomaan musikaalisen äänikuplan, jos haluaa pitää taukoa palaveriputkesta. Ja siinä vastamelusta on iso apu.

Lue myös: 5 kuuloketta kotitoimistoon – Kuule ja kuulu kotikonttorilla

Toimiva vastamelu

Logitechin vastamelu vaimentaa ympäristön hälyä, mutta ei yhtä tehokkaasti kuin hyvät ”tavalliseen käyttöön” tarkoitetut vastamelukuulokkeet. Narisevat toimistotuolit ja matalat taajuudet jäävät hyvin kuulokkeiden ulkopuolelle, kun taas näppäimistön kalke ei niinkään.

Useimmat vastamelukuulokkeet suhisevat kuuluvasti vastamelun ollessa päällä. Logitechin kuulokkeet eivät todellakaan ole hiljaisimmasta päästä, mutta suhinan kuulee vain hiljaisissa tiloissa. Eikä sellaisissa paikoissa ole hirveästi ideaa pitää vastamelua päällä…

Logitech Zone True Wireless tarjoaa vastamelun lisäksi toki myös Transparency-asetuksen, jossa ympäristön äänet vahvistetaan korvaan. Kummallakaan asetuksella ei ole erityisiä säätömahdollisuuksia, vaan ne saa joko päälle tai pois. Sovelluksesta voi valita, onko päällä vastamelu, ympäristöäänet vai ei mitään.

On hieman yllättävää, että toimistokäyttöön tarkoitettu Zone True Wireless on täysin vedenkestävä IP68-luokituksen eli parhaan tiiveyden mukaisesti. Kuulokkeita voi siis käyttää säässä kuin säässä ja ne voi jopa upottaa veteen. Mitä sattuu aivan liian harvoin ainakin niissä kokouksissa, joihin itse saan kutsuja.

Logitech Zone True Wireless GroupShot
Latauskotelosta riittää virtaa kahteen täyteen lataukseen ja sen saa ladattua langattomasti.
Kuva: Logitech

Hankala käyttää

Kuulokkeiden ohjaus ei ole ihan yksinkertaista. Ohjeissa neuvotaan, miten mikrofoni laitetaan päälle ja pois, aloitetaan ja pysäytetään musiikki ja vaihdetaan kokousääneen käyttämällä lyhyitä ja pitkiä painalluksia oikeassa ja vasemmassa kuulokenapissa.

Yleensä tällaiset toimivat vaikeuksitta. Logitechilla on kuitenkin oikeassa kuulokenapissa vain yksi ohjausnappi, mikä tekee sekä ohjeista että ohjaamisesta merkityksetöntä. Kankaaseen verhoiltu vasen kuulokenappi ei paljasta minkäänlaista piilotettua toimintonappia, vaikka hivelen ja painelen kuinka.

Ongelma ei ole niin paha kuin miltä se kuulostaa, koska joka tapauksessa täyslangattomia kuulokkeita on aina helpointa ohjata sovelluksesta. Kun kuulokkeet ovat päällä, ne sitä paitsi vaihtavat automaattisesti kokousääneen, kun käynnistää Zoomin tai Teamsin.

Kilpailijat

En ole aiemmin törmännyt kokouskäyttöön tarkoitettuihin täyslangattomiin, mutta se ei tarkoita, etteikö Logitech Zone True Wirelessillä olisi kilpailijoita. Jos langallisuus ei haittaa, on Zone-mallistossa edullisempi kuulokemalli, joka tarjoaa aivan hyvää ääntä kokouksiin. Sen äänenlaatu tosin sopii vain puheluihin eikä vastamelua ole tarjolla.

Yllättävä kilpailija on EPOS GTW 270 Hybrid, joka on täysin langaton pelikuulokemalli. EPOS-nappikuulokkeissa on niin ikään mahdollisuus yhdistää laitteisiin Bluetoothin tai USB-adapterin kautta. Hintaa niillä on puolet vähemmän kuin Logitechilla. Niissä tosin ei ole vastameluakaan.

Yhteenveto: Logitech Zone True Wireless

Logitech Zone True Wireless on miellyttävän helppo ja kevyt tapa parantaa kokousääntä. Laadukkaan puheentoiston lisäksi kuulokkeilla on muutakin tarjottavaa. Ensinnäkin ne ovat hyvin pienet ja huomaamattomat. Toiseksi niiden äänenlaatu ja vastamelu ovat varsin toimivat, joten kuulokkeita sopii käyttää työpäivän jälkeenkin musiikin kuunteluun.

Ikävä kyllä kuulokkeet ovat tarpeettoman kalliit verrattuna kotikäyttöön tarkoitettuihin vastamelukuulokkeisiin – jotka sopivat yhtä lailla etäkokouksissa käytettäväksi. Langaton USB-vastaanotin on käytännöllinen. Hieman tässä haiskahtaa sellainen, että Logitech on hilannut hintaa ylöspäin, koska toimistokuulokkeista ollaan valmiita maksamaan enemmän – meneehän työvälineiden hankinta työnantajan pussista eikä omasta.

Karakter
Logitech Zone True Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tekee, mitä pitääkin. Ja enemmänkin: ääni on itse asiassa erinomainen. Hyvä istuvuus. Hintaa on enemmän kuin normikäyttöön tehdyillä langattomilla vastamelukuulokkeilla. Käyttö ei ole kovin intuitiivista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top