TESTISSÄ: EPOS GTW 270 Hybrid

Pieni ja nopea

EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Karakter
EPOS GTW 270 Hybrid
Ääni & Kuva kiteyttää
Erittäin hyvä ääni. AptX:n ansiosta lähes CD-laatuinen ääni. Viiveetön ja pakkaamaton ääni USB-dongelin kautta.
Ei aktiivista vastamelua. Mikrofoni ei ole yhtä hyvä kuin ”täysikokoisissa” pelikuulokkeissa.
Faktat
 • Tyyppi: In-ear, täysin langaton
 • Alusta: Nintendo Switch, Android, PC, PS4
 • Elementit: Ei ilmoitettu
 • Taajuusalue: 20–20 000 kHz
 • Vastamelu: Ei ole
 • Akunkesto: 5 h (+ 20 h kotelosta)
 • Liitännät: Bluetooth 5.0 (aptX HD), USB-dongeli
 • Puheavustajat: Google Assistant, Amazon Alexa, Siri
 • Sovellus: Epos Gaming Suite
 • Paino: 6,5 g/kpl
 • Verkkosivusto: eposaudio.com
Mainos
Mainos
forfatter

Pelikuulokkeet ovat yleensä isoja ja melko raskaitakin over-ear-malleja. Mutta poikkeuksiakin on.

EPOS GTW 270 Hybrid on ensimmäinen näkemäni täysin langaton pelikuulokemalli. Ison eron muihin tekee USB-C-dongeli, joka tarjoaa pakkaamatonta ja viiveetöntä ääntä toisin kuin tavallinen Bluetooth-ääni. Toki Bluetoothia voi käyttää, joten musiikin kuuntelu kännykästä onnistuu. Poikkeuksellisesti tähän hintaan tarjolla on myös aptX-protokolla, joka siirtää langatonta ääntä laadukkaammin.

Jos nopea peliääni ei ole itselle välttämätön, on valikoimissa myös tavallinen Bluetooth-versio nimeltään EPOS GTW 270. Se on nelisenkymppiä edullisempi kuin Hybrid-malli.

EPOS GTW 270 Hybrid on kulmikkaampi kuin täysin langattomat kuulokkeet yleensä. Materiaalina on musta muovi, josta erottuu vain EPOS-logo.

Muiden täysin langattomien kuulokkeiden tapaan nappien mukana tulee latauskotelo, jota käytetään myös Bluetooth-yhdistämiseen. Kuulokenapit pysyvät kotelossa hyvin suojattuna, mutta ikävä kyllä USB-adapterille ei ole varattu tilaa, vaikka sitä onkin tarkoitus kuljettaa mukana.

Annons

Akunkesto on viisi tuntia ja latauskotelosta saa vielä 20 tuntia lisää. Viisi tuntia ei riko mitään ennätyksiä true wireless -maailmassa, mutta aptX ja pakkaamaton ääni saattavat toki syödä tavallista enemmän virtaa, mikä sallittakoon.

EPOS GTW 270 Hybrid toimitetaan 20 tuntia lisäsoittoaikaa tarjoavan latauskotelon kera. Kiinnostavampi varuste on kuitenkin USB-adapteri, joka kuuluu niin ikään pakettiin. Kuva: EPOS

Vähän hankala käyttää

Kun säätönapeille ei ole tilaa, on pikkukuulokkeiden ohjaus aina jonkinasteinen kompromissi. Vasemmassa kuulokenapissa on yksi ohjain, jolla voi – vaikeasti – ohjata musiikkia ja puheluita. Helpompaa se on sovelluksesta, joka kuitenkin on aina käsillä. Myös puheavustajan käyttö onnistuu, mutta Google Assistantin tai Sirin aktivoiminen vaatii sen ainokaisen nappulan painelemista.

USB-dongeli toimii moitteetta. Kun sen tökkää USB-porttiin ja kuulokenapit ovat korvissa, osaa laite yhdistää automaattisesti, ja se toimii juuri niin nopeasti kuin pitääkin. Dongeli sopii Nintendo Switchiin ja Android-puhelimiin, eli se vaatii USB-C-portin, joka on yhä hieman harvinaisempi tuttavuus PC-koneissa verrattuna vanhaan USB-A-tyyppiin. Kaikki tarvittavat johdot tulevat kuitenkin paketin mukana.

Viime aikoina olemme nähneet paljon täysin langattomia kuulokkeita, jotka on varustettu aktiivisella vastamelulla (ANC), esimerkiksi Jabra Elite 85t. EPOS GTW 270 Hybrid joutuu tyytymään passiiviseen melunvaimennukseen, joka perustuu silikonisovitteiden tiukkaan istuvuuteen.

Ja tiukasti ne istuvatkin. Kun työntää GTW 270 Hybridin korvaan, syntyy tuttu juustokupuefekti, jossa muu maailma sulkeutuu ulkopuolelle. Ylipaineistettu tunnelma on kuitenkin väliaikaista, ja napit istuvat jämäkästi korvissa koko testin ajan. Tiivis sovite tarjoaa myös kunnon bassontoistolle hyvät olosuhteet.

Annons

Pelikuulokkeet tunnistaa usein mikrofonista, joka onkin välttämätön joukkuepeleissä. Ilmiselvistä syistä puomimikkiä ei saa langattomiin nappikuulokkeisiin, joten on tyydyttävän kuulokenapeissa itsessään oleviin mikrofoneihin. Ne toimivat hyvin, mutta sopivat parhaiten Bluetoothin kautta käytäviin kännykkäpuheluihin.

EPOS GTW 270 Hybrid on ensimmäinen näkemämme täysin langaton pelikuuloke. Kuva: EPOS

Äänenlaatu

EPOS ei yritä peitellä suhdettaan Sennheiseriin, eikä kannattaisikaan, sillä äänenlaatu on loistava.

Kuulokkeet soivat neutraalisti, mutta alaäänet kuitenkin lämpimästi. Keskirekisteri on kirkas ja erotteleva. Äänenlaatu näkyy hyvin musiikissa, kuten Sinead O’Connorin Scarlet Ribbons -kappaleen vivahteissa, jotka erottuvat erinomaisesti. Taistelupeleissä tällainen erottelevuus on etu, kun kuulee kaiken, mitä tapahtuu. EPOS ei yllä siinä ihan samalle tasolle kuin Audeze Penrose, joskin nämä kaksi mallia edustavat eri hintaluokkia ja eri teknologioita. Joka tapauksessa EPOS kuulostaa hyvältä.

Basso ja nappikuulokkeet eivät perinteisesti ole hyvä yhdistelmä, mutta näin tiiviisti istuvilla kuulokkeilla bassokin toimii, eikä siitä tosiaan ole puutetta GTW 270 Hybridin kohdalla. Syvimmissä äänissä on itse asiassa hiukan ekstrapainetta muihin rekistereihin verrattuna. Se toimii mainiosti peleissä, kun räjähdykset tuntuvat värisyttävät päätä kunnolla.

Juhlat loppuvat, kun volyymia nostaa. Pienet kuulokkeet jaksavat vain tiettyyn rajaan saakka. EPOS asettaa äänenpaineen maksimin 100 desipeliin. Vertailun vuoksi, aiemmin mainittu Audeze Penrose (100 kertaa suuremmalla kalvon pinta-alalla!) tarjoilee 140 dB suoraan korvakäytävään, jos sellaista haluaa.

Annons

Äänenlaatua arvioitiin sekä Bluetoothin/aptX:n että langattoman USB-liitännän kautta.

Kuva: EPOS

Johtopäätökset

EPOS GTW 270 Hybrid on pelikuulokemalliksi poikkeuksellinen kokonsa puolesta. Ja täysin langattomaksi kuulokemalliksi poikkeuksellinen langattoman USB-yhteyden puolesta. Ja molemmissa tehtävissä EPOS toimii vieläpä todella hyvin. Pitkiin pelisessioihin valitsen yhä mieluummin isot over-ear-kuulokkeet, mutta mobiilimpaan pelaamiseen EPOS on poikkeuksellisen hyvä. Ääni on kirkas ja tarpeeksi tarkka pelaamiseen, sekä viihdyttävän lämmin. Aktiivinen vastamelu olisi ollut kiva lisä, mutta tähän rahaan ei voi kuvitella saavansa kaikkea. Varsinkin, kun mukana on jo aptX. Mutta toiminto, joka päästää ulkopuoliset äänet läpi, olisi voinut kyllä olla paikallaan.

[ratemypost]

Lue myös

Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
TCL P815 ei ehkä ole nykytekniikoiden äärimmäisin ilmentymä, mutta edullinen ja hyvä perustelkkari!
Jos tykkäät kunnon volyymistä ja rajusta rockista, on Marshall Mode II valintasi.
HEDDphone on todellakin uniikki tuote, joka valmistelee markkinaa uudenlaisille kuulokkeille. Et ole taatusti kuullut mitään tällaista!
Ensimmäinen pelikone GeForce RTX 3080 -näytönohjaimella on nyt saatu kauppoihin, ja jälleen pelien 3D-suorituskykyä on saatu venytettyä pidemmälle.
Bang & Olufsen on ammentanut inspiraatiota 70-luvulta luodessaan uuden kannettavan musiikkisoittimensa.