Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech Zone Wired Earbuds

Nappikuulokkeet videotapaamisiin

Logitechin videokokouskuulokkeet eivät ole mikään tekninen mullistus, mutta ne ratkaisevat spesifin ongelman helposti ja halvalla.

Julkaistu 12.01.2022 - 07:35
Logitech Zone Wired Earbuds
John Hvidlykke

Työn tulevaisuus näyttää yhä siltä, että videotapaamiset ovat tulleet jäädäkseen. Ja niin myös taistelu siitä, miten tehdä etätapaamisista toimivimpa ja saada Zoomin ja Teamsin ääni kohdilleen.

Logitech Zone Wired Earbuds edustaa juuri tähän tarkoitukseen tehtyjen toimistokuulokkeiden halvinta päätä. Kyseessä on tänä päivänä harvinaisuus: langallinen nappikuulokemalli, joka liitetään tietokoneen, kännykän tai tabletin mikrofonin tilalle.

Kuulokkeet näyttävät aivan tavallisilta: hillityt, grafiitinharmaat napit eivät herätä huomiota toimistolla tai sen ulkopuolella. Napit on varustettu suurimmilla silikonisovitteilla, jotka olen eläessäni nähnyt: ne peittävät kuulokenapin kokonaan ja ne kiinnittyvät korvaan pienen väkäsen avulla. Kuulokenapeissa on magneetit, joten ne voi napsauttaa yhteen kaulalle, kun niitä ei käytä. Kuulokkeet toimitetaan puolikovassa kotelossa, joka mahtuu taskuun.

Mainos
High Resolution PNG Zone Wired Earbuds Profile
Magneettiset kuulokenapit pysyvät yhdessä kaulalla, kun kuulokkeita ei käytä. Kuva: Logitech

Kolme tapaa kytkeä

Kuulokkeiden yhdistäminen tietokoneeseen tai puhelimeen onnistuu kolmella eri tavalla. Kuulokkeiden johto päättyy USB-C-liittimeen, mutta mukana tulee myös USB-A-adapteri. Jos käytössä on pelkällä analogisella ulostulolla varustettu laite (tai laite, jossa ei ole tavallista USB-porttia) voi ohittaa kuulokkeiden johtoon kiinnitettyyn kaukosäädinboksiin sijoitetun äänikortin ja kytkeä kuulokkeet 4-napaisella minijakilla. MEMS-tyypin eli kohinaa vähentävät mikrofonit on sijoitettu kuulokenappien sisäpuolelle.

Käyttöönotto on yksinkertaista. Useimmille riittää, että kytkee kuulokkeet koneen USB-porttiin ja antaa järjestelmän hoitaa loput. Jos haluaa hienosäätää, voi ladata Logi Tune  -ohjelman (saatavilla Windowsille ja Macille), jota käytetään pääosin sen säätämiseen, kuinka paljon oma ääni kuuluu kuulokkeista. Ohjelma tarjoaa myös viisikäyräisen taajuuskorjaimen.

High Resolution PNG Zone Wired Earbuds PDP Lifestyle 02 lille
Logitech Zone Wired Earbuds on helppo ja halpa tapa parempaa ääntä videotapaamisiin. Kuva: Logitech

Äänenlaatu

Logitech Zone Wired Earbuds on tehty etätapaamisia ajatellen, ja siihen kuulokkeet sopivat mainiosti. Puhe toistuu luonnollisen ja puhtaan kuuloisesti, ja jos on tottunut kannettavan tai kännykän omien kaiuttimien lättä-ääneen, avaavat nämä kuulokkeet aivan uuden maailman. Ja sama toisessa päässä: kollegat kuulevat käyttäjän puheen nyt paremmin, ja vaikka mikrofoni onkin kaukana suusta, saavat muut sanottavasta hyvin selvää.

Ja muuhun kuulokkeet eivät oikein sovikaan. Jos töiden lomassa tuntee houkutusta kuunnella musiikkia, ei Logitech Zone Wired Earbuds ole siihen hyvä valinta ollenkaan: diskantti on rajallinen eikä bassoa ole nimeksikään, vaikka nappeja kuinka tunkisi tiiviimmin korviin.

High Resolution PNG Zone Wired Earbuds Quarter View
Logitech Zone Wired Earbuds näyttää tavalliselta nappikuulokemallilta, mutta se sopii vain yhteen tehtävään. Kuva: Logitech

Yhteenveto: Logitech Zone Wired Earbuds

Logitech Zone Wired Earbuds on todella edullinen ratkaisu etätapaamisten audion hoitamiseksi. Käyttöönotto ja käyttö sujuvat todella helposti. Jos työnantaja jakaa kaikille nämä kuulokkeet, on todennäköistä, ettei enää tarvitse käyttää suurinta osaa Zoom-palaverista äänen kanssa tappeluun.

Saman voi tosin hoitaa suurimmalla osalla langattomista vastamelukuulokkeistakin. Ja sellaiset soittavat myös taustamusiikkia työn iloksi silloin, kuin tapaamisia ei ole. Ja vastamelu vieläpä blokkaa ympäristön häiriöäänet, olipa sitten avokonttorilla tai perheen kesken kotona. Eivätkä monipuolisemmat kuulokemallit välttämättä edes maksa kovin paljon enempää kuin pelkkiin kokouksiin sopivat Logitechin langalliset kuulokkeet.

Karakter
Logitech Zone Wired Earbuds
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Helppokäyttöiset ja edulliset kuulokkeet, joiden ääni on puheentoistossa luonnollinen ja puhdas. Silikonisovitteet ovat laadukkaat. Ei voi käyttää musiikin kuunteluun. Langalliset nappikuulokkeet ovat aikamoinen harvinaisuus, kun eletään vuotta 2022.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top