TESTISSÄ Logitech StreamCam

Kotitoimistoon ja tubettajille

StreamCam on loistoratkaisu esimerkiksi tubettajille tai ihan vain videopalavereihin.

Logitech Streamcam Lifestyle

Logitech StreamCam er en diskret enhed, der kan monteres oven på enhver fladskærm. (Foto: Logitech)

Useimmat ovat päässeet kokeilemaan kotona työskentelyä, joka ei enää olekaan hämärä tulevaisuuden visio vaan tavallista arkea. Tapaamiset kollegoiden vaativat kahvin ja pullan lisäksi tekniikkaa.

Logitech StreamCam on hillityn näköinen kamera, jonka saa kiinni mihin tahansa litteään näyttöön. Kuva: Logitech

Logitech StreamCam on vaihtoehto kannettavan tietokoneen omalle webkameralle. Nimensä mukaisesti Logitech tavoittelee tuotteellaan muiden muassa striimaajia ja tubettajia. Kamera on kuitenkin yhtä hyvä myös tavallisen etätyöläisen videopalaverikäyttöön.

StreamCam huomaamattoman kokoinen muovinen kuutio, joka on saatavilla valkoisena tai harmaana. Kamerasta näkyy oikeastaan vain linssi, ja kun kamera on päällä, syttyy siihen valkoinen valo.

Mainos

Kameran asentaminen on melko helppoa. Se liitetään USB-C-porttiin, jolloin tietokone tunnistaa sen automaattisesti. Kaikki asetukset ja täyden kuvanlaadun saa käyttöön vain käynnistämällä tietokoneen uudelleen. Fyysisesti kamera napsautetaan paikoilleen litteän näytön yläreunaan, mutta sen mukana tulee myös kiinnike, joka sopii kamerajalustoihin.

”Muista siivota likapyykit huoneen nurkasta ja kuolleet viherkasvit ikkunalaudalla – kamera paljastaa kaiken armottomasti!”

Logitech StreamCam kuvaa 78 asteen diagonaalisesta kuvakulmasta, mikä vastaa 28 mm:n laajakuvaa 35-millisillä analogisilla filmikameroilla. Katselukulma on erinomainen kotitoimistoon, eikä se vääristä kuvaa yhtä pahasti kuin vaikkapa 90 asteen kuvakulma. Silti ei tarvitse tyytyä vain puhuvaan päähän. Samalla on hyvä muistaa siivota likapyykit huoneen nurkasta ja kuolleet viherkasvit ikkunalaudalla, sillä kamera paljastaa kaiken armottomasti!

StreamCam tallentaa 1080p 16:9 -laajakuvaformaatilla. Myös pystykuva onnistuu 1920p-formaatilla. Sitä varten kameraa tarvitsee vain kääntää 90 astetta, ja joillekin pystykuvauksen mahdollisuus on varmaan myyntivaltti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos pystykuva olisi paras videokerronnan muoto, olisi elokuvatkin tehty alun alkaenkin pystyyn.

Edistyneet käyttäjät voivat yhdistää useita kameroita käyttäen Logitech Capture -ohjelmaa. Kuva: Logitech

Kamera toimii jouhevasti Skypen, Zoomin ja muiden videopalvelujen kanssa, mutta ilmainen Logitech Capture tarjoaa monia lisäominaisuuksia, kuten panoraama/zoom-ominaisuuden, joka seuraa kuvattavan kasvoja. Se näyttää hienolta mutta videopalavereissa toiset osallistujat eivät ehkä arvosta liikkuvaa kuvaa.

Full HD -resoluutiolla (1920 x 1080 pikseliä) Logitech StreamCam on huomattavasti hienorakeisempi kuin tavalliset 720p tai matalampiresoluutioiset kannettavien webkamerat. Valoherkkyydellä on vielä enemmän merkitystä. StreamCamin aukko on f/2,0 eli riittää hyvin antamaan kuvattavalle terveen ja luonnollisen värin ilman spottivaloja. Kamera on myös vähemmän herkkä puhkomaan kuvaa ikkunoista tulevan valon vuoksi.

Tähän hintaan ei tietenkään saa kaikkea. Logitechin kalliimmissa malleissa on 4K, HDR tai vaihtuva kuvakulma. Jos osallistuu yksinään videotapaamisiin, ei näillä ominaisuuksilla ole mitään väliä. 4K-video 30 Hz:n kuvataajuudella olisi aika raskas paukku nettiliittymällekin – niin omalle kuin kollegojen.

Musiikkiharrastuksen voi viedä uudelle tasolle striimausvideoiden avulla. Kuva: Logitech

Johtopäätökset

Logitech StreamCam on kohtuuhintainen webkamera, joka tekee huomattavan parannuksen kannettavan omaan kameraan verrattuna – epämääräisen hahmon sijaan kuvattava onkin aito ja eläväinen ihminen! Kuvanlaatu on loistava, joskaan ammattitason ominaisuuksista on tähän hintaan turha haaveilla. Jos haluaa muuttaa kotitoimistonsa striimausstudioksi, on 60 Hz:n kuvataajuus siinä iso apu. Logitech Capture -ohjelmalla muutut oman elämäsi videotuottajaksi.

Jatka lukemista
Exit mobile version