Kun HP päätti julkaista ensimmäisen 32-tuumaisen OLED-pelinäyttönsä, se ei lähtenyt kehitystyöhön puolivillaisesti. Omen Transcend 32 tarjoaa QD-OLED-tekniikan parhaat puolet sekä harkittuja toimintoja, jotka palvelevat niin pelaamista kuin toimistotyötäkin.
4K-resoluution ja 240 Hz:n virkistystaajuuden ansiosta kuva on veitsenterävä ja liikkeet toistuvat salamannopeasti. Ja mikä parasta, näyttö tarjoaa sekä mahtavaa pelisuorituskykyä että luovaan työhön sopivaa neutraalia värintoistoa.

Funktionaalista muotoilua
HP Omen Transcend 32 on ilmeeltään perinteiseen tyyliin musta valkoista takapuolta lukuun ottamatta, ja se näyttää raikkaan Philips Evnian rinnalla jokseenkin tylsältä. Näyttö kuitenkin huokuu laatua, ja jämäkkä jalusta tarjoaa monipuoliset säätömahdollisuudet. Korkeussuunnassa säätövaraa on 25 cm, ja näyttöä voi kääntää sivusuunnassa sekä jopa nostaa sen kokonaiset 90 astetta pystyyn.
Pystyasento on ehdottomasti plussaa koodareille ja muille, jotka työskentelevät pitkien dokumenttien parissa, mutta myös henkilökuvaajille.
Magneettinen kuulokekoukku on todella fiksu yksityiskohta. Sen saa napsautettua näppärästi näytön vasempaan reunaan. Sen sijaan ulkoinen virtalähde ärsyttää – kaksi kiloa painava möhkäle vie aivan tarpeettomasti tilaa.

Vaikuttavat liitännät
HP:n näyttö on liitäntöjen puolesta todella hyvin varusteltu: kaksi HDMI 2.1 -porttia, yksi DisplayPort 1.4 ja kaksi USB-C-porttia, joista toinen tukee DisplayPortia ja 140 watin latausta. Se riittää energiasyöpön pelikannettavankin lataamiseen. USB-hubissa on kaksi nopeaa USB-A 3.2 -porttia ja yksinkertaisempi USB-A hiirtä ja näppäimistöä varten.
Erillinen KVM-kytkin on käytännöllinen lisä. Yhdellä napinpainalluksella saa kahden tietokoneen väliltä vaihdettua, kumpi tottelee näppäimistöä ja hiirtä – täydellinen ratkaisu käyttäjille, jotka vaihtavat konetta työn ja pelien välillä.

Ensiluokkainen kuvanlaatu
HP Omen Transcend 32 on varustettu Samsung Displayn valmistamalla kolmannen sukupolven QD-OLED-paneelilla, joka on yksinkertaisesti upea. Musta on syvää, kontrasti täydellistä ja värit eläväiset.
HP Omen eroaa massasta erinomaisella väritasapainollaan, joka on jo tehtaalla laitettu kuntoon. Adobe RGB -tilassa kuva on todella neutraali ja värilämpötila lähellä ihanteellista 6 500 kelviniä. Kilpakumppani Philips Evnia kallistuu punaisen puolelle, kun taas HP osuu heti maaliin.
Kolmannen sukupolven uusi pohjapikselirakenne saa tekstin näkymään terävämpänä eikä värireunoista (text fringing) ole niin paljon vaivaa. 4K-resoluutioon yhdistettynä lopputulos on kristallinkirkas.
Koko ruudun ollessa valkoinen on kirkkaus noin 160–170 nitiä, mikä on OLED-näytöille tavallista. HDR-tilassa pienet kirkkaat alueet voivat yltää 400 nitiin. Kirkkaus ei ole yhtä vaikuttava kuin MiniLED-näytöillä, mutta kontrasti on toisaalta paljon parempi.

Loistavaa pelisuorituskykyä
Virkistystaajuuden ollessa 240 Hz ja vasteajan 0,03 ms on selvää, että näyttö on huiman nopea. Liikkeet toistuvat silkkisen sulavasti enkä havaitse input lagia lainkaan. Counter-Strike 2:n ja Valorantin kaltaisten vauhdikkaiden pelien kohdalla näytön äärimmäinen nopeus on ehdoton kilpailuvaltti.
Näyttö tukee sekä Nvidia G-Sync Compatible- ja AMD FreeSync Premium Pro -synkronointia, joten suorituskyky on johdonmukaisen hyvää näytönohjaimesta riippumatta. 4K-resoluution vuoksi tarvitaan todella tehokas näytönohjain (esimerkiksi RTX 5090), jotta 240 Hz:n virkistystaajuudesta saisi eniten irti. Maltillisemmallakin näytönohjaimella 240 Hz toistaa liikkeitä upeasti vähemmän vaativissa peleissä tai matalampaa resoluutiota käyttäen.
Kilpailijoita
HP Omen Transcend 32 kohtaa luokassaan kovia kilpailijoita: muiden muassa Philips Evnia 32M2N8900, Asus ROG Swift PG32UCDP ja Samsung Odyssey G8 (G80SD).
Philipsin näyttöön verrattuna HP:n väritasapaino on tehdasasetuksilla parempi, jalusta tarjoaa mahdollisuuden myös näytön pystyasentoon, USB-C-lataus on tehokkaampaa (140 W vs. 65 W) ja KVM-kytkin tarjoaa kätevän lisän. Toisaalta Philipsillä on integroitu virtalähde, tyylikkäämpi muotoilu ja Ambiglow-valaistus.
Asusin WOLED-näyttöön verrattuna HP:n värit ovat hiukan eläväisemmät, mutta Asus on kirkkaampi ja tarjoaa 480 Hz:n virkistystaajuuden Full HD -resoluutiolla. Asusin design on linjakkaampi ja tyylikkäämpi, mutta Asusin näyttöä ei saa käännettyä pystysuuntaan.
Hinnaltaan HP Omen asettuu kalliimpaan päähän, sillä se maksaa enemmän kuin edellä mainitut kolme vaihtoehtoa. Näistä kaikista kallistuisin itse Asus ROG -malliin, enkä vähiten siksi, että se toistaa tekstiä vielä paremmin.

Yhteenveto
HP Omen Transcend 32 on vaikuttava näyttö, jossa yhdistyvät loistava kuvanlaatu, salamannopea vasteaika ja fiksut toiminnot, joista on hyötyä sekä pelatessa että työskennellessä.
Pienet heikkoudet, kuten ulkoinen virtalähde ja kallis hinta, eivät estä Omen Transcend 32 -näyttöä olemasta tämän hetken kovimpia pelinäyttöjä. Näyttö on erinomainen valinta pelaajalle, joka arvostaa sekä teknistä suorituskykyä että käytännöllisiä toimintoja eikä pelkää maksaa laadusta.

Myös tässä testissä
Philips Evnia 32M2N8900
OLED-laatua tyylillä
Philips Evnia 32M2N8900 erottuu joukosta vaalealla ilmeellään ja fiksulla Ambiglow-valaistuksellaan. Ja mikä tärkeintä, kuvanlaatu on todella vakuuttava syvine mustineen ja veitsenterävine yksityiskohtineen.

