: PSB Imagine XB

Soittoa seinästä seinään

Kirjahyllyyn kätevästi sujahtava kaiutin yllättää voimakkaalla äänellään, joka täyttää koko huoneen.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Imagine XB kuulostaa kokoaan suuremmalta. Soundi on raikas, rytmikäs ja erittäin viihdyttävä sekä yksityiskohtainen. Kaiutinten sijoittaminen on erittäin helppoa.
Saman hintaluokan kaiuttimista löytyy vahvempaakin bassoa sekä vaihtoehtoja, joiden soundi on pehmeämpi.
1 tuuman diskantti (titaania)

5,25 tuuman keskirekisteri/basso (keramiikkaa/polypropyleeniä)

Herkkyys: 89 dB

Impedanssi: 8 ohmia

Taajuusalue: 55–23 000 Hz (+/–3 dB)

Värivaihtoehdot: musta saarni

Mitat: 30,2 x 17 x 27,1 cm

Hinta: 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Luokkansa pienimpiin kaiuttimiin kuuluva PSB Imagine XB sujahtaa kirjahyllyyn kuin itsestään. Pienestä koostaan huolimatta mallissa on korkea herkkyys, minkä ansiosta ne jaksavat soittaa hyvällä volyymillä pienenkin vahvistimen kanssa.

Jos basso tuntuu kirjahyllyssä soidessa liian kovalta, pitää vaahtomuovitulpat bassoporttiin ostaa erikseen, sillä niitä ei toimiteta kaiutinten mukana.

Äänenlaatu

PSB Imagine XB tarjoilee reippaimpia bassoja koko testissä. Basso ei sukella yhtä syvälle kuin joissakin toisissa malleissa, mutta se on erittäin rytmikäs ja energinen. Daft Punkin ”The Game of Love” -kappaleen bassorumpu pumppaa muhkeasti samalla, kun bassokitara soi tiukasti.

Keskirekisterissä soi myös mukavan reippaasti. Virvelirumpu iskee kovaa ja terävästi mahtavalla dynamiikalla. Kitara kappaleessa ”Lose Yourself to Dance” soi kirkkaammin ja puhtaammin kuin SVS:llä ja maalaa laajemman äänimaiseman kuin B&W. Pharrell Williamsin laulu on puhdasta ja selkeää, mutta samalla sibilanttiäänteet erottuvat myös kovemmin kuin muilla, mikä tarkoittaa terävämpiä s-äänteitä.

Emilie Nicolasin laulu herkässä balladissa ”Grown Up” on veitsenterävän tarkkaa, ja pingpong-tyylisissä elektronisissa perkussioefekteissä on enemmän eloa ja virtaa kuin muissa testin kaiuttimissa. Nick Caven laulu kappaleessa ”Red Hand Right” soi kauniisti äänimaisemassa ja urkusävelet soivat kuivasti ja keskittyneesti. Kaiken kaikkiaan kaiutinten soundi on erittäin mukaansa tempaava ja intensiivinen.

Taajuudet, jotka kuuluvat ihmiskorvalle samanaikaisesti, soivat moitteettomasti. Tämä vaikuttaa äänimaiseman laajuuteen ja saa äänen kasvamaan kaiutinten fyysisiä mittoja huomattavasti suuremmaksi. Soundi levittäytyy koko huoneeseen upeasti.

Pieni mutta pippurinen

PSB on rakentanut erittäin kompaktit kaiuttimet, jotka eivät anna pienen kokonsa olla este muhevalle bassontoistolle. Kaiuttimet on helppo sijoittaa kirjahyllyynkin näppärien mittojensa ansiosta. Basso kuulostaa kaiutinten kokoa suuremmalta ja soi energisesti ja erottelevasti.

mainos

Ylärekisteri erottuu ehkä selvemmin kuin muissa testin kaiuttimissa tehden Imagine XB:stä raikkaan kuuloisen. Joissakin äänityksissä erottelevuus voi kuulua häiritsevänä terävyytenä, mutta useimmissa tapauksissa se on ehdottomasti vain etu.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös