: Bowers & Wilkins 685 S2

Kompaktien kaiuttimien kultamitalisti

Bowers & Wilkinsin 600-sarja on jo vuosia tarkoittanut kompaktiluokan laatukaiuttimia. Päivitetty malli 685 S2 näyttää muille kaapin paikan!

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

685 S2:ta luonnehtivat erotteleva keskirekisteri ja rakenne, joka päästää enemmän vivahteita läpi kuin kilpailijansa. Tasapainoinen ääni toimii kaikkien musiikkityylien kanssa.
Kun yrittää tehdä kaikkea kaikille, voi lopputulos kuitenkin olla joillekin ikävä. Osassa testin kaiuttimia on enemmän vauhtia, ilmaa ja painetta bassossa.
1 tuuman diskantti (alumiinia)

6,5 tuuman keskirekisteri/basso (keramiikkaa/polypropyleeniä)

Herkkyys: 87 dB

Impedanssi: 8 ohmia

Taajuusalue: 52–22 000 Hz (–3 dB)

Värivaihtoehdot: musta tai valkoinen

Mitat: 34,5 x 19 x 32,4 cm

Hinta: 650 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Bowers & Wilkins 685 S2600 -sarja on kaiutinmaailman vastine Volkswagen Golfille: monipuolinen ”kansan kaiutin”, joka toimii kaikkialla ja kaikenlaisen musiikin kanssa. Bowers & Wilkins onkin panostanut oikeanlaisen soundin luomiseen. 600-sarjan edellinen sukupolvi näki päivänvalon vuonna 2007, joten aikaa kehittelyyn on taas ollut.

Koko rakenne 685:ssä on hienosäädetty S2-versioon: alumiininen diskantti on asennettu vapaasti riippuvaksi, jotta basson ja keskirekisterin aiheuttamat häiriöt saataisiin minimiin. Diskantissa on lisäksi suojaava verkko, joka estää kuoppia syntymästä ja keskirekisterielementissä on Kevlar-kalvo. Bassoportti on sijoitettu etupuolelle, joten kaiuttimet on helppo sijoittaa kirjahyllyyn, tasolle tai (mieluiten) jalustalle.

Äänenlaatu

685 S2 osoittautuu monipuoliseksi kaiuttimeksi. Siinä missä muut testin kaiuttimista loistavat kukin omalla erityisalueellaan, on B&W kaikessa hyvä. Emilie Nicolasin ”Pstereo” täyttää kuunteluhuoneen suurella ja täyteläisellä soundillaan, hienoilla lauluäänillään ja loistavilla vivahteillaan. Myös Daft Punkin ”Lose Yourself to Dance” kuulostaa erinomaisen vivahteikkaalta ja avoimelta. Dan Wilsonin piano täyttää tilan aidon kuuloisella soinnillaan.

Nämä kaiuttimet tarjoavat myös testin vaikuttavimman äänimaiseman: jalustalle sijoitettuna – puolisen metriä takaseinästä ja hyvin tilaa sivuseiniin nähden – luo kaiutinpari hologrammimaisen stereokuvan, johon muut kilpailijat eivät yllä. Musiikki soi usealla tasolla, ja siitä havaitsee ennen katveeseen jääneitä yksityiskohtia. Soundi ei muutu kuitenkaan missään kohdin teräväksi tai väsyttäväksi. Oletamme tämän olevan parannellun diskanttielementin ansiota.

685 S2 on ylipäätään lähes virheetön! Valitettavaa löytyy kaivelemalla, ja se koskee bassoa ja keskirekisteriä. Ne voivat nimittäin tuntua hieman varovaisilta: dynamiikka on vähemmän mehukas kuin PSB:llä ja basso hitusen ohuempi kuin Klipschillä.

Musikaalinen multitalentti

Nämä kaiuttimet on tehty miellyttämään suurta yleisöä. Niinpä ne voivat tuntua hieman liian salonkikelpoisilta sellaisten ihmisten makuun, jotka kaipaavat energisempää ja hyökkäävämpää tyyliä. Testipaneelimme ei kuitenkaan epäröinyt hetkeäkään päätöksessään, vaan julistaa yksimielisesti Bowers & Wilkins 685 S2 testin parhaaksi yleiskaiuttimeksi!

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös