TESTISSÄ : Klipsch R-14PM

Pikku ruutitynnyri

Koko ei aina ratkaise – Klipschin pienet kaiuttimet hakkaavat monet isommat mennen tullen!

Klipsch R-14PM

Ääni & Kuva kiteyttää

Klipschin kaiuttimet maalavat todella ison, miellyttävän ja vivahteikkaan äänikuvan.
Kaapit näyttävät halvoilta. Syväbassoa havitteleva joutuu täydentämään kaiuttimet subwooferilla.
  • Tyyppi: Aktiivinen jalustakaiutin, 2 x 35 W
  • Langaton käyttö: Bluetooth 4.0 A2DP aptX
  • Liitännät: Analoginen aux, optinen digitaalinen, Phono (MM), PC USB
  • Herkkyys/impedanssi: Ei ilmoitettu
  • Taajuusalue: 80 Hz – 20 kHz
  • Mitat/paino: 14,9 x 24,8 x 19,1 cm/6,4 kg
  • Väri: Musta
  • Muuta: Subwoofer-ulostulo, kaukosäädin
  • Verkkosivusto: www.klipsch.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 269 €

Pieni R-14PM on amerikkalaisvalmistajan pienimpiä malleja. Klipsch R-14PM on varustettu valmistajan patentoidulla Tractrix-torvidiskantilla sekä 4-tuumaisella basso/keskirekisterielementillä, jotka on mahdutettu pikkuruiseen bassorefleksikaappiin.

Puujäljitelmän sijaan Klipsch on tyytynyt halvannäköiseen vinyylipintaan edullisimmassa Reference-sarjassaan. Liitännät on sijoitettu toiseen kaiuttimeen, josta lähtee kaiutinkaapeli toiseen kaappiin. Kaukosäätimen ansiosta R-14PM toimii mainiosti täydellisenä stereokokoonpanona.

Klipschin pikkukaiuttimissa on yllättävän hyvä ääni. Kuva: Klipsch

Äänenlaatu

Klipsch suosii torvidiskanttia muun muassa tehon, kovan volyymin ja puhtaan soundin vuoksi. Se kyllä pelaa hienosti, kieltämättä!

Mathias Eickin trumpetti soi raikkaasti. Testaajien silmiin taisi mennä roskia Mercedes Sosan tunteikkaan Kyrien aikana. Pienet Klipsch-kaiuttimet maalaavat todella ison äänimaiseman dynamiikan kärsimättä.

Eminem-klassikko Without Me soi helposti ja puhtaasti kovallakin volyymilla. Riimit iskevät juuri niin tarkasti kuin pitää. Syntikkabasso soi aika ajoin ohkaisesti, mutta siihen on luonnollinen selitys.

Kompakti kaiutin 4-tuumaisella bassoelementillä on bassorekisteriltään väkisinkin rajoittunut. Meidän mielestämme Klipsch on kuitenkin tehnyt oikeat ratkaisut kompromissien suhteen. Ääntä ei ole pyritty ruttaamaan kovalla bassolla matalalla volyymilla, vaan on panostettu tasapainoiseen soittoon. R-14PM:n kumppaniksi sopii erillinen subwoofer, ja kaiuttimen takaa löytyy sille jopa oma volyymisäätimensä. Tällä yhdistelmällä saa parhaat puolet kaikesta, sillä kukaan muu testin osanottajista ei yllä Klispchin dynaamisuuteen diskantin ja keskirekisterin osalta.

Kaikki tarvittava löytyy. Kuva: Klipsch

Johtopäätökset

Klipschin Reference-sarja on passiivikaiutinten suosikkejamme, jotka tunnetaan energisesti soinnistaan. Aktiiviversio ei kalpene sen rinnalla: keskirekisterissä ja diskantissa riittää virtaa, ja äänikuva pysyy hyvin kasassa. Basso voi kuulostaa hiukan ohuelta, mutta seinän vieressä tai kirjahyllyssä basso saa lisää potkua. Äänenlaadultaan Klipsch R-14PM on testin paras!

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös