: 8 vastamelukuuloketta

Parhaat vastamelukuulokkeet

Nauti musiikista lentokoneen huminan tai toimiston hälyn häiritsemättä.

 itemprop

Musiikista nauttiminen kuuluu matkoillekin. Pitkällä lennolla elokuvat viihdyttävät – jos vain kuulee niistä mitään. Koneen omat kuulokkeet ovat niin surkeita, että volyymit pitää vetää täysille saadakseen selvää puheesta, ja silloin ääneen tulee ärsyttävää säröä. Ei kovin rentouttavaa. Siksi mukana kannattaa olla omat kuulokkeet, sellaiset, jotka sulkevat moottorin huminan ja muut ulkoiset äänet pois.

Yksinkertaisimmillaan voi käyttää tiiviisti istuvia korvakuulokkeita tai hyvin pehmustettuja kuulokkeita. Nämä vaimentavat hälyä mekaanisesti. Täydellistä hiljaisuutta sellaisilla kuulokkeilla ei saavuta, ja monia sitä paitsi häiritsee korvien sisään työnnettävät kuulokkeet.

On aika kääntyä aktiivisen vastamelun puoleen. Vastamelu toimii useiden mikrofonien voimalla, ja niitä löytyy usein sekä kuulokkeen sisä- ja ulkopuolelta. Mikrofonien tehtävä on napata ulkopuolelta tuleva ääni, jonka jälkeen prosessori analysoi sen ja lähettää vastakkaisen äänisignaalin, joka kumoaa epätoivotun äänen.

Tekniikka ei toki ole erehtymätön. Kaikista äänistä ei pääse eroon, ellei sekä mikrofonia että kuuloke-elementtiä sijoittaisi lähelle rumpukalvoa. Suurimmaksi osaksi häiritsevä meteli kuitenkin häviää: suihkukoneiden moottorihäly, ilmastointilaitteiden hurina tai auton renkaiden rahina – pitkään jatkuessaan nämä kaikki tasaiset äänet käyvät väsyttäviksi, ja sellaiseen vastamelu toimii erinomaisesti. Toisin sanoen suurin osa ärsyttävästä metelistä saadaan kaikkoamaan, jolloin voi rentoutua ja nauttia rauhassa jostakin miellyttävämmästä, kuten elokuvista tai musiikista.

Vastamelun etuja

  • Väsyttävästä äänestä pääsee melkein kokonaan eroon.
  • Jos ei kuuntele musiikkia, tarjoavat kuulokkeet hiljaisuutta, mikä tekee esimerkiksi lentokoneessa nukkumisesta ehkä helpompaa.
  • Työskentely meluisassa avokonttorissa helpottuu.
  • Musiikin kuuntelu onnistuu matalammilla äänenvoimakkuuksilla, mikä suojaa kuulovaurioilta.
  • Musiikki kuulostaa paremmalta kohtuullisella volyymilla ja säröä on vähemmän.

Vastamelun haittoja

  • Aktiivinen vastamelutoiminto nostaa kuulokkeiden hintaa
  • Patterit pitää muistaa ladata ennen matkaa
  • Edullisempien kuulokkeiden elektroniikka tuottaa yleensä heikompaa äänenlaatua.
  • Kaikkea meteliä ei pysty estämään. Täydellistä hiljaisuutta kaipaavalle kuulosuojaimet on parempi valinta.
  • Osa ihmisistä kokee vastamelun tuottaman äänen epämiellyttäväksi.

Testistä

mainos

Aiemmassa numerossa testasimme keskihintaisia kuulokkeita. Tällä kertaa valitsimme testiin parasta mitä rahalla saa. Niinpä kuulokkeiden hinta nousi satasen verran. Kriteeriksi asetettiin kupilliset kuulokkeet, joissa on aktiivinen vastamelutoiminto. Mukavuutta painotettiin tavallista enemmän, sillä vastamelukuulokkeita pitäisi pystyä käyttämään pitkillä matkoilla. Arviomme myös kuulokkeiden käytännöllisyyttä pakkaamisen suhteen, sekä tarpeellisten adapterien tilanteen. Sitten kuuntelimme erityyppisiä kappaleita, jotka ovat kaikki teknisesti hyvälaatuisia. Testikuuntelu tehtiin sekä hiljaisessa tilassa että meluisissa ympäristöissä. Lopulliseen arvioon otettiin huomioon myös hinta.

mainos
 data-srcset

Kevyt ja tasapainoinen

Kätevästi mukana kulkevat kuulokkeet kuulostavat yhtä hyvältä, olipa vastamelu päällä tai ei.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kevyet ja näppärät kuulokkeet vievät vain vähän tilaa laukusta. Helppo ladata, hyvä akunkesto. Musiikin soundi ei huonone, kun vastamelun laittaa päälle.
Kuulokkeita ei voi olla huomaamatta pitkällä matkalla, ne alkavat painaa. Vastamelu ja äänenlaatu ovat hyvät mutta eivät huippuluokkaa.
Liitännät: 3,5 mm

Impedanssi: 16 ohmia

Vastamelu: ei ilmoitettu

Akun kesto: 30 tuntia

Paino: 191 g

Maahantuoja: www.philips.fi

Hinta: 200 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Vastamelukuulokkeiksi Philipseissä on epätavallisen pienet kupit, mikä tekee niistä myös hämmästyttävän kevyet. Alumiinikupit ja taipuisa panta tekevät kuulokkeista kestävän tuntuiset. Meidän silmiimme kuulokkeet näyttävät hyvältä eivätkä ole liian huomiota herättävät. Sisäänrakennettu akku ladataan tavallisella USB-laturilla, ja akku kestää pitkään. Hätätapauksessa kuuntelua voi jatkaa myös ilman vastamelua. Kokoontaittuvat kuulokkeet ovat kotelossaankin testin pienimpiä. Lentokoneeseen sopiva adapteri tulee mukana.

Memory foam -tyynyjen ansiosta kupit istuvat korvilla hellästi, ja ne itsessään vaimentavat ulkopuolista hälyä jonkin verran. Koska ne kuitenkin tulevat korvan päälle, ja pannan pehmuste ei ole paksuimmasta päästä, alkavat kuulokkeet tuntua päässä jonkin ajan päästä. Irrotettavassa johdossa on mikrofoni ja simppeli kauko-ohjain, josta painamalla voi aloittaa tai pysäyttää musiikin sekä vastata puheluun. Vastamelua ohjaava nappi on vähän hassussa paikassa, ja sitä voi olla vaikea löytää näppituntumalla.

Philips ei varsinaisesti ole kuuluisa vastamelutekniikasta, mutta meistä NC1 on hyvin onnistunut. Se ei yllä testin parhaimpien laitteiden tasolle, emmekä allekirjoita väitettä, jonka mukaan elektroniikan käyntiääni olisi saatu poistettua. Meihin teki vaikutuksen kuitenkin se, että soundi on yhtä hyvä riippumatta siitä, onko vastamelu päällä vai pois. Musiikki on vivahteikasta ja täyttä, ja basson tuotto on hyvä. Soundi ei kuitenkaan ole ihan samalla tasolla kuin mihin olemme tottuneet muiden Fidelio-kuulokkeiden kohdalla.

Johtopäätökset

Kuulokkeet taittuvat erittäin pieneen tilaan, joten ne on näppärä ottaa matkalle mukaan. Fidelio NC1 ovat myös kevyet ja akunkesto on hyvä. Vastamelu toimii kuitenkin vain kohtuullisen hyvin eikä äänenlaatu ole niin hyvä kuin olisimme odottaneet. On kuitenkin hienoa, että äänenlaatu pysyy samana, olipa vastamelu päällä tai ei. Pidempiaikaisessa kuuntelussa kuulokkeet alkavat tuntua epämukavilta, sillä kupit tulevat korvan päälle. Jos kaipaa kuulokkeita vain päivittäisille työmatkoille tai toimistoon, ovat Fidelio NC1 -kuulokkeet varmasti hyvä valinta.

 data-srcset
BOSE QUIETCOMFORT 25
Bosen legendaaristen vastamelukuulokkeiden uusin malli on parempi kuin koskaan.
 data-srcset
AUDIO-TECHNICA ATH-ANC9
Mukavuudessa ja äänenlaadussa ATH-ANC9 pääsee tasoihin voittoisan pikkuveljensä kanssa, ja monipuolisuudessa ja käytännöllisyydessä ne menevät ohi.
 data-srcset
SENNHEISER PXC 450
Supermukavat kuulokkeet pitkällekin lennolle, mutta lisää asennetta tarvittaisiin.
 data-srcset
SAMSUNG LEVEL OVER
Samsung onnistuu yksittäisissä ominaisuuksissa hyvin, mutta kokonaisuus hämmentää: mikä on kohderyhmä?
 data-srcset
PLANTRONICS BACKBEAT PRO
Langattomat Plantronicsit ovat omiaan toimistossa mutta eivät niinkään lentomatkoilla.
 data-srcset
PARROT ZIK 2.0
Zik on edelleen hi-techiä, mutta nyt myös helpompi käyttää ja mukavamman tuntuinen.
 data-srcset
AKG K495 NC
Hyvin tehdyissä kuulokkeissa on soundi, joka saa jalan napsumaan.
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös