8 in-ear-kuuloketta kännykkään

 itemprop
8 in-ear-kuuloketta kännykkään

Laatukuulokkeita mobiililaitteisiin

Panosta kunnollisiin kännykkäkuulokkeisiin, jotka sekä kuulostavat että näyttävät hyvältä, niin korvasi (ja silmäsi) kiittävät!

Ei ole mikään salaisuus, että älypuhelinten mukana tulevat kuulokkeet eivät ole kovin hyviä. Äänenlaatu on huono, bassosta puuttuu syvyys ja diskantit kuulostavat teräviltä. Eri instrumentit erottuvat huonosti ja volyymin lisääminen vain lisää häiriötä ääneen. Lisäksi ne istuvat usein huonosti korvaan, jolloin loputkin bassosoundit vuotavat ulos. Kaiken huipuksi laatu on yleensä sitä luokkaa, että kuulokkeiden käyttöikää ei kannata ennustaa kovin pitkäksi. Niinpä suosittelemme panostamaan edes joitakin kymppejä kunnollisiin kuulokkeisiin.

Tämä testi tosin keskittyy vielä hieman suurempaan panostukseen – emme tyydy keskinkertaisiin kuulokkeisiin, joissa on ”ihan hyvä” äänenlaatu ja design. Testiin valittiin kuulokkeita, joilla voi aidosti nauttia musiikin yksityiskohdista. Näin hintaluokka pyörii satasen molemmin puolin, vaikka toki tarjouksesta voi tehdä edullisempiakin löytöjä.

Istuvuus ensin

Korvan sisään tulevien kuulokkeiden (tai kuten englanninkielinen termi asian kätevästi ilmaisee, in-ear-kuulokkeiden) istuvuus on erittäin tärkeää. Mukavan tuntuman lisäksi hyvin istuvat kuulokkeet myös kuulostavat parhaalta. Jämäkästi paikoillaan pysyvät kuulokkeet pitävät ulkopuolisen metelin ulkona, ja vastaavasti kuuntelemasi musiikki ei vuoda ulkopuolelle. Basso kuulostaa täydemmältä ja ääni tasapainoisemmalta. Siksi laskemme tarkkaan pakkauksen mukana tulevat korvatyynyt: kaikki korvat ovat erilaisia, joten parhaan istuvuuden takaamiseksi on hyvä olla vaihtoehtoja tyynyjen suhteen. Parasta onkin, jos kuulokkeita voi kokeilla ennen ostopäätöstä.

Koska nämä on kuulokkeet on tarkoitettu käytettäväksi mobiililaitteiden kanssa, on kuulokejohdossa tietysti kauko-ohjaus. Äänenvoimakkuuden säädön lisäksi kaukosäätimestä on yleensä nappi kappaleiden vaihtoa varten, samoin pause-nappi, josta painamalla onnistuu myös puheluun vastaaminen. Mikrofonin vuoksi kauko-ohjaimen pitäisi sijoittua melko ylhäälle, jotta oma ääni kuuluu puheluissa hyvin.

Testistä

Pyysimme valmistajilta testiin mikrofonilla ja kauko-ohjaimella varustettuja in-ear-kuulokkeita noin sadan euron hintaluokassa. Testissä kuulokkeita kokeiltiin iPhone 5 -puhelimen kanssa. Musiikiksi valikoitiin pakkaamatonta ja teknisesti mahdollisimman hyvälaatuista musiikkia eri genreistä. Arviomme kuulokkeiden laatua, istuvuutta, lisävarusteita sekä käytettävyyttä, mutta äänenlaatua painotettiin kokonaisarvosanassa.

mainos
mainos
Tämän testin tuotteet
 data-srcset
Vain Sound No2
Äänenlaatu ei yllä fiksujen ominaisuuksien ja tyylikkään designin tasolle.
 data-srcset
Sennheiser Momentum In-Ear
Muotoilu ja soundi ovat erikoiset eivätkä siksi sovi kaikille.
 data-srcset
Samsung Level In EO-IG900
Samsungin kalleimmat kuulokkeet nostavat odotukset korkealle mutta eivät itse aivan yllä niihin.
 data-srcset
Marshall Headphones Mode EQ
Rokkikuulokkeista voi valita, haluaako paljon bassoa vai tosi paljon bassoa.
 data-srcset
JBL Synchros S100A
Paljon lisätarvikkeita tarjoavat JBL:n kuulokkeet sopivat vahvan bassonsa ansiosta raskaalle musiikille.
 data-srcset
Bose Soundtrue In-Ear
Bosen basso on yllättävän tymäkkä, vaikka kuulokkeet eivät menekään korvan sisälle.
 data-srcset
Beyerdynamic MMX 102 IE
Beyerdynamicin laatu, ääni ja toiminnallisuus eivät pidä itsestään meteliä mutta vievät silti voiton.
 data-srcset
Audio-Technica ATH-CKX9IS
Fiksu muotoilu ei takaa mukavuutta tai hyvää äänenlaatua.
  Lisää
  Keskustelu

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notify of

  Lue myös

   data-src

  Paljon vastinetta rahoille!

  Jabra Elite 75t on markkinoiden paras täysin langaton kuulokemalli ilman aktiivista vastamelua.

  5 highend-nappikuuloketta

  Nämä nappikuulokkeet tuntuvat ehkä kertasijoituksena kalliilta, mutta kerran highend-laatuun päästyään ei takaisin ole paluuta.

   data-src

  Testasimme kahdeksan hyvältä kuulostavaa mobiilikuuloketta, jotka sopivat hintansakin puolesta joka taskuun.

   data-src

  Panosta kunnollisiin kännykkäkuulokkeisiin, jotka sekä kuulostavat että näyttävät hyvältä, niin korvasi (ja silmäsi) kiittävät!

  Vieritä ylös