TESTISSÄ : Sennheiser HD 450BT

Sennheiser on tuttu ja turvallinen

Sennheiserin edullisimman vastamelumallin päivitetty versio on turvallinen ostos.

Sennheiser HD 450BT

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas vaikutelma. Hyvä ääni ja kohtuuhyvä vastamelu. AAC ja aptX. USB-C-lataus.
Soundi voi olla vähän lattea. Hiukkasen epämukavat päässä. Liikaa nappeja.
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton, aktiivinen vastamelu
  • Liitännät: 3,5 mm, Bluetooth 5.0, AAC, aptX
  • Mikrofoni: On
  • Äänenpaine: 108 dB (1 kHz/0 dBFS)
  • Taajuusalue: 18 Hz–22 kHz
  • Akunkesto: 30 h
  • Paino: 238 g
  • Verkkosivusto: sennheiser.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 180 €

Kaksi vuotta sitten testasimme niin ikään edullisia vastamelukuulokkeita, ja silloin Sennheiser HD4.50 BTNC suoriutui erinomaisesti. Nyt tarjolla on päivitetty versio siitä, ja nimikin muistuttaa vanhasta: Sennheiser HD 450BT. Kuten ennenkin, kuulokkeiden mukana tulee kantopussukka, joka ei suojaa niitä kovakouraiselta käsittelyltä. Pakkauksessa on myös lennoille sopiva äänipiuha ja USB-C-johto lataukseen. Värivaihtoehtoina on musta ja valkoinen.

Laadukkaat kuulokkeet on muotoiltu klassisesti. Kuva: Sennheiser

Rakenne ja istuvuus

Silmiinpistävästä logosta on luovuttu, joten kuulokkeet näyttävät entistä hillitymmältä. Kuulokkeet eivät taitu kokonaan litteiksi, joten ne eivät mahdu naftimpaan laukkuun ehkä ollenkaan. Ne kuitenkin saa taiteltua vähän pienemmäksi. Materiaali on pääosin muovia, mutta kuulokkeet eivät tunnu halvalta tai heikolta, vaan oikein vankalta. Sangassa on sangen vähän pehmustetta, joten istuvuus kärsii siitä hiukan, samoin kuin vähän turhan tiukasta asettumisesta päätä vasten.

 

Kuulokkeet taittuvat pienempään tilaan mutta eivät litteiksi. Kuva: Sennheiser

Ominaisuudet ja käyttö

Sennheiser näyttää uskovan, että yhteen kuppiin on mahdutettava mahdollisimman monta nappulaa. Niinpä kuulokkeiden käyttö on melko väsyttävää, kun koko ajan sormi osuu johonkin väärään nappiin. Kuulokkeille löytyy sovellus, mutta siinä ei ole jokseenkin epäintuitiivisen taajuuskorjaimen lisäksi muita säätömahdollisuuksia. Plussaa USB-C-latausjohdosta, jonka ansiosta uuden puhelimen ja kuulokkeet voi ladata samalla piuhalla. Akun lataaminen täyteen vie kaksi tuntia.

Sovellusta kannattaisi miettiä uudelleen… Kuva: Sennheiser

Äänenlaatu ja vastamelu

HD 450BT:n ääni on pehmeä, lämmin ja viehättävä, josta basso erottuu mukavasti. AAC- ja aptX-tuki laadukkaammalle äänensiirrolle tuo soundiin erottelevuutta. Suurin osa genreistä soi miellyttävästi, joskaan ei aivan neutraalisti. Vivahteita ja kirkkautta voisi olla enemmänkin. Vastamelu päällä keskirekisteri korostuu, jolloin laulu nousee enemmän esiin. Se nytkäyttää musiikin pieneen epätasapainoon, mutta auttaa, kun lentokoneessa haluaa saada selvää elokuvan dialogista.

Johtopäätökset

Aloittaaksemme miinuspuolista on heti mainittava, että Sennheiser HD 450BT on melko iso malli, joka ei taitu pieneksi ja litteäksi kuljetusta varten. Nappeja on ihan liikaa ja liian lähekkäin, eikä sovelluksella tee juuri mitään. Näistä huolimatta kyseessä ovat laadukkaat kuulokkeet, jotka tuntuvat paljon kalliimmalta kuin ovatkaan. Vastamelu tarjoaa rahoille vastinetta, musiikki soi viehättävästi ja elokuvissa puhe toistuu selkeänä.

 

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös