TESTISSÄ : Philips PH805

Philips onnistuu taas budjettipuolella

PH805 olisi hinta-laatusuhteeltaan mainio, vaikka vastamelua ei olisikaan.

Philips PH805

Ääni & Kuva kiteyttää

Nopea lataus mikro-USB:stä huolimatta. Hyvä äänenlaatu. Miellyttävän tuntuiset.
Kovin muovisen oloiset. Mikro-USB-lataus. Ei sovellusta. Herkät hipaisukytkimet.
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton, aktiivinen vastamelu
  • Liitännät: 3,5 mm, Bluetooth 5.0
  • Mikrofoni: On
  • Elementit: 40 mm
  • Taajuusalue: 7 Hz–40 kHz
  • Akunkesto: Jopa 30 h
  • Paino: 281 g
  • Verkkosivusto: philips.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 130 €

Oltuaan hetken poissa on Philips Audio taas mukana menossa – nyt taustalla on TP Vision, joka on jo pitkään vastannut Philips TV:stä. Kuulokkeiden mukana tulee kunnon kuljetuskotelo, äänijohto ja lentokoneadapteri.

Kerrankin kuulokkeiden mukana tulee kunnon kotelo kangaspussin sijaan. Kuva: Philips

Rakenne ja laatu

Hassua kyllä, kuulokkeet ovat niin hillityt, että näyttävät oikeastaan jo tylsältä. Kai Philips olisi voinut keksiä jotakin, jolla näihin olisi saanut edes pientä piristystä? Kuulokkeet taittuvat kokonaan litteiksi, joten ne eivät vie liikaa tilaa laukusta. Ne tuntuvat muovisilta ja niiden taittelu vähän huolestuttaa: kestävätkö ne lukuisia kokoontaitteluita? Saranaosissa olisi voitu käyttää enemmän metallia. Istuvuus on kuitenkin mukava, ja sanka ja tyynyt on hyvin pehmustettu.

Designpuolella olisi voinut ehkä hakea vähän jännittävämpää suuntaa? Kuva: Philips

Ominaisuudet ja käyttö

Suurin osa toiminnoista on sijoitettu oikeaan kuppiin. Monitoimikytkin laittaa virrat päälle ja pois, yhdistää kuulokkeet soittimeen, laittaa musiikin päälle ja pauselle, vaihtaa kappaletta ja vastaa puhelimeen. Lienee sanomattakin selvää, että näiden toimintojen opettelu vaatii enemmän kuin yhden vilkaisun käyttöoppaaseen. Volyymiä ja vastamelua säädetään hipaisukytkimellä. Vahinkovalintoja tapahtuu paljon – ehkäpä Philips olisi voinut laittaa muutaman napin enemmän? Lataus hoituu nopeasti kahdessa tunnissa. Viidellä minuutilla saa 2 tuntia soittoaikaa ja vartilla 6 tuntia.

Kuulokkeet taittuvat kokonaan kasaan, joten ne vievät vain vähän tilaa. Kuva: Philips

Äänenlaatu ja vastamelu

Philips on ylittänyt odotuksemme äänenlaadun suhteen. Äänikuva on koherentti, eikä mikään erotu ikävästi. Kuluttajakuulokkeille tyypillisesti soundi on lämmin. Vastamelu saa basson soimaan läpitunkevasti. Vastamelu onkin kuulokkeiden heikoin lenkki, sillä se ei ole sen parempi kuin suurimmalla osalla testin malleista.

Johtopäätökset

Pitkän poissaolon jälkeen saamme taas uusia kuulokkeita Philipsiltä. Ja valmistaja onnistuu taas siinä, minkä parhaiten osaa: tekemään parempaa ääntä, mitä tässä hintaluokassa odottaisi. Kuulokkeet tuntuvat melko muovisilta, mikä herättää epäilyksiä niiden eliniästä. Onneksi sentään kuulokkeita suojaa kunnollinen kuljetuskotelo. Vastamelussa ei ole ihmeempää juhlittavaa, mutta sama pätee useimpiin tämän hintaluokan kuulokkeisiin.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös