TESTISSÄ : Jays q-Seven Wireless

Jays onnistuu ykkösellä

Melkoinen saavutus Jaysiltä saada näin hyvä äänenlaatu ja kohtalainen vastamelukin tämänhintaisiin kuulokkeisiin!

Jays q-Seven Wireless

Ääni & Kuva kiteyttää

Runsaat pehmusteet, mukava istuvuus. Selkeät napit. Vaikuttava ääni.
Eivät taitu kokoon, joten vievät tilaa. Mikro-USB. Ei sovellusta.
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton, aktiivinen vastamelu
  • Liitännät: 3,5 mm, Bluetooth 5.0
  • Mikrofoni: On
  • Elementit: 40 mm
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Akunkesto: Jopa 30 h
  • Paino: 215 g
  • Verkkosivusto: jaysheadphones.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 150 €

Jaysin kuulokkeiden mukana tulee kangaspussukka, joka suojaa niitä pahimmilta tuhruilta esimerkiksi repussa. Kova kotelo olisi parempi, mutta tässä hintaluokassa ekstraa. Pakkauksessa on myös audiopiuha, joka esimerkiksi lentokoneessa on tarpeen, mutta ei kuitenkaan lentokoneadapteria vanhan mallisiin koneiden istuimiin. Niitä saa kyllä elektroniikkakaupoista edullisesti. Lataukseen on tarjolla mikro-USB-johto.

Rakenne ja istuvuus

Tuttuun tapaan Jaysin design on linjakasta ja ilman ylimääräistä hörhellystä. Kuulokkeet taittuvat litteiksi mutta eivät mene kokonaan kasaan, joten ne vievät hiukan enemmän tilaa laukusta kuin monet muut testin kuulokkeet. Tuntuma on melko muovinen, mutta yksinkertaisen rakenteensa ansiosta ne tuntuvat kuitenkin kestäviltä. Sangassa ja tyynyissä on runsaasti pehmustetta, jonka ansiosta q-Seven istuu mukavasti päässä pidempäänkin. Ne ovat tarpeeksi napakasti, jotta eivät liu korvilta, mutta tarpeeksi löysät etteivät paina.

Sangassa ja tyynyissä on runsaasti pehmustetta, jonka ansiosta q-Seven istuu mukavasti päässä pidempäänkin. Kuva: Jays

Ominaisuudet ja käyttö

Vasemmassa kupissa on vastamelulle nappi, ja oikeassa taas volyyminsäätö ja monitoiminappi, jolla vastataan puheluun, laitetaan musiikki päälle ja pauselle sekä aktivoidaan puheavustaja. Vastamelun saa päälle tai pois, ja siinä on myös asetus, jolla vieruskaverin puheen kuulee läpi kuulokkeet päässäkin, tai liikenteen äänet, kun kulkee kadulla. Kuulokkeet ladataan mikro-USB:llä, joten varsinaista pikalatausta ei ole, mutta täyteen lataaminen vie vain 2 tuntia.

Kuulokkeet menevät litteiksi mutta eivät täysin kasaan. Kuva: Jays

Äänenlaatu ja vastamelu

Q-sevenin ääni on miellyttävä ja viihdyttävä, ja se toimii etenkin popin ja EDM:n kanssa loistavasti. Jays on korostanut bassoa, mikä toimii vähän huonommin akustisen musiikin kuunteluun. Vastamelu aiheuttaa pientä huminaa, mutta se kuuluu vain, jos musiikin laittaa kokonaan pois päältä. Musiikkiin vastamelu tuo hiukan sulkeutuneen tunteen ja tekee diskantista terävämpää. Jos musiikkia kuuntelee kovin hälyisässä ympäristössä, eivät nämä virheet haittaa.

Johtopäätökset

Jaysin ensimmäiset vastamelukuulokkeet näyttävät hyvältä ja istuvat mukavasti pidemmässäkin käytössä. Ne eivät mene niin pieneen tilaan kuin moni muu kuulokemalli tässä testissä. Musiikki tempaa mukaansa etenkin EDM:n kohdalla, ja elokuvat toistuvat viihdyttävästi. Vastamelu on kohtalainen mutta vaikuttaa hiukan musiikkiin. Kuulokkeiden käyttö on helppoa, mutta sovellus olisi ollut hyvä lisä. Akunkestokin on hyvä, joskin on pärjättävä ilman pikalatausta. Hinnan huomioiden kompromissit ovat järkeviä, joten nostamme peukut pystyyn Jaysille!

 

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös