TESTISSÄ : JBL Tune 220TWS

Värikäs budjettivaihtoehto AirPodseille

JBL:n nappikuulokkeet tuovat mieleen Applen, mutta vain ulkonäöltään.

JBL Tune 220TWS

Ääni & Kuva kiteyttää

Kuulokkeet istuvat ilmavasti korvan ulkopuolella.
Vanha latausliitäntä. Epämukavat. Keskinkertainen äänenlaatu. Lyhyt akunkesto.
  • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Kestävyys: –
  • Akunkesto: 3 h + 16 h kotelosta
  • Latausjohto: Mikro-USB
  • Paino: 9 g
  • Verkkosivusto: jbl.fi
lisää
vähemmän

Suositushinta: 100 €

JBL:llä on runsas valikoima kaikenlaisia kuulokkeita. Valmistaja on onnistunut tekemään useimmille sopivia malleja, kuten JBL Reflect Contour 2 -treenikuulokkeet. Aidosti langattomiakin JBL on ehtinyt tehdä, mutta JBL Tune 220TWS on ensimmäinen Apple AirPodseja muistuttava tikkumalli. Siitä on tarjolla neljä värivaihtoehtoa.

Tune 220 on saatavilla neljässä tyylikkäässä sävyssä. Kuva: JBL

Tikkumaiset napit asettuvat korvien pinnalle, eli mikään osa ei työnny korvakäytävään. Joidenkin mielestä esineiden työntäminen korviin on epämiellyttävää, joten sellaisille tämä tyyppi sopii. Rakenteen ansiosta ympäristön äänet pääsevät hyvin läpi, mikä on hyvä juttu kaupungilla liikkuessa. Toisin kuin AirPodsit, Tune 220 -kuulokkeet tuntuvat korvissa muovisilta ja kovilta.  Ei oikein mukavilta siis, ainakaan testaajan korviin.

Tune 220 -malli on pienempi kuin monet muut tässä testissä, joten kovin suurta akkuakaan ei mahdu pakettiin. Akunkesto onkin jopa pienempi kuin Applella, mikä ei tälle valmistajalle ole kunniaksi. Ihmeellistä kyllä, myös latauskotelosta saa vähemmän virtaa kuin Applen vastaavasta, vaikka kotelo on isompi kuin AirPodseilla. Lataukseen käytetään sitä paitsi masentavaa mikro-USB:tä.

Tuntu on muovinen eikä valitettavasti kovin mukava. Kuva: JBL

Kosketusohjauksen käyttäminen näin pienissä kuulokkeissa on hankalaa, etenkin, jos tarkoituksena on pitää tuotteella maltillinen hinta. JBL onkin päätynyt fyysisiin ohjausnappuloihin. Ne ovat tietysti hyvin pienet, mikä tekee niiden paikallistamisesta hankalaa. Etsiessä kuulokkeet tökkääntyvät helposti pois paikoiltaan. Napeista ei saa säädettyä volyymiä, eikä äänen säätämiseen löydy sovellusta.

Taajuuskorjain olisi nimittäin voinut auttaa parantamaan äänenlaatua. Tikkumaisten kuulokkeiden avoin rakenne päästää basson tihkumaan ulos, joten Tune 220:n soundi on ohut ja eloton. Sama pulma vaivaa AirPodsejakin, mutta ei aivan tässä mittakaavassa.

Johtopäätökset

Jos ei tykkää tunkea nappikuulokkeita korviinsa, voivat tikkumaiset kuulokkeet olla toimiva vaihtoehto. Ja jos ei halua investoida Applen vaatimaa summaa, voi JBL:n vaihtoehto houkuttaa. Tässä tapauksessa tosin saa mitä tilaa eikä sen enempää. Tune 220 ei istu yhtä mukavasti, akunkesto on lyhyempi, käyttö on hankalampaa ja äänenlaatu heikompi. Liian monessa kohdassa on jouduttu tinkimään laadusta.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös