: JBL Everest 310

Parempi mutta ei virheetön

Edeltäjään verrattuna on tehty huomattavia parannuksia, mutta samalla on syntynyt uusia riesoja.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Voi jakaa musiikkia muiden BT-kuulokkeiden kanssa. Mukavat päässä. Äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin ennen.
Muovinen tuntu. Liikaa pieniä nappeja. Ärsyttävää taustakohinaa.
Tyyppi: On-ear

Elementti: 40 mm

Liitännät: BT 4.1, johto

Tuetut ääniformaatit: SBC

Mikrofoni: On

Paino: 230 g

Akunkesto: 20 h

Verkkosivusto: fi.jbl.com

Hinta: 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Testatessamme viime vuonna Everest 300 -kuulokkeita ihastuimme sen ominaisuuksiin ja istuvuuteen sekä sen jysäyttävään soundiin mutta moitimme sitä epäkäytännöllisyydestä. Nyt JBL yrittää uudelleen ja on onnistunut korjaamaan virheensä. Jo pakkauksen avaaminen ilahduttaa, sillä sieltä löytyy kuljetuskotelo, johon kuulokkeet saa pakattua matkan ajaksi. Siellä on tilaa myös latausjohdolle sekä kuulokejohdolle, jota voi käyttää akkua säästääkseen tai jos langaton käyttö ei syystä tai toisesta ole mahdollista.

Emme pitäneet edeltäjässä sen kömpelyydestä: kuulokkeita ei saanut taiteltua kasaan. Nyt sekin onnistuu, mutta tapa, miten ne taittuvat saattaa olla muotoilun heikko piste. Muutoin kuulokkeet tuntuvat tukevilta, joskin turhan muovisilta. JBL on säilyttänyt kupeissa pallonivelen, jonka ansiosta kupit pysyvät aina oikeassa asennossa. Pannassa on riittävästi pehmustetta, joten kuulokkeet istuvat oikein mukavasti päässä.

Helppokäyttöisyys on kuitenkin ottanut askeleen taaksepäin. Kuulokkeissa on peräti 6 nappia, jotka on kaikki mahdutettu yhteen kuppiin. Ihan kuin napit olisi suunniteltu hämäämään käyttäjää painelemaan väärin. Yksi napeista on ShareMe, jolla Everest-kuulokkeet saa yhdistettyä minkä tahansa valmistajan Bluetooth-kuulokkeisiin. Hauska ja näppärä keksintö, jolla saa jaettua musiikin kaverin kanssa. Akunkesto on hyvä ja lataus USB-johdolla kestää kaksi tuntia.

Suurin muutos on tapahtunut äänenlaadussa. Turvonnut soundi on poissa ja tilalla on tasapainoinen ja kirkas ääni. Akustiset kappaleet soivat miellyttävän avoimesti ja elektrossa on sopivasti määrä bassoa. Bassofaneille ehkä jopa liian vähän. Vaikea uskoa, että nämä kuulokkeet ovat sukua Evert 300 -mallille. Valitettavasti hiljaisissa kohdissa kuuluu taustakohinaa, ja kun siitä kerran tulee tietoiseksi, on sitä vaikea olla enää huomaamatta.

Kuva: JBL

 

Johtopäätökset

Edeltäjässä Everest 300:ssa oli paljon vikoja, jotka JBL on onneksi korjannut uudessa mallissa. Lopputulos on kuitenkin kaksi askelta eteen ja yksi taakse. Kuulokkeet saa vihdoin taiteltua kasaan, mutta saranat tuntuvat hinteliltä. Istuvuus on parantunut, mutta miksi muovia pitää olla niin paljon? Musiikin voi jakaa napin painalluksella, kunhan ensin löytää oikean napin. Äänenlaatu on parantunut entisestä mutta mukaan on tunkenut häiritsevää taustakohinaa.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös