: JBL Everest 310

Parempi mutta ei virheetön

Edeltäjään verrattuna on tehty huomattavia parannuksia, mutta samalla on syntynyt uusia riesoja.

Ääni & Kuva kiteyttää

Voi jakaa musiikkia muiden BT-kuulokkeiden kanssa. Mukavat päässä. Äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin ennen.
Muovinen tuntu. Liikaa pieniä nappeja. Ärsyttävää taustakohinaa.
Tyyppi: On-ear

Elementti: 40 mm

Liitännät: BT 4.1, johto

Tuetut ääniformaatit: SBC

Mikrofoni: On

Paino: 230 g

Akunkesto: 20 h

Verkkosivusto: fi.jbl.com

Hinta: 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Testatessamme viime vuonna Everest 300 -kuulokkeita ihastuimme sen ominaisuuksiin ja istuvuuteen sekä sen jysäyttävään soundiin mutta moitimme sitä epäkäytännöllisyydestä. Nyt JBL yrittää uudelleen ja on onnistunut korjaamaan virheensä. Jo pakkauksen avaaminen ilahduttaa, sillä sieltä löytyy kuljetuskotelo, johon kuulokkeet saa pakattua matkan ajaksi. Siellä on tilaa myös latausjohdolle sekä kuulokejohdolle, jota voi käyttää akkua säästääkseen tai jos langaton käyttö ei syystä tai toisesta ole mahdollista.

Emme pitäneet edeltäjässä sen kömpelyydestä: kuulokkeita ei saanut taiteltua kasaan. Nyt sekin onnistuu, mutta tapa, miten ne taittuvat saattaa olla muotoilun heikko piste. Muutoin kuulokkeet tuntuvat tukevilta, joskin turhan muovisilta. JBL on säilyttänyt kupeissa pallonivelen, jonka ansiosta kupit pysyvät aina oikeassa asennossa. Pannassa on riittävästi pehmustetta, joten kuulokkeet istuvat oikein mukavasti päässä.

Helppokäyttöisyys on kuitenkin ottanut askeleen taaksepäin. Kuulokkeissa on peräti 6 nappia, jotka on kaikki mahdutettu yhteen kuppiin. Ihan kuin napit olisi suunniteltu hämäämään käyttäjää painelemaan väärin. Yksi napeista on ShareMe, jolla Everest-kuulokkeet saa yhdistettyä minkä tahansa valmistajan Bluetooth-kuulokkeisiin. Hauska ja näppärä keksintö, jolla saa jaettua musiikin kaverin kanssa. Akunkesto on hyvä ja lataus USB-johdolla kestää kaksi tuntia.

Suurin muutos on tapahtunut äänenlaadussa. Turvonnut soundi on poissa ja tilalla on tasapainoinen ja kirkas ääni. Akustiset kappaleet soivat miellyttävän avoimesti ja elektrossa on sopivasti määrä bassoa. Bassofaneille ehkä jopa liian vähän. Vaikea uskoa, että nämä kuulokkeet ovat sukua Evert 300 -mallille. Valitettavasti hiljaisissa kohdissa kuuluu taustakohinaa, ja kun siitä kerran tulee tietoiseksi, on sitä vaikea olla enää huomaamatta.

Kuva: JBL

 

Johtopäätökset

Edeltäjässä Everest 300:ssa oli paljon vikoja, jotka JBL on onneksi korjannut uudessa mallissa. Lopputulos on kuitenkin kaksi askelta eteen ja yksi taakse. Kuulokkeet saa vihdoin taiteltua kasaan, mutta saranat tuntuvat hinteliltä. Istuvuus on parantunut, mutta miksi muovia pitää olla niin paljon? Musiikin voi jakaa napin painalluksella, kunhan ensin löytää oikean napin. Äänenlaatu on parantunut entisestä mutta mukaan on tunkenut häiritsevää taustakohinaa.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös