Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Google Pixel Buds Pro

Onnistuneet kuulokkeet Googlelta

Pixel-perheen pienin istuu korvaan hyvin.

Julkaistu 06.12.2022 - 07:00
Google Pixel Buds Pro
John Hvidlykke

Google on ennen kaikkea ohjelmistoyhtiö, mutta viime vuosina hakukonejätiltä on putkahdellut myös onnistunutta rautaa. Uusimpana Google Pixel 7 -sarjan puhelimet, joista nimesimme Pro-mallin premium-kategorian vuoden puhelimeksi.

Google ei tyydy pääsemään vain taskuusi, vaan haluaa nyt valloittaa myös korvasi. Pixel Buds Pro on premium-luokan täyslangaton kuulokemalli, jossa kilpailijoiden tapaan nimen Pro-osio tahtoo viitata siihen, että kuulokkeet on varustettu vastamelulla.

 

Mainos
Pixel Buds Pro 1
Google Pixels Buds Pro on melko kompakti kuulokemalli. Kuva: Google

Kuulokenapit itsessään ovat melko pienet, ja Pohjoismaissa myytävä versio on mattapintainen ja väriltään harmaanmusta. Kokonsa ansiosta kuulokenapit istuvat korvakäytävään aika mukavasti eivätkä herätä erityistä huomiota. Maidonvalkea kotelo on niin pehmeä ja pyöreä, että siitä ei kyllä äänielektroniikka tule mieleen. Kotelon saa ladattua langattomasti tai USB-C:llä.

Automaattisesti mukautuva

Kun Google Pixel Buds Pro -kuulokkeet ottaa ensimmäistä kertaa käyttöön, tekee automaattisesti asentuva sovellus istuvuutta mittaavan testin.

Jotta bassontoisto olisi millään tasolla mahdollista, on nappikuulokkeiden istuttava tiiviisti korvakäytävään. Nothing Ear (stick) on esimerkki epäonnistuneesta istuvuudesta, kun taas Pixel Buds Prolla ei vastaavia ongelmia ole. Itse asiassa niiden bassontoisto kuuluu parhaimpiin ja vakuuttavimpiin, mitä olen täyslangattomista vastamelukuulokkeista kuullut.

Pixel Buds Pro 4
Orgaanisesti muotoiltu latauskotelo on valkoinen. Kuva: Google

Hyvä sovellus

Sovellus asentuu itsekseen, kun kuulokkeet yhdistää puhelimeen. Asennus- ja kustomointivaiheen jälkeen sovellus ei juuri pidä meteliä itsestään – minun oli jopa käytettävä puhelimeni hakutoimintoa, jotta löysin sen. Melkein sääli, sillä se edustaa ehdottomasti kuulokesovellusten parempaa ja edistyksellisempää päätä. Toisaalta on hyvä, että sovellus ja kuulokkeet toimivat saumattomasti yhteen eivätkä vaadi huomiota. Sovelluksesta voi kuitenkin tehdä taajuuskorjaimella erilaisia säätöjä tai luoda oman ääniasetuksen viisikäyräisellä korjaimella. Perusasetus oli kuitenkin niin tasapainoinen, etten keksinyt syytä alkaa säätämään mitään.

Lue myös: Google Pixel 7 Pro – Googlen oma mittatikku

Äänenlaatu

Pixel Buds Pron sointi on johdonmukaisesti hyvä. Se on suoraan sanottuna myös paljon parempi kuin mihin olen täyslangattomien kohdalla tottunut.

Henkilökohtaisesti en syrjättäisi toimiston tai olohuoneen kaiuttimia Googlen kuulokkeilla, enkä edes sankakuulokkeitani. Mutta junasan tai lentokoneeseen Pixel Buds Pro olisi vallan täydellinen valinta.

Suurimman vaikutuksen tekee bassontoisto, joka on hyvää ja muhkeaa. Elementit ovat halkaisijaltaan vain 11 mm, mutta onnistuvat toistamaan bassoa siten, että se tuntuu niskassa asti. Ei kuitenkaan mitenkään liioitellusti, vain lämpimästi ja täyteläisesti.

Pixel Buds Pro 2 scaled 1
Kuva: Google

Loput taajuusalueista toistuvat niin ikään hyvin ja laulu kuulostaa luonnolliselta ja vapaalta. Sama pätee puheluihin: puhe erottuu hyvin.

Vastamelu vaikuttaa väistämättä äänikuvan avoimuuteen, mutta tässä niin käy vain maltillisesti. Kaiken kaikkiaan Google on onnistunut saamaan kuulokkeistaan todella hyvää äänenlaatua, kun vertaa Googlen älykaiuttimiin, joiden äänenlaatu on jämähtänyt kelloradion tasolle.

Lue myös: 6 täyslangatonta treenikuuloketta – Kunnon kuulokkeet treeni-innon nostatukseen

Integroitu ekosysteemi

On selvää, että Google haluaa olla Android-kansalle sama kuin Apple omalle seurakunnalleen: integroitu järjestelmä, joka kattaa asiakkaan kaikki teknologiset tarpeet tavalla, johon toisen valmistajan laitteilla ei yllä. Nyt alkuun Pohjoismaissa saatavilla ovat vain Pixel-puhelimet ja Pixel Buds -kuulokkeet, mutta Pixel-mallistoon kuuluu myös älykello ja pian myös tabletti.

Kuulokkeiden puheohjaus ei ole mitään uutta, vaan ollut tarjolla Google Assistantin tapaisten puheavustajien syntymästä lähtien. Siinä, missä normaalisti vaaditaan pyhimyksen kärsivällisyys ja insinöörin tekninen osaaminen, jotta kaikki toimisi yhdessä, on Pixel poikkeuksellinen suoraviivainen.

Pixel Buds Pro 5
Kotelon voi ladata langattomasti tai USB-C-laturilla. Kuva: Google

Se vain toimii

Kunhan Pixel 7 Pro -puhelin tunnistaa Pixel Buds Pro -kuulokkeet, homma vain pelittää. Google Assistant esimerkiksi lukee sähköpostit ja tekstiviestit kuulokkeisiin – ja lähettää vastaukset samaa reittiä.

Puheohjaus edellyttää edelleen asioiden opettelua ja etenkin sen oppimista, millaisilla käskyillä kodin kaikki laitteet saadaan tottelemaan. Kiireessä on yhä usein nopeampaa ottaa puhelin käteen ja tehdä toiminnot sillä. Sama pätee kuulokenappien ohjaukseen.

Kuulokenappeja voi ohjata koskettamalla. Periaatteessa erilaisilla painalluksilla voi valita kappaleen, säätää volyymia, hoitaa puhelut tai laittaa vastamelun päälle ja pois. Intuitiivista tai helppoa se ei ole, mutta se ei ole Google Pixel Buds Pron vika. Langattomissa nappikuulokkeissa ei vain ole juurikaan tilaa erilaisille säätimille.

Hyvät ympäristöäänet

Google Pixel Buds Pron vastamelu toimii juuri kuten pitääkin. Se ei ole tehokkain kuulemani, mutta toimiston ja liikenteen häly vaimenevat taustalle niin, että se on helppo unohtaa. Etenkin keskirekisterin vaimennus toimii, diskantissa vähän vähemmän. Efekti on outo, sillä autojen moottoriäänet katoavat, kun taas rengasmelu kuuluu edelleen. Liikenneturvallisuuden kannalta se on todennäköisesti vain hyvä – pysyypähän edes vähän kärryillä ympäristön tapahtumista.

Mistä päästäänkin ympäristöääniin. Se toimii tavallista paremmin: ympäristön äänet lähetetään kuulokkeisiin mikrofonin kautta, mikä kuulostaa niin luonnolliselta, että toimintoa oikeasti viitsii käyttääkin. Musiikin kuuntelu ei siitä häiriinny, toisin kuin monissa muissa täyslangattomissa.

Pixel Buds Pro lifestyle 2
Kuva: Google

Yhteenveto: Google Pixel Buds Pro

Google Pixel Buds Pro on onnistunut kuulokemalli kovasti kilpaillussa markkinassa. Tällä hetkellä tuskin yksikään itseään kunnioittava elektroniikkavalmistaja on ilman yhtäkään täyslangatonta vastamelukuulokemallia. Googlen versio ansaitsee suosituksemme osin hintaluokassaan keskimääräistä paremman äänenlaatunsa ansiosta, mutta ennen kaikkea erinomaisen käyttäjäkokemuksensa vuoksi, sillä kuulokkeet toimivat täydellisen integroidusti Googlen palveluiden ja laitteiden kanssa. Jos on jo ehtinyt ostaa Pixel 7– tai Pixel 7 Pro -puhelimen ja harkitsee täyslangattomia kuulokkeita, on Pixel Buds Pro itsestään selvä valinta.

Karakter
Google Pixel Buds Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompaktit ja tyylikkäät nappikuulokkeet. Hyvä istuvuus. Erittäin hyvä ääni ja loistava basso. Vain IPX4-suojaus. Kosketusohjaus on aina hankala – parempiakaan vaihtoehtoja ei vain ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Ääni & Kuva
Scroll to Top