Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ Nothing Ear (stick)

Nothing-kuulokkeet ovat nimensä mukaiset

Ei bassoa, ei langatonta latausta, ei vastamelua. ”Ei minkään” äänikään ei vakuuta.

forfatter
Julkaistu 27.11.2022 - 07:00
Karakter
Nothing Ear (stick)
Ääni & Kuva kiteyttää
Esteettisesti kiinnostava muotoilu läpinäkyvine kuuloketikkuineen ja huulipunanmuotoisine koteloineen.
Olematon basso Bass Lock -tekniikasta huolimatta. Ei langatonta latausta, ei vastamelua. Kotelo ei ole pölyn- eikä vedenkestävä.
Faktat
  • Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet
  • Elementit: 12,6 mm
  • Vastamelu/ympäristöäänet: Ei ole/ei ole
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 7 + 29 h
  • Sovellus: NothingX
  • Liitännät: Bluetooth 5.2 (multipoint), USB-C
  • Paino: 4,4 g/kpl + kotelo 46 g
  • Erityistä: IP54, Google Fast Pair, Microsoft Swift Pair
  • Verkkosivusto: nothing.tech
Hinta: 140Pr. 27.11.2022

Viime aikoihin asti startupfirma Nothingilla oli vain kaksi tuotetta: erinomaiset Nothing Ear (1) -kuulokkeet ja innovatiivinen Nothing phone (1) -Android-puhelin.

Nothing on ilmoittanut haluavansa tehdä kuluttajaelektroniikasta taas jännittävää. Markkinat ovat kieltämättä käyneet aika tylsiksi, joten tavoite on ylevä, ja molemmat äsken mainitsemani tuotteet ovatkin tehneet meihin positiivisen vaikutuksen.

Nyt Nothing on esitellyt kolmannen tuotteensa, täyslangattomat Nothing Ear (stick) -kuulokkeet. Nimi viittaa huulipuikon muotoiseen koteloon, joka avataan ”ainutlaatuisella, mutta käytännöllisellä tavalla” kääntämällä, kuten Nothing kertoi lanseeraustilaisuudessa joitakin viikkoja sitten.

Nothing Ear (1) oli klassinen vastamelunappikuuloke pehmeine ja joustavine sovitteineen, mutta Nothing Ear (stick) on muotoilultaan vastaava kuin halvin Apple AirPods. Toisin sanoen ”one-size-fits-all”, mutta Nothing lupaa pyhästi, että kuuloketikkujen istuvuus on hyvä. Yritys on testannut ”ergonomisesti muotoiltuja” kuulokkeitaan kuitenkin yli 100 ihmisellä, joten mitäpä sitä murehtimaan, vai mitä?

Nothing Ear (stick)
Kuuloketikut ovat hyvin kevyet (vain 4,4 g) ja Nothing on testannut niiden muotoa sadalla ihmisellä. Silti ne eivät istu hyvin useimpien korviin, mukaan lukien tämä malli, jonka oli oltava aivan liikkumatta, jotteivät kuulokkeet tipahda korvista. Kuva: Peter Gotschalk

Huono istuvuus

Olimme epäileväisiä avatessamme Nothingin huulipunakotelon, sillä luvatusta ergonomiasta huolimatta kuulokkeet on kuitenkin valmistettu kovasta muovista eivätkä siten muokkaudu korvien yksilöllisten muotojen mukaan. Epämukavuuden lisäksi riskinä on äänen vuotaminen ulos. Etenkin basson, mitä Nothing on lähtenyt paikkaamaan kehittämällään Bass Lock -tekniikalla. Valmistajan mukaan se hyödyntää ”älykästä ohjelmistoa” mukauttaakseen äänen vastaanottamaan sopivan määrän painetta ja painoa.

Valitettavasti Nothingin lupaukset ergonomiasta ja älykkäästä ohjelmistosta toimivat käytännössä yhtä hyvin kuin Venäjän idea valloittaa Ukraina kolmessa päivässä. Ei siis kovin hyvin.

Ei bassoa

Nothing Ear (stick) on soinniltaan melkein liioitellun kirkas, sillä diskantti korostuu. Bass Lockista huolimatta bassoa ei oikeastaan ole lainkaan. Nothing Ear (stick) -kuulokkeissa ei myöskään ole vastamelua, eikä asiaa auta niiden huono istuvuus. Vaikka Nothing onkin testannut kuulokkeitaan sadan ihmisen päässä, ei se tarkoita sitä, että ne sopisivat meidän loppujen korville.

Usein ne istuvat niin huonosti, että pitää pelätä niiden tipahtavan pienestäkin liikkeestä. Tästä näkökulmasta on todella huono ratkaisu, että kuulokkeiden ohjaus – kappaleen vaihtaminen tai puheluun vastaaminen – tapahtuu nipistämällä kuulokkeen tikkumaista päätä. Samalla tulee helposti vetäneeksi kuulokkeen ulos korvasta.

Huulipuikko

On pakko mainita myös huulipunatyylisestä kotelon muotoilusta. Kotelo kyllä aukeaa ja sulkeutuu kätevästi kääntämällä, mutta muotoiluratkaisu tarkoittaa samalla sitä, ettei kotelo ollaan millään tavalla veden- tai pölynkestävä. Jos läpinäkyvään koteloon päätyy jokin roska tai hius, siitä todennäköisesti saa olla ärsyyntynyt hamaan tulevaisuuteen saakka.

NothingEarStick 2

Monessa samanhintaisessa kuulokemallissa kotelon voi ladata myös langattomasti – esimerkkinä Jabra Elite 5 – mutta tässä se ei onnistu.

Yhteenveto: Nothing Ear (stick)

Ei ole syytä kirjoittaa Nothing Ear (stick) -kuulokkeista tämän pidemmälti. Parhaimmillaankin ne jäävät tempuksi, jos erikoisen muotoinen kotelo sattuu miellyttämään. Jos taas on vähänkään kiinnostunut äänenlaadusta ja helppokäyttöisyydestä, kannattaa pysyä kaukana.

forfatter

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
10 premium-pelikuuloketta Houkuttelisiko päivittää peliääni parempaan? Lue ensin jättitestimme, jossa vertailimme 10 markkinoiden kuuminta kuulokemallia.
Uniikit kuulokkeet Audio-Technican kuulokkeet sekä näyttävät että kuulostavat mahtavilta. Muotoilu on soitinvalmistajan taidonnäyte.
Ovatko Yamahan huippukuulokkeet huippua? Yamaha osallistuu premium-luokan kovaan kisaan kaikkien aikojen parhailla täyslangttomillaan.
Omille korville 3D-tulostetut nappikuulokkeet Yksilöllisesti muovaillut ja pehmeästä silikonista valmistetut nappikuulokkeet istuvat todella mukavasti. Suotimen ansiosta kuulee halutun määrän ympäristön ääniä.
Nappikuulokkeet esiintyville muusikoille Omien korvien mukaan muotoillut UE 18+ Pro -nappikuulokkeet ovat entistäkin mahtavammat!
B&W:n ylellisin kuulokemalli Px8 on aivan loistava ja upean kuuloinen vastamelukuulokemalli.