Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Apple lupaa AirPods-kuulokkeille parempaa äänenlaatua

Kolmannen sukupolven AirPodseihin on tulossa Spatial Audio ja mukautuva taajuuskorjain.

forfatter
Julkaistu 19.10.2021 - 13:00

Applen ikonisten valkoisten tikkukuulokkeiden kolmas sukupolvi on pian täällä, ja niiden isoimmat päivitysuutiset koskevat Spatial Audiota sekä mukautuvaa taajuuskorjainta. Uudet kuulokkeet ovat myös aiempaa pienemmät, niiden mikrofonivarsi on lyhyempi ja vedenkestävä. Lisäksi uusien kaiutinelementtien luvataan parantavan äänenlaatua.

Spatial Audio on tarjolla jo AirPods Max -sankakuulokkeissa, jotka tukevat siis Dolby Atmos -ääntä Apple Music -palvelussa ja tuovat elokuvien ja sarjojen katseluun tilantuntua. Kuulokkeisiin sijoitettu mikrofoni mittailee akustiikkaa ja mukauttaa äänen tilanteeseen sopivimmaksi.

AAC-ELD-koodekki puolestaan lupailee parempaa äänenlaatua puheluihin.

Apple AirPods
Kuva: Apple

Uusien kuulokkeiden akunkestokin on parantunut entisestä ja on nyt kuusi tuntia musiikin kuuntelua ja kokonaisuudessaan 30 tuntia latauskotelon kanssa. Kotelo tukee langatonta latausta, kuten Applen omaa MagSafe-latausta.

Kun kuulokkeet yhdistää iOS 15 -käyttöjärjestelmän iPhoneen tai iPadiin, saa Spatial Audion jopa FaceTime-puheluihin. Lisäksi puhelimella voi helposti etsiä kadonneet kuulokkeet. Kuulokkeet tottelevat tietenkin Siriä, ja Siri voi lukea viestejä ja ilmoituksia kuulokkeisiin.

Kolmannen sukupolven Apple AirPods maksaa 199 € ja on kaupoissa 26.10.2021.

Skjermbilde 2021 10 18 kl. 19.14.05
Kuva: Apple

 

forfatter

Lasse Svendsen

Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.
Nothingin uusi sukupolvi Täyslangattomat tarjoavat Hi-Res Audiota ja LHDC 5.0 -koodekin.
Edulliset vastamelunapit Jabra Elite 4 on täyslangaton kuulokemalli, jolla on hyvät ominaisuudet ja huokea hinta.
Myrsky vesilasissa Argon Audio Quiet Storm näyttää kalliimmalta kuin onkaan, mutta ääni ei yllä ulkonäön tasolle.
Studiokuulokkeet edullisesti Beyerdynamic DT 900 Pro X sopii niin ammattilaisten kuin harrastajienkin käyttöön. Halpojenkin varusteiden kanssa toimivat kuulokkeet kuulostavat kalliimmalta kuin ovatkaan.
Kuulokkeet musiikin rakastajalle Sennheiserin päivitetyillä kuulokkeilla ulkonäkö on pysynyt ennallaan, mutta ääni on parempi kuin koskaan!
Audio-Technica panostaa täyslangattomaan äänenlaatuun ATH-TWX9 on erittäin hyvällä äänenlaadulla ja 360-äänellä varustettu täysin langaton nappikuulokemalli.