Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Apple lupaa AirPods-kuulokkeille parempaa äänenlaatua

Kolmannen sukupolven AirPodseihin on tulossa Spatial Audio ja mukautuva taajuuskorjain.

forfatter
Julkaistu 19.10.2021 - 13:00

Applen ikonisten valkoisten tikkukuulokkeiden kolmas sukupolvi on pian täällä, ja niiden isoimmat päivitysuutiset koskevat Spatial Audiota sekä mukautuvaa taajuuskorjainta. Uudet kuulokkeet ovat myös aiempaa pienemmät, niiden mikrofonivarsi on lyhyempi ja vedenkestävä. Lisäksi uusien kaiutinelementtien luvataan parantavan äänenlaatua.

Spatial Audio on tarjolla jo AirPods Max -sankakuulokkeissa, jotka tukevat siis Dolby Atmos -ääntä Apple Music -palvelussa ja tuovat elokuvien ja sarjojen katseluun tilantuntua. Kuulokkeisiin sijoitettu mikrofoni mittailee akustiikkaa ja mukauttaa äänen tilanteeseen sopivimmaksi.

AAC-ELD-koodekki puolestaan lupailee parempaa äänenlaatua puheluihin.

Apple AirPods
Kuva: Apple

Uusien kuulokkeiden akunkestokin on parantunut entisestä ja on nyt kuusi tuntia musiikin kuuntelua ja kokonaisuudessaan 30 tuntia latauskotelon kanssa. Kotelo tukee langatonta latausta, kuten Applen omaa MagSafe-latausta.

Kun kuulokkeet yhdistää iOS 15 -käyttöjärjestelmän iPhoneen tai iPadiin, saa Spatial Audion jopa FaceTime-puheluihin. Lisäksi puhelimella voi helposti etsiä kadonneet kuulokkeet. Kuulokkeet tottelevat tietenkin Siriä, ja Siri voi lukea viestejä ja ilmoituksia kuulokkeisiin.

Kolmannen sukupolven Apple AirPods maksaa 199 € ja on kaupoissa 26.10.2021.

Skjermbilde 2021 10 18 kl. 19.14.05
Kuva: Apple

 

forfatter

Lasse Svendsen

Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.
Kuulokkeet itselle tai lahjaksi - katso suosituksemme! Kuulokkeet ovat aina erinomainen joululahjaidea! Kokosimme suosikkimme vastamelukuulokkeista – niin sanka- kuin nappikuulokemalleistakin.
Googlea korvaan Pixel-perheen pienin istuu korvaan hyvin.
Minkään ei pitäisi kuulostaa tältä Ei bassoa, ei langatonta latausta, ei vastamelua. ”Ei minkään” äänikään ei vakuuta.
...Maksoi mitä maksoi Mark Levinson ei ole ennenkään tehnyt halpistavaraa eikä aloita nytkään. Mutta kuinka hyvät ovatkaan valmistajan ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet?
Toisenlaiset treenikuulokkeet Yamaha TW-ES5A on hyvin istuva ja hyvältä kuulostava, joskin melko painava ja suuri, täyslangaton kuulokemalli treenaamiseen.
Voittajaresepti Focalilta Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.