Testissä : MacBook 12” 2017

Tyylikäs muttei täydellinen

Markkinoiden seksikkäin kannettava on entistäkin parempi – ja myös kallein.

MacBook 12” 2017

Ääni & Kuva kiteyttää

Pieni, kevyt ja tyylikäs. Terävä ja kirkas näyttö, joka on suorituskykyisempi kuin olisi edes tarpeen.
Vain yksi liitäntä. Kallis.

Prosessori: 1,2 GHz Intel Core m3 dualcore

Näyttö: 12-tuumainen LCD IPS-paneelilla, 2304 x 1440 (226 ppi)

Muisti: 8 GB 1866 MHz

Tallennustila: 256 GB SSD

Näytönohjain: Intel HD Graphics 615 – 4K/60 Hz via HDMI/USB3

Mitat: 28,05 x 19,65 x 1,31/0,35 cm

Paino: 920 g

Akunkesto: jopa 10 h

Verkkosivusto: apple.com/fi

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Geekbench: 3.659 singlecore, 6.849 multicore GFXBench GL: 29,7 fps / 88,17 fps Disk Speed: 1015 MB/s läs, 1360 MB/s skriv

Kun Applen 12-tuumainen MacBook lanseerattiin 2015, se syrjäytti MacBook Airin täysin. 12-tuumainen oli ohuempi, kevyempi ja siinä oli suurempi, kirkkaampi ja terävämpi näyttö. Mikään tehopakkaus se kuitenkaan ei ollut. Eikä ole tämä kolmannen sukupolvenkaan kone, mutta tämä sopii paremmin myös heille, jotka tarvitsevat pientä ja kevyttä kannettavaa muuhunkin kuin sähköpostien lukemiseen ja nettisurffailuun.

Ulkoa kone näyttää samalta kuin vuoden 2015 ja 2016 mallit. Koneessa on vain USB-C-portti ja kuulokeliitäntä. USB 2:a, verkkoliitintä tai muistikortinlukijaa ei ole.

Näppäimistöä on paranneltu ja näppäimillä on nyt pidempi liikkumismatka, mikä helpottaa kirjoittamista, samoin kuin paranneltu ohjauslevy. Suurin osa muutoksista on kuitenkin koneen sisäpuolella.

On myös mainittava, että koneessa on nykyään Bluetooth 4.2 ja USB 3.1-portti tukee näytön resoluutiota 4096 x 2304:ään asti 60 Hz:llä ja 5 Gbit/s-siirtonopeudella.

Apple taitaa designin, se on myönnettävä.

Parempaa suoritustehoa

12-tuumainen LED-valaistu näyttö on tutu jo edeltäjästään, resoluutio on 2304 x 1440 pikseliä. Kannettavassa on uuden sukupolven Intel M -prosessori, jonka suorituskyky alkaa perusversion 1,2 GHz:stä ja jota saa ruuvattua i7-prosessorin 1,4 GHz:istä Turbo Boostilla 3,6 GHz:iin. Kaikki 3-tason 4 MB:n bufferilla.

Lataustilaa on joko 256 tai 512 GB, ja koneen saa myös 16 GB:n muistilla. Muistin nopeus on ennallaan, 1866 MHz, mutta luku- ja kirjoitusnopeus on parantunut. Näytönohjaus on harpannut myös laatutasoa ylemmäs Intel HD Graphics 515:stä 615:een.

Mitattavia parannuksia

Uusi näppäimistö riittää melkein yksinään uuden koneen hankinnan perusteluksi. Näppäinten liikkumismatka on pidentynyt ja vastus tuntuvampi ja sormet liikkuvat näppäimistöllä entistä mukavammin.

mainos

MacBook 12 ei ole ensimmäinen valintamme Photoshop-työskentelyyn ja 4K-videoiden käsittelyyn, mutta testilaitteemme pärjäsi hyvin suorituskykytesteissä, vaikka siinä on malliston simppelein prosessorivaihtoehto ja 8 GB muistia.

mainos
USB-portti tai pari olisi ollut hyvä lisä.

Kenelle se sopii?

Iästään huolimatta Applen 12-tuumainen MacBook on edelleen houkuttelevin kannettava, jos ei tarvita hirmutehoja. Se on tarpeeksi nopea jokapäiväisiin tehtäviin ja suoriutuu kuvan- ja videonkäsittelystä edeltäjäänsä paremmin. Koneessa saisi kuitenkin olla toinenkin USB-C-portti. Jos valitsee MacBookin nopeimmalla prosessorilla ja 16 GB:n muistilla, hyppää hinta MacBook Pro -tasolle, jolloin jälkimmäinen on parempi ostos.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös